Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1159425 razy)
|
Hana
Go
|
Dla Forumowiczow obeznanych w temacie KSIAZKA :
"Obiad skladal sie z zawiesistych zup: najczesciej szczawiowa na boczku albo chlodnik. Pieczyste bylo gesto szpikowane slonina, zaprawiane korzeniami i plywalo w gestym tlustym sosie.
Pito wode z lodu.....lub wode sodowa.
Na deser byla najczesciej szarlotka."
Kogo wspomnienia dotycza tych pysznosci, i gdzie tak gotowano?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
No,ale po tej lekturze kim chcesz zostać?"Kosmonautom","grabarzem,fryzjerem?Może ogarneła Ciebie wena twórcza i jakiś obraz "walniesz" ?
Juz sie walnalem w leb, ze dalem trolowi pozywke.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No,ale po tej lekturze kim chcesz zostać?"Kosmonautom","grabarzem,fryzjerem?Może ogarneła Ciebie wena twórcza i jakiś obraz "walniesz" ?
Juz sie walnalem w leb, ze dalem trolowi pozywke. No cóż.Nie moja wina,ze wypisujesz pierdoły ,jak i inni.Niestety trudno jakoś mądrze skomentować głupote Sam wiesz,że na głupie pytania,sa głupie odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
No cóż.Nie moja wina,ze wypisujesz pierdoły ,jak i inni.Niestety trudno jakoś mądrze skomentować głupote Sam wiesz,że na głupie pytania,sa głupie odpowiedzi I love you too.
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
Dla Forumowiczow obeznanych w temacie KSIAZKA :
"Obiad skladal sie z zawiesistych zup: najczesciej szczawiowa na boczku albo chlodnik. Pieczyste bylo gesto szpikowane slonina, zaprawiane korzeniami i plywalo w gestym tlustym sosie.
Pito wode z lodu.....lub wode sodowa.
Na deser byla najczesciej szarlotka."
Kogo wspomnienia dotycza tych pysznosci, i gdzie tak gotowano?
Melchior Wańkowicz "Szczenięce lata"
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Majka czy Ty tez jestes "fanka" M. Wankowicza ?
|
|
|
|
|
|
|
Wacław
Go
|
Mój typ to "Jak nie chorować" Jana Kwaśniewskiego. Na zrozumienie prostych spraw tam zawartych ludzkość będzie potrzebowała co najmniej wieku, a może więcej. Tak było z wieloma rzeczami w historii człowieka. Sam Kwaśniewski chwały ze swoich odkryć się nie doczeka - niestety. Kwaśniewski jest naszym drugim Lemem, ludzie nie chcą tego zauważyć - no cóż patologia umysłowa. To się da wytłumaczyć. Proszę mi pokazać drugiego autora z dwoma milionami egzemlarzy swoich książek , a może więcej.
Za wynalazek - obszaru chorób cywilizacyjnych - należy się Kwaśniewskiemu
NOBEL.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mój typ to "Jak nie chorować" Jana Kwaśniewskiego. Na zrozumienie prostych spraw tam zawartych ludzkość będzie potrzebowała co najmniej wieku, a może więcej. Tak było z wieloma rzeczami w historii człowieka. Sam Kwaśniewski chwały ze swoich odkryć się nie doczeka - niestety. Kwaśniewski jest naszym drugim Lemem, ludzie nie chcą tego zauważyć - no cóż patologia umysłowa. To się da wytłumaczyć. Proszę mi pokazać drugiego autora z dwoma milionami egzemlarzy swoich książek , a może więcej.
Za wynalazek - obszaru chorób cywilizacyjnych - należy się Kwaśniewskiemu
NOBEL.
A "ksionżeczka" "lekarki" ,która wstrząsnęła niemal całym Forum nie zasługuje na "nobela" ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
A "ksionżeczka" "lekarki" ,która wstrząsnęła niemal całym Forum nie zasługuje na "nobela" ? a propos własnie przyznano tegoroczne antynoble 2008 http://tiny.pl/8zw2tak więc kolejne granice absurdu znowu zostały nagrodzone mój typ to medycyna
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Jury Antynobla doceniło również pracę Dana Ariely'ego, który wykazał, że kosztowne placebo jest skuteczniejsze od taniego.
To za taką oczywistą oczywistość też dają nagrody?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
To za taką oczywistą oczywistość też dają nagrody?
nagrody, a przede wszystkim pieniądze lepiej wydac kasę na sprawdzenie cukru w cukrze niż sprawdzić "szkodliwość" DO
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...lepiej wydac kasę na sprawdzenie cukru w cukrze niż sprawdzić "szkodliwość" DO ... Admin sam osobiscie, kilka razy pisal na temat "szkodliwosci DO". Jednoznacznie stwierdzil, ze "nieumiejetne" stosowanie DO, moze spowodowac: "znaczne pogorszenie stanu zdrowia" !!!!!!!!!!!! Ta cecha diety jest najbardziej "PIEKNA" !!!! Kazdy "planktonowy matol" czy "leniwy ELICIAK"jesli chce osiagnac "pelna wydajnosc DO" jest skazany na lekarza optymalnego. Jesli bedzie sam "za darmoche" wyczynial "manipulacje metaboliczne"to czeka go los taki jak Jurka czy Kangura. Niestety !!! czas pobierania renty czy emerytury, ulegnie drastycznemu skroceniu!!! Pozywi sie tylko "nekrobiznes" !!!!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Typowe dzielenie skóry na niedźwiedziu, poza tym rozpatrujesz temat jakby byli Oni na ŻO od urodzenia, w Ich przypadku ŻO dokonało wielkiego polepszenia stanu zdrowia. Oczywiście magik DO z laboratorium mógłby coś więcej wycisnąć, ale czy warto oddawać kontrolę nad swoim zdrowiem obcemu człowiekowi i ponosić ryzyko? Tyle hochsztaplerów, że trudno zaufać. No i ta wpłata z góry, wygląda na „kasa wpłynęła, operacja się udała, pacjent zmarł (bo pewnie tak mu było pisane)”. Nie jeźdź (ale mam dziwny słownik „jeździj” podkreślił a to łyknął) Grizzly po starszych bo nigdy nie wiadomo jaka amfibia Ciebie dopadnie i będzie wtedy łyso. A zasada wszechświata jest taka, że każde krzywdzące słowo trzeba po trzykroć odszczekać by przejść do następnego etapu. (Ajć! Chlapnąłem coś płatnego w wersji bezpłatnej?)
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Typowe dzielenie skóry na niedźwiedziu, poza tym rozpatrujesz temat jakby byli Oni na ŻO od urodzenia, w Ich przypadku ŻO dokonało wielkiego polepszenia stanu zdrowia...
Adam ja Ciebie prosze, badz obiektywny!!! W wypadku Jurka i Kangura to "totalna porazka"to sa typowe przyklady jak mozna "totalnie knocic" doskonale narzedzie jakim jest DO !!! Szkoda mi Jurka i Kangura, ale Oni reprezentuja Typ Czlowieka, ktoremu nie mozna pomoc.!!! Mimo ze roznia sie znacznie w "modelu postepowania"to jednak "brak mozliwosci udzielenia pomocy" tym osobom to "wspolny mianownik"ktory laczy te "Persony"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...ale czy warto oddawać kontrolę nad swoim zdrowiem obcemu człowiekowi i ponosić ryzyko? Tyle hochsztaplerów, że trudno zaufać. No i ta wpłata z góry, wygląda na „kasa wpłynęła, operacja się udała, pacjent zmarł (bo pewnie tak mu było pisane)”...
Adam, znany Prof. Medycyny ze wspanialymi osiagnieciami to nie hochsztapler!!! Certyfikowany Lekarz Optymalny z powtarzalnymi wysmienitymi efektami to nie oszust!!! A i jeszcze napisz mi gdzie Ty "wyczytales", ze wplata musi byc z gory, chyba pomylilo sie tobie ze swiadczeniami przecietnych lekarzy, doradzajacych w pewnych "biednych hotelikach" dla "planktonu"
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Adam ja Ciebie prosze, badz obiektywny!!! W wypadku Jurka i Kangura to "totalna porazka"Szkoda mi Jurka i Kangura, ale Oni reprezentuja Typ Czlowieka, ktoremu nie mozna pomoc.!!! To ja Ciebie proszę bądź kulturalny, pragmatyczny i konsekwentny, skoro piszesz, że nie oczekujesz by Jurek i Kangur przyjęli od Ciebie (komercyjnie) pomocną łapę to po co to psucie krwi i rozdzieranie szat?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Adam, znany Prof. Medycyny ze wspanialymi osiagnieciami to nie hochsztapler!!! Certyfikowany Lekarz Optymalny z powtarzalnymi wysmienitymi efektami to nie oszust!!! Tak, jak się osobiście zna pacjenta przed i po leczeniu, to łatwo zaufać bo można włożyć łapę w zagojoną ranę. Gorzej gdy trzeba się opierać na słowie pisanym i deklaracjach. Jestem przekonany, że znasz doskonałych lekarzy i profesorów i możesz z korzyścią dla pacjenta polecać ich usługi. Problem, że każdy już leczył się u lekarzy i (czasami) profesorów z mizernym skutkiem stąd kryzys zaufania do tytułów o jakim piszę.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...To ja Ciebie proszę bądź kulturalny, pragmatyczny i konsekwentny, skoro piszesz, że nie oczekujesz by Jurek i Kangur przyjęli od Ciebie (komercyjnie) pomocną łapę to po co to psucie krwi i rozdzieranie szat? ... BTW, ja nigdzie nie napisalem, ze pieniadze Jurka czy Kangura "smierdza" Ale z drugiej strony wcale nie oczekuje od nich oferty, bowiem "ten typ" ma tak, ze "woli umierac za darmoche"jak by mial "zyc w zdrowiu za pieniadze" - taka prawda !!!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
BTW Unikaj BTW w tym znaczeniu na tym forum bo większość nie przyswoi.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Problem, że każdy już leczył się u lekarzy i (czasami) profesorów z mizernym skutkiem stąd kryzys zaufania do tytułów o jakim piszę...
Problem polega na tym, ze leczyl sie u bardzo kiepskich lekarzy i profesorow!!! Komusza "selekcja negatywna" jescze bardzo, bardzo dlugo bedzie "kosic swoje zniwo" !!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|