Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160374 razy)
|
administ
Go
|
Uwaga, podaję lekturę obowiązkową, aby później nie narzekać: "Folwark zwierzęcy" i "1984" - Orwell'a.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Naprawią zerwane więzadło?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może w chrząstce zarosnąć i kończyna może być w miarę sprawna....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Naprawią zerwane więzadło? jak skoncze to sie dowiem, ale na pewno sie da
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Jak się da, to może się uda...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To co ostatnio wyprawiam w tych kwestiach przechodzi wszelkie moje pojecie, szczerze mowie. I jak sobie pomysle, ze oficjalna nauka zaleca jedynie lekkie spacerki i takie tam bzdury dla emerytow, i ile lat stracilem sluchajac tych bredni to az mnie trafia.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Emeryci? Plajta ZUS pewna, ale jak Duda obniży wiek emerytalny, to szybciej to nastąpi, a jeśli tak, to kukizowcy (wiecznie niezadowoleni, bo na obalanie brakuje forsy) przejmą władzę i zaś komunia da... Bo to na tym polega niestety.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wczoraj przeczytalem po raz kolejny "C-Mass Trening kalisteniczny na mase" Paula Wade, fajna ta ksiazka i swietnie napisana, opczaj sobie gavro, niby nic nowego ale git
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Miałem ją nawet w ręce w EMPiK, ale odłożyłem, bo mnie z masą tylko czasem po drodze. Ale jak mówisz, że warto, to zakupię.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tam o masie jest tak srednio, potem jest o sile, ale generalnie to jest napisana dosc ciekawym jezykim "nie badz spasionym leniwym pierdzielem" etc No i pare ciekawych i fajnych pogladow na zarcie, trening i stresowanie sie wszystkiem, wcinanie supli etc. Wiadomo, ze czasami hiuperbolizuje ale generalnie jakby wszystkie ksiazki byly tak pisane to trenowanie byloby dla wielu latwiejsze Zwlaszcza, ze teraz cena spadla do 22 zl nawet.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiekszosc ksiazek i tak kupilem w papierze choc mam w postaci e-bookow. Czytnik sie kurzy w sumie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale jakże tak autorowi działkę odpalać... Książki są przecież taniutkie. Ile kosztuje taka przeciętna, 3-4 dychy? A byle gazecina teraz to 12-15 pln... Książki też łatwo puszcza się dalej, te "jednorazówki" sportowe to zwykle noszę na siłownię i szybko znikają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Jak biorę książki dla dzieci wydawnictwa olesiejuk to czasem się cieszę, że może jednak nie są czytane, co wezmę ich książkę to błąd. Lub brak uwzględnienia polskich warunków po przetłumaczeniu. Ostatnio w serii edukacyjnej dla dzieci w książce o lesie w dziale "Rośliny i zwierzęta rzadko spotykane" był muchomorczerwony i wyplówka. Poza tym olcha zdaje się, i dzieńcioł duży - czy to drzewo możnazaliczyć do rzadko spotykanych? A ptak ten też ma być rzadki? Ptak mógłby być w dziale pod ochroną czy cóś. Natomiast zwierzęta często spotykane to borsuk - nie wiem jaki jego status? Ale chciałabym go kiedyś spotkać w lesie. Na pewno w białowierzy można go spotkać, tu na mazowszu nie miałam okazji. Rownież w książce o ptakach zdjęcie wrony nie bardzo wygląda jak nasza wrona siwa (na zdjęciu cala czarna - może to czarnowron miał być? Na dalsze książki z tejserii nie patrzyłam bo brakło mi nerwów . Biedne dzieciaki. Oby ktoś bez sprawdzeniaco kupuje nie sprawił takiego bubla książkowego maluchom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|