Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160962 razy)
|
Zyon
|
no ale wtedy to juz wirusy sie mnoza co raka zjadaja, wiec nie ma tego zlego...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam dalej choc mozg mi paruje i czacha dymi Ksiazka to slowotok bez ladu i skladu ( i bez skaldni), nie wiadomo gdzie koniec rozdzialu, gdzie poczatek, pelno dygresji (tzw paranoja dygresjonalna) i dziwacznych pogladow. Pan wierzy, ze kazdy znak zodiaku ma inny metabolizm (ma inny wplyw), mowi, ze najoptymalniejszy optymalny i tak jest tylko w 1/10 madry tak jak nasz byly papiez. Mowi, ze nie wystarczy byc optymalnym, trzeba tez byc dobrym i wierzyc w boga po jak nie to klapa Czytam i momentami smieje sie w glos, zacytuje wam pare wycinkow, sami ocencie te "tworzcosc" " w pierwszej kolejnosci ludzie myslacynie powinni zaczynac od tworzenia "Bractw Optymalnych", ktore chca uwazac sie za elitarne organizcje o charakterze towarzystkim, ktore niczego konkretnego w zycie spoleczenstwa polskiego nie wnosza, a jedynie niby skadinad powazni ludzie spotykaja sie tylko po to, by sobie poopowiadac, ile i w jakiej postaci kto objadl sie dzisiaj tluszczem" "A powiedz drugiemu, ze kostka masla na dobra sprawe z jedna bulka (weglowodany) i kawalkiem sledzia (bialko, wapn, fosfor) to wcale nie najgorsza, z punktu widzenia prawdziwej biochemii racja dziennego wyzywienia. Na takie wyzywienie wystarczy z koncem 1999 roku okolo 200 zl miesiecznie. Tylko jak taka niewiasta mialaby majac piecoro dzieci, kupic w pobliskim sklepiku piec butelek smietany (30%)? Toz to by wszyscy na osiedlu powiedzieli, ze wygrala w totolotka i nikt by juz zebrzacemu dziadowi nie dal 10 groszy, gdyby zobaczyl, ze np popija zza pazuchy wyciagnieta smietane" i wisienka "Zeby wprowadzic powszechna diete optymalna, ( oczywiscie zastrzegam sobie prawo podpowiadania i przypominania kilku bagatelizowanych w niej skladnikow, ktore w znacznym stopiu przyczyniaja sie do szybkiego osiagniecia dzieki niej oczekiwanych rezultatow i widocznie przyspieszaja skutki jej oddzialywania) Trzeba koniecznie w pierwszej kolejnosci nakarmic odpowiednio caly rzad i parlament, a nastepnie poprosic o uchwalenie odpowiednich zarzadzen rozpoczynajac od zmiany w uchwlaniu budzetu."
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Ciesz sie, ze nie czytalas Ja sie ciesze, ze nie kupilem tej ksiazki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Zyon
|
To nie jest takie jednoznaczne, bo autor co chwila mowi, ze cos jest nie tak do konca z ta dieta optymalna ale co chwile podkresla, ze wystepuje jako adwokat diety Jakies rozdwojenie jazni chyba albo nie wiem, stoi w rozkroku jak donaldu tusku Jestem w polowie ale jeszcze nawet cien wnioskow mi sie nie nasunal, bo zwyczajnie nie wiem o co mu chodzi Teraz czytalem o tym, ze nie wolno pic podczas jedzenia , nie wolno poc golci, gazowanego, slodzonego, nie wolno pic deszczowki bo jest destylowana, nie wolno pic rzeczy niezdrowych a wolno pic tylko wode, najlepiej zrodlana. Tylko nie wolno jej pic samej a poslodzonej cukrem albo miiodem I wez tu zrozum o co takiemu chodzi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
nie wolno poc golci Pic Coli, no te literowki mnie czasami dobijaja A o naszym madrym papiezu to z duej litery i pare wyrazow typu swiatobliwy costam-costam Mysle, ze ten pan dziala gdzies w jakims radiomaryjnym kolku
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Poc Golcia to nawet ładna nazwa. Może do jakiegoś konkursu ją wysłać?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko wino ale tez jakies rozcienczone i zielona herbate bo ma mnostwo kwerycytyny, ktora jest wspanialym przeciwutleniaczem podobno . Ten pan z pewnoscia czytal Tombaka i d'Adamo (tego od grup krwi) bo rzuca ich pomysly
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Poc Golcia to nawet ładna nazwa. Może do jakiegoś konkursu ją wysłać? No pasuje na nowa wersje Polo Kokty
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Kolejne doniesienia z linii frontu. Pan mowi o roznych rzeczach, ze metabolizm-katabolizm (tak caly czas to formuluje) jest rozny u osob z gozna grupa krawi i znakuiem zodiaku. Dodatkowo rozny metabolizm maja osoby wierzace i niewierzace (oczywiscie wierzace to te w krk). Tlumaczy dziwne przypadki, ze znal ksiedza co wsuwal niewyobrazalne ilosci miodu i dozyl 98 lat jak tez i dziewczynkje, ktora dostala diagnoze ze umrze i zaczela sie zywic samym mlekiem i komunia. Pisze, ze dr Kwasniewski myli sie na temat Hunzow, ze ni pija oni 5 litrow mleka dziennie (mi sie zdaje, ze to nbylo o masajach?), bo czytal ksiazke Renee Taylor "Sekrety Zdrowia Hunzow". Potem pisze , ze ddefekacja jest jednym z najwazniejszych procesow zyciowych a palenie podczas defekacji pomaga. Pisze tez, ze jego dieta jest zbiezna z dieta dr Kwasniewskiego ale inna, bo lepiej pomaga ominac niektore przypadlosci i nie trzeba do niej adaptacji. Wyjasnia tez z rozbrajajaca szczeroscia skad tytul ksiazki. Otoz "kazdy kto proponuje diete wysokotluszczowa ma biochemiczna racje, niewazne czy to Kwasniewski czy Atkins" Pisze, ze jezeli ktos spi dluzej niz 6 godzin to jego dieta jest "zalosna" i z pewnoscia niezbyt zdrowa. To na razie tyle, tam sie klebi tyle watkow, ze i tak musialem sie skupic zeby to spamietac. Aha, cytuje Tombaka.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jestem pod wrażeniem... czekam na ciąg dalszy... Ja jestem spod znaku byka, ciekawe co powinnam jeść... Wołowinę.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem pod wrażeniem... czekam na ciąg dalszy... Ja jestem spod znaku byka, ciekawe co powinnam jeść... Wołowinę. To by był chyba wołobalizm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|