|
|
|
|
|
renia
|
Ja piszę, szczerze, że dziwię się Unii, że tak "bezinteresownie" rozdaje pieniądze. A biorę... żeby nie przepadły...
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
niezly groch z kapusta nie wyglada na takiego co ksiazki czyta, pitchford, tolle. duzo prakseologii....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
No właśnie , znalazłem dużo na lubimyczytac... ok. 3/4 pozycji po polskiemu ... tych fajniejszych "fizycznych" brak
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przejarzales je wszystkie czy sa w PL? Kurcze, niektorych by mi sie nie chcialo chyba, OSHO to tych ksiazek napisal kilkadziesiat chyba, jakies polityczne typu Manifest Rona Paula... co to za koles jest?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Jeszcze nie przeszukiwałem tej biblioteki akurat pod tym kątem, ale jest tu sporo różnych książek kucharskich sprzed np. 100 150 lat czy nawet więcej. Tu przykład: http://www.polona.pl/item/786003/2/"Nauka robienia piwa" hrabiego Aleksandra Chodkiewicza, rok wydania 1811. Ciekawe, czy ktoś znajdzie jakiś optymalny przepis w starych księgach
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ktos czytal te ksiazke Pawla Szydlowskiego? Przymierzam sie i przymierzam i ciagle cos mi spycha na dalszy plan.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ktos czytal te ksiazke Pawla Szydlowskiego? Przymierzam sie i przymierzam i ciagle cos mi spycha na dalszy plan.
"Tajemnice..."? Zacząłem, ale nie dałem rady, nie dlatego, że słaba, tylko kolejna "moja mojszość", cała prawda i takie tam... Ale dla gimnastyki, moźe?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak, no wlasnie o nia. Slabo napisana czy jak? Moja mojszosc jest najmojsza czyli nie ma nawet miejsca na watpliwosci jak to u wszystkich zideologizowanych?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Mi się bardzo ta książka podobała. Sadzę, że ma on sporo racji. Jego filmy mi nie odpowiadają, ten styl przede wszystkim... Ale książka moim zdaniem bardzo dobra. Ma on niemałą wiedzę. Wszystko co pisze uzasadnia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, no wlasnie o nia. Slabo napisana czy jak? Moja mojszosc jest najmojsza czyli nie ma nawet miejsca na watpliwosci jak to u wszystkich zideologizowanych?
Nie słabo, spoko nawet, tylko, że kolejna wersja "jak było naprawdę", wcale nie lepsza od innych, ani mojej własnej. Utknąłem przed połową.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to zescie mi dysonansa zrobili teraz..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|