Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1152740 razy)
|
Gavroche
|
A w ogóle to doktor Kwaśniewski już 40 lat temu postawił na nogach tę chorą medycynę i wyjaśnił wszystko! Nic nie trzeba czytać, wystarczą książki Doktora, wszystko zostało powiedziane w temacie! Tylko czytać to trza umić Mam nadzieję, że Admin mnie teraz polubi, bo czuję, że tylko on mnie rozumie i puszczam oczko do Admina
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Twoja nienawisc mnie przeraza, te tony hejtu, ktore kierujesz we mnie....dzisiaj widzialem 2 posty z twoim hejtem do mnie i jeden z wyjatkowo nienawistnym hejtem. A w ogole to mam wrazenie, ze nie czytam zbyt dobrze tej ksiazki, ze ja zbyt szybko pochlaniam, przez co uciekaja mi szczegoly... Ja tez puszczam oczko do Admina i mam nadzieje, ze to mnie Admin polubi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dobrze chociaz czytasz? Czy tak byle jak, ze nic nie rozumiesz i zaraz zapominasz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze chociaz czytasz? Czy tak byle jak, ze nic nie rozumiesz i zaraz zapominasz? A nie wiem, bo sporo czytam i mi się wszystko kićka...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To jak mi, jak koncze czytac ksiazke to sprawdzam jaki ma tytul, bo nie wiem o czym czytam... @ale niebieskie ptaki prl jak wyszlo to wrzucilem do koszyka i cierpliwie tam czeka.....nie nadazam z przerobem, cwiczenia, ksiazki, inne hobby, ludzie renesansu to maja przechlapane zamiast upraszczac sobie zycie i lubisiowac filmy na YT to czlowiek sam sobie utrudnia wszystko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
A wiec jeszcze gwoli kronikarskiego obowiazku dodamn, ze jakis czas temu skoinczylem te ksiazke chemika Raymonda Francisa. Ogolnie to z racji tego, ze bardzo mnie zainteresowal fragment o genetyce, do ktorego link wrzucalem i to on mnie sklonil do jej przeczytania to jednak pozostalo mi uczucie niedosytu. Autor generalnie uznaje jedna chorobe wszystkiego - niewydolnosc komorkowa a z ten stan maja odpowiadac niedobory (witaminy, mikroelementy, enzymy etc) i toksyny, a calosc dzieli na 6 drogi, w ktorych wszystko rozpatruje (fizycznosci, umyslu, genetyki, medycyny etc) to jednak w wiekszosci pisze to co wszem i wobec wiadomo z tym, ze (prawdopodobnie z racji zawodu) podaje mnostwo roznych ciekawych badan i cytatow z roznych ksiazek. Ogolnie liczylem na bardziej biochemiczno-molekularne podjescie ale pewnie to z plusem do poczytnosci sie odbylo. Glowni winowajcy to oczywiscie 3xbiale (maka, cukier,mleczne) + oleje. I zanieczyszczenia etc. Ciekawe jest to co pisze o genetyce, w koncu jak na razie mamy 85% "smieciowego DNA", ktore jest smieciowe z racji tego, ze wspolczesna genetyka nie ma pojecia "do czego" ono jest wiec smialo to nazwala smieciowym zamiast sie przyznac, ze "nie wiemy na razie do czego potrzebne' Tutaj fragmenty: http://www.glosnyszept.cba.pl/showthread.php?tid=395Teraz mam na warsztacie ksiazke, ktora zainspirowala Scotta Sonnona do stworzenia jego znanego systemu treningowego Tac-Fit Tu video z jego udzialem prezentujace fragment systemu http://www.youtube.com/watch?v=sGUO4lTjmnsKsiazka pieronsko trudna do wyrwania, bo na allegro ma jakies chore ceny od setki w gore ale dorwalem cyfrowa postac. Pogranicze historii, psychologii, socjologii i tym podobnych klimatow, na razie swietne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A wiec jeszcze gwoli kronikarskiego obowiazku dodamn, ze jakis czas temu skoinczylem te ksiazke chemika Raymonda Francisa. Ogolnie to z racji tego, ze bardzo mnie zainteresowal fragment o genetyce, do ktorego link wrzucalem i to on mnie sklonil do jej przeczytania to jednak pozostalo mi uczucie niedosytu. Autor generalnie uznaje jedna chorobe wszystkiego - niewydolnosc komorkowa a z ten stan maja odpowiadac niedobory (witaminy, mikroelementy, enzymy etc) i toksyny, a calosc dzieli na 6 drogi, w ktorych wszystko rozpatruje (fizycznosci, umyslu, genetyki, medycyny etc) to jednak w wiekszosci pisze to co wszem i wobec wiadomo z tym, ze (prawdopodobnie z racji zawodu) podaje mnostwo roznych ciekawych badan i cytatow z roznych ksiazek. Ogolnie liczylem na bardziej biochemiczno-molekularne podjescie ale pewnie to z plusem do poczytnosci sie odbylo. Glowni winowajcy to oczywiscie 3xbiale (maka, cukier,mleczne) + oleje. I zanieczyszczenia etc. Ciekawe jest to co pisze o genetyce, w koncu jak na razie mamy 85% "smieciowego DNA", ktore jest smieciowe z racji tego, ze wspolczesna genetyka nie ma pojecia "do czego" ono jest wiec smialo to nazwala smieciowym zamiast sie przyznac, ze "nie wiemy na razie do czego potrzebne' Tutaj fragmenty: http://www.glosnyszept.cba.pl/showthread.php?tid=395Teraz mam na warsztacie ksiazke, ktora zainspirowala Scotta Sonnona do stworzenia jego znanego systemu treningowego Tac-Fit Tu video z jego udzialem prezentujace fragment systemu http://www.youtube.com/watch?v=sGUO4lTjmnsKsiazka pieronsko trudna do wyrwania, bo na allegro ma jakies chore ceny od setki w gore ale dorwalem cyfrowa postac. Pogranicze historii, psychologii, socjologii i tym podobnych klimatow, na razie swietne Tacfit ciekawe podejście, co to za książka?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A nie lepiej zapytać na twiterze i fejs-zboku?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A wiec jeszcze gwoli kronikarskiego obowiazku dodamn, ze jakis czas temu skoinczylem te ksiazke chemika Raymonda Francisa. Ogolnie to z racji tego, ze bardzo mnie zainteresowal fragment o genetyce, do ktorego link wrzucalem i to on mnie sklonil do jej przeczytania to jednak pozostalo mi uczucie niedosytu. Autor generalnie uznaje jedna chorobe wszystkiego - niewydolnosc komorkowa a z ten stan maja odpowiadac niedobory (witaminy, mikroelementy, enzymy etc) i toksyny, a calosc dzieli na 6 drogi, w ktorych wszystko rozpatruje (fizycznosci, umyslu, genetyki, medycyny etc) to jednak w wiekszosci pisze to co wszem i wobec wiadomo z tym, ze (prawdopodobnie z racji zawodu) podaje mnostwo roznych ciekawych badan i cytatow z roznych ksiazek. Ogolnie liczylem na bardziej biochemiczno-molekularne podjescie ale pewnie to z plusem do poczytnosci sie odbylo. Glowni winowajcy to oczywiscie 3xbiale (maka, cukier,mleczne) + oleje. I zanieczyszczenia etc. Ciekawe jest to co pisze o genetyce, w koncu jak na razie mamy 85% "smieciowego DNA", ktore jest smieciowe z racji tego, ze wspolczesna genetyka nie ma pojecia "do czego" ono jest wiec smialo to nazwala smieciowym zamiast sie przyznac, ze "nie wiemy na razie do czego potrzebne' Tutaj fragmenty: http://www.glosnyszept.cba.pl/showthread.php?tid=395Teraz mam na warsztacie ksiazke, ktora zainspirowala Scotta Sonnona do stworzenia jego znanego systemu treningowego Tac-Fit Tu video z jego udzialem prezentujace fragment systemu http://www.youtube.com/watch?v=sGUO4lTjmnsKsiazka pieronsko trudna do wyrwania, bo na allegro ma jakies chore ceny od setki w gore ale dorwalem cyfrowa postac. Pogranicze historii, psychologii, socjologii i tym podobnych klimatow, na razie swietne Tacfit ciekawe podejście, co to za książka? Mihaly Csikszentmihalyi "Flow", po naszemu "Przeplyw". Sonnon zrobil jakis system Intu-Flow chyba, na podstawie TacFit czy odwrotnie, jakos tak.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Teoretycznie moze byc ciekawa, ale ja nauczylem sie wylogowac bez tej ksiazki. Pewnie tania prakseologia. Jezeli nie jestes uzalezniony to po co?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Teoretycznie moze byc ciekawa, ale ja nauczylem sie wylogowac bez tej ksiazki. Pewnie tania prakseologia. Jezeli nie jestes uzalezniony to po co? No właśnie nie mam pewności, może się dowiem?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jak nie masz pewnosci to rzeczywisicie sie lepiej upewnij Ale lepiej przeczytaj Jak Nie Chorowac? i wiecej ksiazek nie potrzeba
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
A jeszcze wracajac do tamtej poprzedniej ksiazki, to autor wypowiedzial sie negatywnie o braniu tzw "pozytwnych" hormonow np melatoniny czy DHEA. Mam taka serie z wydawnictwa Amber o hormonach gdzie autorzy, badz co badz uznani autorzy z dziedzin biochemiii etc (zreszta pisalem tutaj o tych ksiazkach) wrecz zalecaja melatonine i DHEA, wyciagajac wnioski z badan na myszach i szczurach. To w sumie pierwszy krytyczny glos na temat tych hormonow. Oczywiscie wymienia tam badania i tzw "skutki uboczne" stosowania ich.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A jeszcze wracajac do tamtej poprzedniej ksiazki, to autor wypowiedzial sie negatywnie o braniu tzw "pozytwnych" hormonow np melatoniny czy DHEA. Mam taka serie z wydawnictwa Amber o hormonach gdzie autorzy, badz co badz uznani autorzy z dziedzin biochemiii etc (zreszta pisalem tutaj o tych ksiazkach) wrecz zalecaja melatonine i DHEA, wyciagajac wnioski z badan na myszach i szczurach. To w sumie pierwszy krytyczny glos na temat tych hormonow. Oczywiscie wymienia tam badania i tzw "skutki uboczne" stosowania ich.
Z drugiej strony są kobiety na antykoncepcji doustnej czy mężczyźni ma HZT i cieszą się większym komfortem życia i dłużej niż rówieśnicy...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czy komfort to dobre slowo?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Wiele zależy od punktu odniesienia. Cieszyć się można dosłownie byle czym ... . Dot. uciech. Dobre, bo prawdopodobnie własne. Dot. samodzielnych wniosków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|