Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160222 razy)
|
Gavroche
|
Bez wątpienia, ale "prawie Ww" jest lepsza niż tradycyjne koryto.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale i dieta korytkowa ma sporo zalet, bo smacznie się je, a syndromy metaboliczme i choroby nimi powodowane są długo bezobjawowe, a śmierć przychodzi znienacka i nie jest przykra. Czyli same zalety....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sapanie przy sznurowaniu butów i problemy z erekcją?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to nie przeszkadza w prowadzeniu rubaszmego stylu życia!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli co? Brac? Bo za stowke to ja se kupie pare skrzynek browara....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Od nich jedynie Aleksandra Szczygła opłaca się przestudiować. I to najlepiej to co ukazało się przed 1980r. bo później coraz bardziej już bredzili!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pytanie bylo retoryczne Za glupi jestem na mozgi Jaroszow i Gaciongow Za stowe to se chleba ze smalcem nakupie i bede jadl optymalnie Szczygly mam z lat 60 chyba czy 70.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Przez przypadek wpadla mi w rece wczesniej wspominana przeze mnie ksiazka Aleksandra Nowaka, jak napisane w niej "biotechnologa, specjalisty od higieny i fizjologii" pt "ODCHUDZANIE Z ELEMENTAMI FIZJOLOGII I BIOCHEMII CZYLI JAK TO DZIAŁA - Poradnik dla osób chcących się świadomie i zdrowo odchudzić." Przeczytalem, jest tam nawet dzial o innych roznych dietach, Atkinsach, Dukanach etc. zacytuje ze str 20 opis pewnej znanej diety Dieta Kwaśniewskiego Nazwa tej diety pochodzi od nazwiska jej pomysłodawcy. Niektórzy twierdzą, że to polska wersja diety Atkinsa. Dieta Kwaśniewskiego jest niskowęglowodanowa i wysokotłuszczowa,przy czym spożycie białka jest niskie. Zadowoleni z niej byli miłośnicy tłustych ryb, salcesonów, pasztetów, tłustej wieprzowiny, tłustych serów, boczku, masła, słonin. Szybko się jednak okazało, że takie menu dla wielu osób ma destrukcyjny wpływ na organizm. Z wielu wiarygodnych badań wynika, że nadmiar tłuszczy zwierzęcych jest szkodliwy dla zdrowia. Powoduje duże problemy z układem krążenia, mówiąc najprościej zapycha naczynia krwionośne, szczególnie wieńcowe i powoduje groźną miażdżycę. Dalsza czesc moze sie spodobac Adamowi, autor zaleca liczenie bilansow kalorycznych, wyliczanie BMI, wazenie jedzenia i siebie, nie uzywania soli, jedzenie mnostwa blonnika i picie olejow oraz jedzenie bobu i grochu a generalnie trzymania sie zalecen IZIZ. No i juz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Dieta Kwaśniewskiego nadmiar tłuszczy zwierzęcych jest szkodliwy dla zdrowia. Powoduje duże problemy z układem krążenia, mówiąc najprościej zapycha naczynia krwionośne, szczególnie wieńcowe No, i tego się trzymajmy. A teraz idę na wątróbkę polaną smalcem zapychającym naczynia.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
(...) A teraz idę na wątróbkę polaną smalcem zapychającym naczynia. Też wyczaiłeś, że wątróbka w poniedziałki jest 25% tańsza. Też dzisiaj wciągnąłem lekko duszoną, dużo pieprzu, cień soli.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Musi być tańsza, bo co najmniej z piątku jest.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Na "etykiecie", nie mylić z metką, ważna do 26-go, 27-go się ją wydali.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak kolor i zapach trzyma, to spoko.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
(...) A teraz idę na wątróbkę polaną smalcem zapychającym naczynia. Też wyczaiłeś, że wątróbka w poniedziałki jest 25% tańsza. Też dzisiaj wciągnąłem lekko duszoną, dużo pieprzu, cień soli. W biedronce kupuję, cały tydzień mam tanio
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Przejrzałam, kompletne bzdury, takie jak zaleca IŻiŻ - łącznie z suplementami błonnikowymi, stewią, udziałem tłuszczu w diecie ok. 25-30%. I modlitwy... Witaminy i minerały w tabletkach. Poleca: "jedzenie raz lub dwa razy w tygodniu omletu przygotowanego tylko z jednego żółtka z trzema białkami i dodatkiem warzyw, usmażonego na oliwie z pierwszego tłoczenia" Fuj... Do pracy szkolnej może mi się przydać... Oni lubią bzdury... Powaga? W czasach biblijnych stewią słodzili i tabletki łykali? Chyba niedokładnie czytałam, że mi takie szczegóły umknęły
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To są zalecenia dla współczesnych oparte niby częściowo na przesłaniach biblijnych... Pisze tak: Biblia leczy otyłość. Metoda oparta na zbilansowanej diecie. Niezmienne prawdy, naturalne leki oraz najnowsze odkrycia medyczne. Autor dr Don Colbert.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jak pisał to jakiś dr Don, to z całą pewnością jest słuszne!
|
|
|
|
|
|
|
|
|