Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1162443 razy)
|
|
Blackend
|
A to zależy jak mi dzieciska obróciły.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może zacznij lepiej czytać "Polska najlepszym k-rajem"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Może zacznij lepiej czytać "Polska najlepszym k-rajem"... Czyżbym miała nadprzyrodzone zdolności?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak podejrzewam...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dasna bez wątpienia! W takim razie na sobotę proszę ładną pogodę nad Ciechocinkiem, a w okolicy niech leje... Wiem, że trudne, ale może się uda...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli ktoś lubi twarde, bardziej naukowe SF, to polecam Petera Wattsa, znanego ze "Ślepowidzenia", jest on przy tym biologiem morskim, zajmującym się ssakami. Właśnie przeczytałem "Echopraksję", taka kontynuacja-niekontynuacja "Ślepowidzenia". Z podobnie piszących autorów, bez zbędnej ściemy, mogę wymienić Alistaira Reynoldsa.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jeśli ktoś lubi twarde, bardziej naukowe SF, to polecam Petera Wattsa, znanego ze "Ślepowidzenia", jest on przy tym biologiem morskim, zajmującym się ssakami. Właśnie przeczytałem "Echopraksję", taka kontynuacja-niekontynuacja "Ślepowidzenia". Z podobnie piszących autorów, bez zbędnej ściemy, mogę wymienić Alistaira Reynoldsa. Dobre mowisz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Podobnie jak w gustach muzycznych, tu trzeba być ostrożnym, ale jak podobało Ci się "Ślepowidzenie" to polecam. Ja lubię takie SF, które opiera się na obecnej wiedzy, jest spójne i logiczne, a jednocześnie pociągające.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytam "Marsjanina" Weira. Napisana w formie dziennika, naiwna strasznie, ale nie infantylna, czyste serce raczej. Dużo naukowych szczegółów i obliczeń, no i świetna beka z NASA. Dobrze się czyta, lecę poleżeć z książką.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja teraz czytam o swiadomosci, ksiazka napisana przez profesora, kardiologa, ktory przeprowadzil mnostwo wywiadow i badan na te tematy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
I gdzie jest w nas ta świadomość?
|