Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1161026 razy)
|
renia
|
Wtedy podeślę Ci następną...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
a najlepsza mi oddalas.... ale no problem, ksiazki zawsze chetnie przyjme
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Tak z nudow przeczytalem 120 stronicowa ksiazeczke jakiegos niemieckiego doktora pt Omega3-to co w rybach jest najcenniejsze. W sumie nic nowego, takie tam pisanie o tym co omega3 leczy. Co ciekawe autor pisze o mitach szkodliwosci cholesterolu a przy weglowodanach pisze, ze nie sa zrodlem energii ale biora udzial przy wytwarzaniu energii w mitochondriach komorek. Ogolnie nic ciekawego nie bylo ale kiedys kupilem za 2 zl przy okazji wiec przeczytac trzeba bylo, bo nie lubie na polkach nieprzeczytanych ksiazek hehe Konkluzja to jesc tluste ryby, bo z badan statystycznych wyniklo, ze jak szwedzi badali to mniej chorob serca bylo u tych co ryby jedli a holendrom wyszlo w badaniach statystycznych, ze ci co nie jedli ryb, to alzheimer ich dopadl. Bo jak stwierdzil taki jeden adiunkt z pan-u statystyka jest nieoceniona do oceny czy dane zjawisko wystepuje czy też nie i czy nie jest przypadkowe. I nie ma lepszych narzedzi do analizy danych niz statystyka wynikajaca z badan i eksperymentow. A jezeli jakies plemie nie zostalo zbadane statystycznie to nieprawda jest, ze nie choruja na alzheimera.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Niedlugo Wlasnie sie nad nia zastanawialem, ale po chorobie moze mnie nie stac na taki wysilek intelektualny, przeczekam pare dni moze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Nie, ze to tamto. Obiecalem-przeczytam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Czytam te ksiazke, Renia, jestem po 60 paru stronach i .......glowa mnie boli, zupelnie rozumiem, dlaczego tego nie przeczytalas To jakas masakra, ksiazka dr Witoszek jest przy tej ksiazce napisana starannie, logicznie, bez bledow i bardzo przejrzyscie Horror
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Ciezko powiedziec czyz a czy przeciw, po po 70 stronach kompletnie nie wiem o co mu chodzi, oprocz tego, ze co chwile mowi o "bogu, wierze, duchu swietym, sumieniu" etc Pisze, ze nawet w 1996 zalozyl jakas partie polityczna o nazwie Sztandar Matki Boskiej Bolesnej Krolowej Polski ale episkopat nasz polski sie zburzyl i w grudniu mu ja zdelegalizowali co w wigilie przyplacil zawalems erca Ogolnie to jakies majaczenia chorego czlowieka, jakby nie to, ze jest kompletnie nawiedzony to nazwalbym go cpunem. Cos mowi, ze tluszcze jednonienasycone sa lepsze niz wielo, czyli na cebulakowa modle ale pisze, ze sam nie wie dlaczego, czyli taki procebulak Nie wiem czy tam rade do konca ale obiecalem.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
Ja Cię z obietnicy zwalniam (jeśli to ma jakieś znaczenie)...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No niezle powiedzialne musze przyznac Cos w tym jest, jakies wierzenia , gusla, zabobony...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ja Cię z obietnicy zwalniam (jeśli to ma jakieś znaczenie)... Dzieki! Mowisz, ze zamiast czytac durnoty lepiej obserwowac jak coponiektorzy ? Choc z ciekawosci mnie ciagnie dalej i moze jakos zmecze przy 3 kawach z maselkiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
A potem ma sie blonnik w mozgu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Jak żywy to pół biedy gorzej jak martwą sieczkę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|