Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160820 razy)
|
|
Zyon
|
Urlopy się zaczęły i nie ma komu pracować No to siedzę sobie w sklepie, wpadła mi w ręce książka "Załamanie chaosu" biologa Jacka Cohena i matematyka Iana Stewarda. Jeszcze nie dokończyłem i trudno się skupić, ale fajna jest, może nie wszystkiemu klaszczę, większość jednak gimnastykuje umysł o czym tam piszo?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Urlop nie dobry jest, bo ludzie sie rozleniwiają i długo potem dochodzą do przedurlopowej wydajności Ja mam odmienne doświadczenia W tej branży urlopy zbiegają się z kompletną plażą(zaropiały pies z kulawą nogą nie zajrzy)więc świetnie się składa, każdy bierze miesiąc urlopu. I gitara.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Urlopy się zaczęły i nie ma komu pracować No to siedzę sobie w sklepie, wpadła mi w ręce książka "Załamanie chaosu" biologa Jacka Cohena i matematyka Iana Stewarda. Jeszcze nie dokończyłem i trudno się skupić, ale fajna jest, może nie wszystkiemu klaszczę, większość jednak gimnastykuje umysł o czym tam piszo? Generalnie o wzrastającej entropii. Pamiętasz taki był filmik, że wić od plemnika czy coś, nie mogło być wyewoluowane, tylko zaprojektowane? Tu odwrotnie, od prostych związków chemicznych do mózgu współczesnego człowieka, dwa ścisłe umysły fajnie to opisują. Mam wrażenie, że cokolwiek ich poniosło w paru miejscach, ale jak doczytam, będę miał szerszy obraz
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tak to jest jak szef jest komuszącym kapitalistą, co dba o pracownika. A szef kapitalista wolnorynkowy, jak dowali roboty z miesiąca, to za trzy dni ma być zrobione, albo bruk... Jak tak będą się wszyscy urlopować, to Japonii nigdy nie dogonimy Tam dla dobra szefa zrezygnowanie z urlopu jest bardzo mile widziane
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja mam odmienne doświadczenia W tej branży urlopy zbiegają się z kompletną plażą(zaropiały pies z kulawą nogą nie zajrzy)więc świetnie się składa, każdy bierze miesiąc urlopu. I gitara. A co do sprzątania nic nie ma? Jak klientów nie ma, to dobry czas na remont, odmalowanie i takie tam. W ładnie odmalowanym stanowisku pracy , bedzie sie ludziom lepiej pracować, a jak dbać będą jak ktoś spróbuje napaskudzić
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam odmienne doświadczenia W tej branży urlopy zbiegają się z kompletną plażą(zaropiały pies z kulawą nogą nie zajrzy)więc świetnie się składa, każdy bierze miesiąc urlopu. I gitara. A co do sprzątania nic nie ma? Jak klientów nie ma, to dobry czas na remont, odmalowanie i takie tam. W ładnie odmalowanym stanowisku pracy , bedzie sie ludziom lepiej pracować, a jak dbać będą jak ktoś spróbuje napaskudzić Wszystko w tak zwanym międzyczasie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo praca nadaje sens życiu, lepiej by była łatwa, lekka, przyjemna i dochodowa przy okazji, niż... Ale lepiej dobrze kopać rowy łopatą, niż szkodzić bliźnim na eksponowanym stanowisku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo praca nadaje sens życiu, lepiej by była łatwa, lekka, przyjemna i dochodowa przy okazji, niż... ...odwrotnie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo praca nadaje sens życiu...
Dlatego nikomu nie zabraniam pracować...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo praca nadaje sens życiu, lepiej by była łatwa, lekka, przyjemna i dochodowa przy okazji, niż... ...odwrotnie? Nie każdy musi być górnikiem!
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego nikomu nie zabraniam pracować... To Unia lepsza, bo zabrania wydajnie pracować - kwoty mleczne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo niektórzy "przepijają" unijną forsę!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My przeznaczamy na inwestycję, z której część wkładu może zwróci nam Unia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|