Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160864 razy)
|
Blackend
|
Teraz też są rzeczy dobre i złe, a kończy się to tak, że co cztery lata łażę po mieszkaniu i mantruję, że nigdy więcej nie pójdę na wybory, a potem w końcu idę wybierać mniejsze zło i znowu czuję się wyrolowany. Z drugiej strony nie wiem czemu się tak tym wszystkim podniecam, bo niczego mi nie brakuje, a w komunie też dam sobie radę, ponieważ roboli w każdym systemie potrzebują
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz też są rzeczy dobre i złe, a kończy się to tak, że co cztery lata łażę po mieszkaniu i mantruję, że nigdy więcej nie pójdę na wybory, a potem w końcu idę wybierać mniejsze zło i znowu czuję się wyrolowany. Z drugiej strony nie wiem czemu się tak tym wszystkim podniecam, bo niczego mi nie brakuje, a w komunie też dam sobie radę, ponieważ roboli w każdym systemie potrzebują Rzadko zabieram głos w tematach polityczno - społeczno - sanitarnych Czytam tylko kolegów, czasem coś ciekawego wpadnie. Polityka wraz ze swymi satelitami jest jeszcze bardziej nudna niż piłka nożna. Nigdy nie głosowałem, bo i po co? Nic się nie zmienia jak się kopnie w drzewo, ptaki się zerwą, pokraczą, polatają i znów siądą, w nieco innej konfiguracji. Jak Blackend uważam, że inteligentny człowiek zawsze sobie poradzi. Troszkę głupawy jednak jestem, bo wróciłem do kraju zakładać rodzinę i firmę, miast zostać w jednym czy drugim Eldorado Tej kwestii jeszcze nie rozgryzłem...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Też byłem w Eldorado i wróciłem do kraju założyć rodzinę Nie żałuję, przede wszystkim ze względów rodzinnych i mimo wszystko bardziej się tu czuję u siebie niż tam
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rezydentem można być w każdym kraju, a dorabiać się z pracy własnych rąk jest wszędzie trudno.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rezydentem można być w każdym kraju, a dorabiać się z pracy własnych rąk jest wszędzie trudno. Są trudne i trudniejsze
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie lubię nieobiektywnych tekstów tego typu, że w PRL-u było wszystko do bani albo, że było wszystko cacy. Było i tak, i tak - jak w życiu. Dlatego warto czytać książki naukowe pisane przez rozsądnych naukowców, a nie propagandę. Np. warto się przyjrzeć liście wydatkowanych pieniędzy przez partie polityczne (niedawno było w mediach). Figurują tam byli lub obecni dziennikarze, którzy później przemawiają jako dziennikarze, choć tak naprawdę są chłopcami na posyłki. W dodatku niezalezni dziennikarze i szefowie SDP
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nie, tego Jana Bodakowskiego. Nie lubię nieobiektywnych tekstów tego typu, że w PRL-u było wszystko do bani albo, że było wszystko cacy. Było i tak, i tak - jak w życiu. Tu się zgadzam w 100%. Zawsze powinno się ukazywać prawdę (całą a nie tylko pasujący do ideologii fragment) i z każdego systemu, czy okresu historii, powielać to co dobre (jeśli jest wykonalne w obecnych warunkach) i odrzucać to co okazało się złe, zgubne dla kraju i większości obywateli - uczyć się na błędach - aby ich nie powtarzać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mój top 20 wygląda zupełnie inaczej. No to jak sie powiedzialo A to teraz trzeba powiedziec B
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
mi w ogole nic nie pokazuje, tylko jakis filmik sie nie uruchamia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Reklama, trzeba kliknąć "przejdź do artykułu".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
kurcze, mi sie obraz nie laduje a nad nim pasek jakis i napis "Za chwilę zostaniesz przekierowany na pb.pl ". Tylko ze nie przekierowuje Sprobuje wieczorem na innym kompie, ciekawia mnie te ksiazki, pewnie marks i engels w podsawie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
No ktos tu niedawno polecal te - Stephen Covey, „7 nawyków skutecznego działania”
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Jest: „Biznesowe bestsellery dwudziestolecia. Książki, które ukształtowały polskich liderów”.
1. Stephen Covey, „7 nawyków skutecznego działania”
2. Jack Welch, „Winning znaczy zwyciężać”
3. Jim Collins, „Od dobrego do wielkiego”
4. Dale Carnegie, „Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi”
5. David Allen, „Sztuka efektywności” (Getting things done)
6. Peter Senge, „Piąta dyscyplina”
7. Sun Tzu, Sun Pin, „Sztuka wojny”
8. Robert Kiyosaki, „Bogaty ojciec, biedny ojciec”
9. Robert Cialdini, „Wywieranie wpływu na ludzi”
10. W. Chan Kim, R. Mauborgne, „Strategia błękitnego oceanu”
11. Malcom Gladwell, „Błysk! Potęga przeczucia”
12. Spencer Johnson, „Kto zabrał mój ser?”
13. Daniel Goleman, „Inteligencja emocjonalna”
14. Malcolm Gladwell, „Punkt przełomowy”
15. Jerzy Gut, Wojciech Haman, „Psychologia szefa”
16. Lee Iacocca, „Autobiografia”
17. Philip Kotler, „Marketing. Analiza, planowanie, wdrażanie, kontrola”
18. Malcolm Gladwell, „Poza schematem”
19. Peter F. Drucker, „Praktyka zarządzania”
20. Jeffrey K. Liker, „Droga Toyoty
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Też ani jednej z nich nie czytałem, no ale ja nie jestem liderem, więc jestem wytłumaczony
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie czytałem ani jednej pozycji z tej listy! O przepraszam! 7 nawyków - czytałem! Polecam...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
no wlasnie o tym pisalem wyzej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja "Sztukę wojny". Niezła.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
A ja czytałam pierwszą pozycję z tej listy; otrzymałam ja kilka lat temu od Przyjaciół z Kujawsko-Pomorskiego! Trzynasta pozycję zakupiłam sama, ale przeczytałam po łebkach.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
no wlasnie o tym pisalem wyzej Ale jakoś mi ta jedynka umknęła i stąd moja omyłka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|