Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160639 razy)
|
anakin
Go
|
No nie powiedzialbym, ze to ambintniejsza literatura, raczej przeciwnie. A po lekturze ksiazek kucharskich cofnac sie da jak najbardziej, ja mam czesto ochote na cofke jak czytam niektore przepisy Powstrzymuje sie jedynie z przyzwoitosci wrodzonej. To dobrze, że się powstrzymujesz, bo jak puścisz pawia, to po ptokach W tym konkretnym świecie. Bo to już się stało, a co się stało, to się nie odstanie Gavroche, gdybyś był mądrzejszy i robił w życiu coś pożytecznego dla ludzkości, i gdybyśmy mieli rok, przykładowo, 3015 miast 2015, wtedy moglibyśmy założyć, że w chwili, gdy to pisałeś, zerkał na Ciebie ukradkiem, gdzieś przyczajony, drugi Ty z przyszłości. I pukał się w głowę na wspomnienie tej chwili. Dla mnie wszystko jest możliwe. W końcu jestem elementem składowym tzw. Boga. Idą dalej... mam moc sprawczą i stwórczą. Miałbym ją, gdybym umiał nawiązać połączenie z "mózgiem" wszechświata i wydobyć zeń informacje. Może w dalekiej przyszłości i na tej planecie będą tacy "hakerzy", którzy będą umieli zakotwiczyć się i zsynchronizować z centralnym umysłem, centralną bazą danych. A dziś znowu leci "Matrix".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pomnę, że nie wchodzisz ze mną w polemikę
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Poszukuję "12 krzeseł" i "Złote cielę". Może macie?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Krzeseł tyle to bym nazbierała, ale na tego cielaka to nie licz... O k...! Zajebiste Świetne!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Teraz to ja nie rozumiem. Może tak będzie lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego książki są dobre, a jeszcze lepsze są bibliografie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Przez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza Laughing Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom Cool To fajnie w robocie masz , zazdroszcze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza Laughing Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom Cool To fajnie w robocie masz , zazdroszcze A nie, dzisiaj nie chciało mi się iść
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A nie, dzisiaj nie chciało mi się iść Very Happy OK
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ach, no i jest o Kwasniewskim i Atkinsie razem Jako dietach ketogenicznych. Ale podsumowanie takie, ze efekty takie same jak na wycince weglowodanowej, wiec nie warto
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Czytam te ksiazke tego dietetyka i fizjologa zywienia i jednoczesnie mistrza i na stronie 105 czytam tak: Gotowanie w wodzie i przyrzadzanie na parze faktycznie nalezy do najzdrowszych metod przyrzadzania posilkow, jednak sposob ten szybko sie nudzi i zniecheca do dalszego praktykowania diety odchudzajacej. Innymi mozliwosciami obrobki termicznej, ktora z powodzeniem mozna wykorzystywac w okresie redukcji tkanki tlusczowej, sa: -pieczenie/pieczenie w rekawie -grillowanie -duszenie bez uzycia tluszczu - smazenie bez uzycia tluszczu (teflon) lub na oleju bezkalorycznym w spreju (dostepny w wiekszosci sklepow z odzywkami lub sklepach interentowych, cena 15-35zl)
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|