Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1162500 razy)
|
Zyon
|
Ja srednio na 2 tygi biora pakre 3-4 ksiazek. Teraz wciagam ponownie Skazany na Trening2, bo musze sobie utrwalic to i owo.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Niezbyt ciekawie to wygląda, jakiś wegegreenpeacewariat.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie zaden wege propagandus, co nawet w wywiadzie stoi.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ano, skoro stoi to jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nowej nie warto, czytalem fragmenty i generalnie jak znajde na jakichs wyprzedazach za gora 9,99 to wezme ale raczej jako ciekawostke, bo lubie czytac takie glupoty, zeby miec swiadomosc co uczeni ludzie wygaduja. Osoba Blaylocka przewija sie w wielu "zaprzyjaznionych" ksiazkach o tej tematyce, ale takie zdania jak te nizej raczej dyskwalifikuja to jako powazna literature: W kategoriach właściwości leczniczych (głównie antyoksydantów) spożywanie mniej niż pięć porcji owoców i warzyw dziennie ma bardzo negatywny wpływ na zdrowie. Osoby przed pięćdziesiątką powinny jeść ich aż dziesięć. W przypadku ludzi powyżej pięćdziesiątego roku życia największe korzyści przynosi spożycie dwunastu porcji owoców i warzyw.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to Adwentyści Dnia Siódmego czy Zielonoświątkowcy w usa mają b dobre wyniki w leczeniu raka 10 x wio ale są mundre zdania : Wśród onkologów pokutuje jeszcze jeden mit, a mianowicie osoby chorujące na nowotwory muszą unikać zażywania antyoksydantów, ponieważ substancje odżywcze mogą zakłócać konwencjonalny sposób leczenia. Taka obawa bazuje wyłącznie na hipotetycznych podstawach. Onkolodzy opierają swoje przekonanie na idei, że chemioterapia i radioterapia – poprzez spowodowanie pojawienia się ogromnych ilości wolnych rodników w komórkach rakowych – powodują zanik choroby. to też poczekam na przecenę dzięki za recenzję.a teraz pora na : pora na kogel mogel z truskawkami po pierzynką z tortowej UHT.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po tej UHT ponoć rogi rosną...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Rogi jak rogi ,ale brzuszek rośnie ,od nadmiaru.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Po tej UHT ponoć rogi rosną... Rogi jak rogi ,ale brzuszek rośnie ,od nadmiaru.
przerobiłem dogłębnie te zagadnienie , nie wpływa na mnie w taki sposób duża ilość śmietany 36 % i 30 ( mówimy tu o ilościach 0,5 l nawet 1 l dziennie przy wadze 70 ) . Tylko wiosna - lato , ta ilość . Pilnuje jedynie węglowodanów. Czyli nie przesadzam z truskawkami, porzeczkami , jagodami - nawet nie mógłbym chyba . Co do małżonki, to chyba troszkę inaczej reaguje na dużą ilość . ja od śmietany chudnę
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam wlasnie "Diete Ketogeniczna" Bruce'a Fife. Na razie niektore rzeczy moga sie podobac, "nalezy jesc tluste miesa, tluste sery, smietane i maslo", "podstawa powinien byc olej kokosowy, maslo i smalec" i troche takich roznych zdan w tym typie. Zobaczymy jak bedzie dalej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na razie czytam, gdzies tam podczas kartkowania przewinelo mi sie nazwisko Tallera. W kazdym razie tacy dociekliwi, ktorzy maja ten luksus bycia Amerykaninami maja dostep do sporych archiwow i np ujawnia kulisy skad te nasycone i cholesterole sie wziely takie szkodliwe, i kto kiedy przelobbowal kogo trzeba. Ale spokojnie, poinofrmuje co i jak jak bedzie finito, musze podciagnac srednia ksiazek w tym roku, bo mi spadla ponizej 1/tydzien.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Tlumacz sie nie postaral, korektor tez generalnie. Pare literowek i zlych odmian przez przypadki i tlumaczen wynotowalem, jak skoncze wysle do wydawnictwa. "Calorimeter bomb" zostalo przetlumaczone jako kalorymetr bombowy, no zeby nawet do neta nie zerknac to karygodne Na razie jest ok.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|