Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1161108 razy)
|
administ
Go
|
bylem na weselu, w czasie oczepin wyszedlem, na zewnatrz, A to pełna kultura na tym weselu, bo mogli ci żebra porachować albo oko podbić, a tu taka miła niespodzianka...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W podręczniku dla przyszłych kadr medycznych to rozdział - "Węglowodany o znaczeniu fizjologicznym", a integracja to "Zarys przemian pośrednich". Dzieki szefie Znalazlem tez taki "'29. Integracja metabolizmu i dostarczanie substratów energetycznych do tkanek" i fajnie sie to czyta. Moze sobie na swieta spodaruje jakas ceglowkowa ksiazke, bo te cyfrowe zle sie czyta, zanim sobie kindla nie zakupie. Ale za to szuka sie w takich lepiej ;D
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
bylem na weselu, w czasie oczepin wyszedlem, na zewnatrz, A to pełna kultura na tym weselu, bo mogli ci żebra porachować albo oko podbić, a tu taka miła niespodzianka... Nie dosc ze kutura, to bylo w ciekawym miejscu, bo jakis zajazd w dolinie niemal w srodku lasu, cisza i spokoj a tam sie uganiali za podwiazka i krawatem Troche pogadal ze mna ten lekarz, bo z godzine te harce trwaly w srodku i jakos zeszlo na te tematy, pytal mnie dlaczego jestem szczuply a widzial, ze przy stole jem samo tluste. no i jak mu powiedzialem, ze od tluszczu sie raczej nie tyje to sie mocno zdziwil i zapytal skad to wiem Odpowiedzialem, ze w biochemii jest tak napisane i.......wytrzeszczyl oczy i sie zdziwil, bo on nie widzial nc takiego. Mial trzydziescipare lat wiec powinien cos tam pamietac z tej biochemii wydawaje mi sie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zyon możesz poszperać w necie np [U-13Cn]-fatty-acid [2-13C]glucose or [3-13C]glucose faty acid oxaloacetate of [U-13C] Glycogen się dowiesz po co som Ww 14C również się dobrze sprawdza
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon możesz poszperać w necie np [U-13Cn]-fatty-acid [2-13C]glucose or [3-13C]glucose faty acid oxaloacetate of [U-13C] Glycogen się dowiesz po co som Ww 14C również się dobrze sprawdza Wiesz, takie "mozesz poszperac w necie" to na mnie nie dziala w ogole. To czesta odpowiedz z DD - czyli ktos stawia teze a oponent niech sam sobie poszuka dowodu na wlasna reke, a jak juz znajdzie to niech go sobie obala albo sie zgadza. Czyli czesta akcja typu "z wody mozna budowac samochody - poszukaj sobie w necie. To tak nie dziala. Zeby szperac trzeba wiedziec co i gdzie konkretnie a nie "latac" i szukac "po necie" a jak ktos cos wie to nich daje Jak cos masz to dawaj linki, szkoda marnowac czas komus, bo potem ktos moze zmarnowac tobie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Jak cos masz to dawaj linki, szkoda marnowac czas komus, bo potem ktos moze zmarnowac tobie Tak to nie działa, bo się nie naumisz Ale czego sie nie naumie, czytac, myslec czy szukac w necie? Na to ostatnie potrafie ale szkoda mi zwyczajnie czasu, ja i bez podpowiedzi wiem, ze moge sobie szukac w necie wszystkiego. No ale niektorzy nie lubia sie dzielic wiedza, wiem i rozumiem, ja np jezeli moge to sie dziele.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Poziom fruktozy we krwi i w moczu - mg%, a także mmol/l wynosi ZERO! Poziom fruktozy w żyle wrotnej - mg%, a także mmol/l wynosi ZERO! Więc brednie fruktozowe należy przyjmować do wiadomości tak - Jeśli kogo interesuje naprawdę jak jest, niech poszuka sobie w "Jak nie chorować?" - najlepszej książce o odżywianiu, jaka kiedykolwiek się ukazała. Jeśli teraz fruktoza jest nagle taka "szkodliwa" to dlaczego polecają jeszcze frukty żreć?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jeśli kogo interesuje naprawdę jak jest, niech poszuka sobie w "Jak nie chorować?" - najlepszej książce o odżywianiu, jaka kiedykolwiek się ukazała. Mam te ksiazke, ale do niej to trzeba sobie biochemie doczytac, zeby wszystko wylapac, np dlaczego szlak pentozowy albo heksozowy. Troche trudna jest dla zwyklego "zjadacza"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bo to Książka nie dla każdego, choć każdy może sobie ją poczytać, bo bardzo dobrze napisana jest.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ksiazki powinny byc dla kazdego , wtedy latwiej dotrzec Poziom fruktozy we krwi i w moczu - mg%, a także mmol/l wynosi ZERO! Poziom fruktozy w żyle wrotnej - mg%, a także mmol/l wynosi ZERO! Więc brednie fruktozowe należy przyjmować do wiadomości tak - Widzialem tekst (nie powiem gdzie ), ze po zjedzeniu dwoch jablek, po paru minutach wzrazta poziom glukozy i fruktozy we krwi.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jasne, jasne, niech im będzie "naukowo", że wzrasta i to nawet drastycznie! Moge powiedziec skad to cytat?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie powinno się czytać książek i tekstów, których się nie rozumie, bo można zbaranieć do reszty! I później bredzić, że fruktoza jest zła, zalecając jednocześnie frukty do jedzenia... Dieta Optymalna, to rzetelna Wiedza w przeciwieństwie do innych zaleceń dietetycznych, ale jeśli się jej zasad nie rozumie, skutki samodzielnego błądzenia z własnej winy, mogą być opłakane.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ten cytat to akurat, ze strony zamiedzowego bossa jest.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Optyprof czuwa, więc nie ma zagrożenia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ksiazki powinny byc dla kazdego , wtedy latwiej dotrzec Książki nie mogą być dla każdego, bo wszystkie musiałyby być na poziomie podstawówki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|