Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160380 razy)
|
Gavroche
|
Ale doszedłem już do znieczulenia ogólnego. Była już pierwsza operacja przebiegająca w ciszy, bez wrzasków operowanego na żywca. A to wszystko dzięki parom eteru, chloroformu i gazowi rozweselającemu. Oczywiście wszyscy lekarze ćpają te środki ustalając odpowiednie dawki doświadczalnie. Dowiedziałem się też, że swojego czasu na Śląsku, a nawet chyba obecnie, jest zwyczaj picia alkoholu zmieszanego z eterem, tzw. kropki. Słyszałem już o tym wcześniej, przy okazji pobytu w Cieszynie, gdzie z Czech przemycali medyczny eter.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawzialem sie i czytam DDP, po 24 stronach mozg mi sie buntuje i staje deba, nietoleranty, Fiboreakcje, fibo-opodwiedzi, szkoda ZLe produkty i Dobre produkty....w zyciu niczego bardziej skomplikowane go nie czytalem.
Nie strasz ! Właśnie kończę tę cieńszą ( jakaś niby optymalna , że chleb czarny trza zamienić na białe bułki ) . Za 8 zł z second handu. Odniosłem wrażenie, że wiedza na temat np olei rafinowanych nie była dostępna w 2005 roku. Na stole leży ta grubsza Wygląda jak encyklopedia Być może w grubszej o dżemikach przybędzie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Być może w grubszej o dżemikach przybędzie. jest propozycja dla osób chcących obniżyć poziom cholesterolu dzień 6 i 11 - pizza 350 gr lub batonik milky way. dzień 29 - litr soku z grejpfruta i 200 gr piersi z kurczaka.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
jest propozycja dla osób chcących obniżyć poziom cholesterolu
dzień 6 i 11 - pizza 350 gr lub batonik milky way. dzień 29 - litr soku z grejpfruta i 200 gr piersi z kurczaka.
Uwazaj, bo mozesz zostac posadzony o "tworzenie mitologii szydzącej" przez zapalonego milosnika DeDuPizmu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zyon, znasz książkę Petera Sporka "Drugi kod"? A więcej nazwisk związanych z epigenetyką niż: Haramein, Winter i Lipton?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zyona nie pyta się czy zna książkę, tylko kiedy czytał.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon, znasz książkę Petera Sporka "Drugi kod"? A więcej nazwisk związanych z epigenetyką niż: Haramein, Winter i Lipton? Tak, znam i mam, bardzo fajna. Z tego typu nazwisk? Np Paul Martin czy Jim Baggott. Musialbym przejrzec, bo tak z pameci to slabo, od nadmiaru masla skleroza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mam i ja, to se czytnę. Obadam tych panów, dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No i przede wszystkim "ojca" ich wszystkich czyli Ruperta Sheldrake'e, tworce teorii pola morfogenetycznego i jego "Nowa Biologie", ta ksiazka powinna dac do myslenia kazdemu biologowi. Stawia swietne pytania, kiedys poruszalem juz ten temat. Np robiono takie niespotykane w naturze urazy jaszczurkom w galce ocznej, ze regenerowaly sie inaczej niz pierwotnie powstawaly, z innych tkanek, wiec nie mogly miec tego "zapisanego" w genomie. Bardzo fajna ksiazka.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To znam, faktycznie fajna, ale taka mocno popularnonaukowa. Z tego, co widzę, to "Drugi kod" też... Kurczę, zawsze lubiłem Trofima Łomakina, gdyby tak straszliwie go nie poniosło ku czci Mateczki, mówiono by o nim dzisiaj w obliczu tych badać RNA.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oczywiście chodziło mi o Łysenkę, a Łomakin to sztangista, musiałem o nim tu kiedyś pisać i mi podsunęło.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Fajne sa tez i tanie do kupienia z takiej serii o genetyce wydawnictwa Sonia Draga, Greg Gibson "A wszystko przez geny" i David Clark "Zarazki, geny a cywilizacja"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Rządy i mafia to jedno przecież. Na pewnym poziomie brak wyraźnej granicy. W Japonii rząd półoficjalnie współpracuje z tzw. Yakuza, nikogo to nie dziwi i nie bulwersuje. A u nas politycy mają rozdwojone języki, jak żmije.
|
|
|
|
|
|
|
|
|