Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160167 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Jak chcesz to Ci Ziębę mogę za pół ceny opchnąć Niestety, mam ją i sama chętnie mogę komuś w promocyjnej cenie odstąpić Ale te nowa czesc? Z ciekawosci bym luknal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Nie, nowej nie kupowałam, mam pierwszą część. Wiele osób stwierdziło, że tej nowej nie warto!
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Lemingi mają po prostu wszczepione niemyślenie. Takim chwytem marketingowym dla nich są ukryte terapie. Nie zastanowi się jeden z drugim, kto je ukrył, i po co, no i kto je odkrył, i po co, ale jeśli są ukryte, to muszą być dobre, bo gdyby nie były dobre, to kto by je ukrywał, i po co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Jak chcesz to Ci Ziębę mogę za pół ceny opchnąć Niestety, mam ją i sama chętnie mogę komuś w promocyjnej cenie odstąpić Ale te nowa czesc? Z ciekawosci bym luknal Starą. Nową też bym luknął, ale nie spodziewam się rewelacji. Może sobie na pół jakąś używkę kupimy, żeby była mała strata
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Wiedziałem, oczywiście. I w książce widać fascynację Doktorem, Dietą Optymalną, i właśnie Słoneckim. Nie sądziłem, że te całe miksiury mają coś wspólnego z rozumem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak chcesz to Ci Ziębę mogę za pół ceny opchnąć Niestety, mam ją i sama chętnie mogę komuś w promocyjnej cenie odstąpić Ale te nowa czesc? Z ciekawosci bym luknal Starą. Nową też bym luknął, ale nie spodziewam się rewelacji. Może sobie na pół jakąś używkę kupimy, żeby była mała strata No najlepsze wyjscie, bo z ta cena to Pan Jurek przesadzil nieco Do jedynki sie wiele razy przymierzalem, juz ja mialem nawet kilka razy w koszyku ale przypadkowo ktos mi pozyczyl i pomyslalem 'uff, pare zybli zaoszczedzone' Wypatruje wsrod eko-bio-lakto-gluten-free-oczyszczajaco-odkwaszajacych sie, ktorych mam kilku w pracy i wsrod znajomych, to moze ktory zakupil
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Rozdziały: VII-XI - bez uwag, ciekawie i estetycznie, informacje przystępnie podane. W rozdziałach XII i XIII, a szczególnie tym drugim (Jadłospis) z racji szczupłości propozycji można czuć trochę niedosytu. Rozdział XII zaczyna się od zdania, którego twierdzenie łatwo obalić, ale nie jest ono sednem sprawy. Oczywiście jest jeszcze kilka "kluczowych" pytań, z których podstawowym jest: jak tzw. NNKT z krwi przenikają do mózgu płodu oraz czy z całą pewnością te kwasy tłuszczowe w mleku pochodzą z przesączu osocza krwi matki, czy może jednak są produkowane przez nabłonek gruczołu mlekowego, albowiem "wykazano istotne różnice gatunkowe, rasowe oraz osobnicze w zdolności syntezy tłuszczów w gruczole mlekowym." Natomiast ewentualna niezbędność suplementacji zaś jakiegoś składnika w diecie wynika wyłącznie z jego niedoborów lub braku w spożywanym pokarmie. Dlatego na diecie niskotłuszczowej "niezbędne" stają się wszystkie związki chemiczne wprowadzane do organizmu przez tłuszcz pokarmowy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rozdziały XIV-XVIII - dużo ciekawego i przydatnego. Rozdział XV - w związku z powszechnym stosowaniem diety niskotłuszczowej i kremów do opalania z filtrami, dostarczanie z pokarmem i produkcja witaminy D w skórze pod wpływem UV są znacznie upośledzone. Redukcja syntezy wit.D w skórze dzięki kremom "opalającym" może wahać się od 50 do 90% w zależności od zastosowanego w preparacie filtra.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Od XV do końca książki - żadnych uwag. Podsumowanie: książka warta polecenia dla kobiet planujących ciążę i nie tylko. Warto przeczytać, bo jest sporo wartościowych danych i informacji. Autorowi serdecznie gratuluję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przeczytałaś ją...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nie, jeszcze jej nie kupiłam, ale admin poleca
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Podcast super, książka też.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja w ogóle takich planów sobie nie robię...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, lepiej nie planować, to później rozczarowanie mniejsze...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jest szansa, że Naczelnik je pokrzyżuje więc spoko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|