Radzio
Go
|
Miało być off course. Niby forumowi koledzy, a znikli. A angielski obaj znają, mogli podpowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Miało być off course. Niby forumowi koledzy, a znikli. A angielski obaj znają, mogli podpowiedzieć. A ju siuur ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Miało być off course. Niby forumowi koledzy, a znikli. A angielski obaj znają, mogli podpowiedzieć. Ja jestem kryty, byłem z frędzelkiem i słabością na spacerze. Deszcz ze śniegiem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiecej relacji nie bedzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przyszla mi "Dieta bez pszenicy" Williama Davisa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Znajomi mówiła mi, że czyta tą książkę i że jest rewelacyjna...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To znakomicie Lubie takie ksiazki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Rzeczywiscie swietnie sie czyta, bardzo fajnie napisana.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ona mi powiedziała, że po przeczytaniu tej książki już na pewno nie ruszy żadnego chleba, ani nawet nie ma ochoty na wyroby z dodatkiem mąki... Aż strach czytać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No historia pszenicy jest bardzo ciekawa, na poczatku sama mutowala naturalnie z roznymi trawami, sumujac swoja liczbe chromosowmow z liczba trawy z ktora mutowala. O takim czyms jak transfer genow, bez zadnego kontaktu fizycznego pisal Bruce Lipton w Biologii Przekonan. A potem wzieli sie za to naukowcy i teraz pszenica to tylko nazwa. Co ciekawe autor opisuje, ze robnil chleb z tych pierwszych odmian pszenicy samopszy i plaskurki i calkiem inaczej to smakuje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No historia pszenicy jest bardzo ciekawa, na poczatku sama mutowala naturalnie z roznymi trawami, sumujac swoja liczbe chromosowmow z liczba trawy z ktora mutowala. O takim czyms jak transfer genow, bez zadnego kontaktu fizycznego pisal Bruce Lipton w Biologii Przekonan. A potem wzieli sie za to naukowcy i teraz pszenica to tylko nazwa. Co ciekawe autor opisuje, ze robnil chleb z tych pierwszych odmian pszenicy samopszy i plaskurki i calkiem inaczej to smakuje.
Czepili się pszenicy. Z każdym zbożem tak się działo. I warzywami. I strączkami. Jak się tak zastanowić, to w epoce przedrolniczej żywienie się roślinami nie było możliwe lub prawie niemożliwe. I nie można mutować "z czymś" lub "z kimś" to sprawa samotności
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tryb "maruda" on ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tryb "maruda" on ? Pogoda taka Chodzi mi o to, że człowieki zawsze wybierały najbardziej plastyczne genetycznie organizmy do hodowli. Zarówno rośliny jak i zwierzęta. Pszenica odniosła sukces, a ludzie dali ciała. Kolejny raz.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko nie wiem ciagle czy jestes za czy przeciw czy tez moze jak walesa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tylko nie wiem ciagle czy jestes za czy przeciw czy tez moze jak walesa Żeby uprawiać zboża? Za. Żeby je zjadać? Przeciw.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli uprawiac dla sportu ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czyli uprawiac dla sportu ?
Dla zwierząt na paszkę i troszeczkę mąki dla ludzi. Czemu mamy kilka razy do roku nie zjeść placka?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bez zboża - katastrofa natychmiastowa.
|