Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160672 razy)
|
|
Gavroche
|
http://pl.scribd.com/mobile/doc/188837919Robin Dunbar, ten od liczby Dunbara, w nowej odsłonie. To druga książka tego autora na moim koncie. Bez entuzjazmu Gość się powtarza, a tego nie lubię i w ogóle nie za wiele ma przemyśleń...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czytałeś? Czy ktoś ją czytał?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytałeś? Czy ktoś ją czytał? Na pewno sporo osób Wczoraj skończyłem i cieszę się, że nie ma na razie żadnych przeciwwskazań do podróży "wstecz" czasu, ale fajnie też, że możemy swobodnie podróżować "naprzód".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W TV dzisiaj o tym mówili...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wstecz przeszkadza "paradoks dziadka"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wstecz przeszkadza "paradoks dziadka"... Dlatego zachęcam do przeczytania książki, żeby już nie przeszkadzał
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wtedy babcia może wejść w paradę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wtedy babcia może wejść w paradę... Tylko która? Sama podróż w czasie wymusza istnienie światów równoległych. Więc dziadek w swoim by zginął tylko... Ba! Istnienie wolnej woli, gdyby dało się udowodnić, wystarczyłoby do wykazania konieczności istnienia rzeczywistości równoległych. Determinizm i woluntaryzm, to bardzo drażliwe pojęcia Np. większość neurobiologów wyklucza istnienie wolnej woli
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dla mnie od dziecka było jasne, że powrócę do mojej "teraźniejszości". ;x Był taki fajny serial... "Sliders".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla mnie od dziecka było jasne, że powrócę do mojej "teraźniejszości". ;x Był taki fajny serial... "Sliders". W tym sęk, że się nie da. Poczytaj coś ambitniejszego od SF
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Oczywiście, że się da wstecz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oczywiście, że się da wstecz. W serialu SF, tak. Spróbuj zrobić "wstecz" jajecznicę i nie kompromituj się już, co?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dla tych spokrewnionych z małpami wszystko jest niemożliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dla mnie od dziecka było jasne, że powrócę do mojej "teraźniejszości". ;x Był taki fajny serial... "Sliders". W tym sęk, że się nie da. Poczytaj coś ambitniejszego od SF A jest cos ambitniejszego?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dla tych spokrewnionych z małpami wszystko jest niemożliwe. Tylko w książkach SF
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla mnie od dziecka było jasne, że powrócę do mojej "teraźniejszości". ;x Był taki fajny serial... "Sliders". W tym sęk, że się nie da. Poczytaj coś ambitniejszego od SF A jest cos ambitniejszego? Zwykła książka kucharska? Pokazuje jak nie da się "cofnąć". Albo słownik biologiczny, bo opuszczenie ręki to nie jest "cofnięcie" sygnału do jej podniesienia
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No nie powiedzialbym, ze to ambintniejsza literatura, raczej przeciwnie. A po lekturze ksiazek kucharskich cofnac sie da jak najbardziej, ja mam czesto ochote na cofke jak czytam niektore przepisy Powstrzymuje sie jedynie z przyzwoitosci wrodzonej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No nie powiedzialbym, ze to ambintniejsza literatura, raczej przeciwnie. A po lekturze ksiazek kucharskich cofnac sie da jak najbardziej, ja mam czesto ochote na cofke jak czytam niektore przepisy Powstrzymuje sie jedynie z przyzwoitosci wrodzonej. To dobrze, że się powstrzymujesz, bo jak puścisz pawia, to po ptokach W tym konkretnym świecie. Bo to już się stało, a co się stało, to się nie odstanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|