Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1162120 razy)
|
vvv
Go
|
Hans Rosling to profesor zdrowia publicznego i analityk danych statystycznych tegoż zdrowia dotyczących. Uczestniczył w misjach medycznych w Afryce, pracował w szwedzkich szpitalach, szkolił pracowników Banku Światowego w zakresie odczytywania i interpretacji danych udostępnianych m.in. przez ONZ czy WHO. Jakieś 20 lat temu zorientował się, że ludzie przeceniają informacje negatywne na temat stanu świata i jego populacji, a zupełnie nie dostrzegają danych pozytywnych, świadczących o tym, że ludzkości żyje się obecnie najlepiej w swojej historii. https://www.crazynauka.pl/wp-content/uploads/2018/11/kleski_wykres-800x456.jpgJak to się ma do nowotworów? https://www.crazynauka.pl/wp-content/uploads/2018/11/bieda_wykres.jpgA to to zwłaszcza docenili mieszkańcy obu Ameryk, ci z dawien dawna, nie nachodźcy i importowani niewolnicy. 741 ... ludność Europy 7600 ... ludność Świata Więc tak, ludziom statystycznie żyje się lepiej dzięki działaniom rządów Chin, Indii, Indonezji, a nie dzięki sankcjom wielkiej demokracji.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przepraszam was za przerwe w pisaniu ale nie moglem tego robic, poniewaz czekalem az mi odrosnie mozg. Otoz przed swietami nieopatrznie przeczytalem ksiazke niejakiego Donalda Tuska pt "szczerze" i choc moj mozg protestowal juz po paru pierwszych stronach, to jednak zawzialem sie, i stwierdzilem, ze przeczytam ten folder reklamowy. Moj mozg na czas czytania tego wielkopomnoego dziela gdzies sie ewakuowal, podejrzewam, ze popelnil samobojstwo Takie to wielkie dzielo, zalecam kazdemu, kto ma jakies przemyslenia, po lekturze tego czegos wyzbedzie sie w ogole nawyku myslenia. Tylko pozostaje dziwne uczucie, cos jak mucha brzeczaca z tylu glowy, ze taki manekin i kukla rzadzila Polska przez 8 lat
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
Spoko, tę książkę, jak i Księgi jakubowe wystarczy mieć w eksponowanym miejscu, ale czytać nie trzeba!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przepraszam was za przerwe w pisaniu ale nie moglem tego robic, poniewaz czekalem az mi odrosnie mozg. Otoz przed swietami nieopatrznie przeczytalem ksiazke niejakiego Donalda Tuska pt "szczerze" i choc moj mozg protestowal juz po paru pierwszych stronach, to jednak zawzialem sie, i stwierdzilem, ze przeczytam ten folder reklamowy. Moj mozg na czas czytania tego wielkopomnoego dziela gdzies sie ewakuowal, podejrzewam, ze popelnil samobojstwo Takie to wielkie dzielo, zalecam kazdemu, kto ma jakies przemyslenia, po lekturze tego czegos wyzbedzie sie w ogole nawyku myslenia. Tylko pozostaje dziwne uczucie, cos jak mucha brzeczaca z tylu glowy, ze taki manekin i kukla rzadzila Polska przez 8 lat Z mojej strony wielki szacun.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla Tuska czy dla Zyona...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No przecież, że dla Zyona. Nie każdy ma tyle samozaparcia w życiu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Otóż to! Ilu ja też takich znam (przy okazji dodam), co żadnej książki Doktora nie przeczytali, a wiedzą doskonale gdzie to się wszystko mydli w stosunku do "współczesnej wiedzy medycznej" i nie tylko!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Niekoniecznie, znam takich, co trzepią książkę za książką bez samozaparcia...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tego to nie wiem, bo nie zaglądam w cudze kieszenie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie widzę innego uzasadnienia, no chyba, że hobby, albo "misja"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja tam nic nie napiszę, bo się na niczym nie znam! Ale cóż począć, jak taki "los"!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bezmyślność jest piękna!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przepraszam was za przerwe w pisaniu ale nie moglem tego robic, poniewaz czekalem az mi odrosnie mozg. Otoz przed swietami nieopatrznie przeczytalem ksiazke niejakiego Donalda Tuska pt "szczerze" i choc moj mozg protestowal juz po paru pierwszych stronach, to jednak zawzialem sie, i stwierdzilem, ze przeczytam ten folder reklamowy. Moj mozg na czas czytania tego wielkopomnoego dziela gdzies sie ewakuowal, podejrzewam, ze popelnil samobojstwo Takie to wielkie dzielo, zalecam kazdemu, kto ma jakies przemyslenia, po lekturze tego czegos wyzbedzie sie w ogole nawyku myslenia. Tylko pozostaje dziwne uczucie, cos jak mucha brzeczaca z tylu glowy, ze taki manekin i kukla rzadzila Polska przez 8 lat Z mojej strony wielki szacun. Dzieki Sam siebie podziwiwam do dzis No przecież, że dla Zyona. Nie każdy ma tyle samozaparcia w życiu. Ale, żeby książkę napisać, też trzeba mieć sporo samozaparcia... Autor musial miec spore zaparcie zeby ja napisac Ale nie sadze, ze on ja pisal. Jak admin mowi, to nie jest ksiazka do czytania, tylko do eksponowania. Ewentualnie jak sie stol kiwa i alkohol z kieliszkow rozlwewa to moze posluzyc do podparcia krotszej nogi Ale ogolnie polecam, malo jest tak nudnych i glupich ksiazek, ktore tyle mowia o autorze Ksiazka oczywiscie nie moja, tylko pozyczony prezent przecytalem W ogole to niby pamietnik ale daty sie rozjezdzaja, 5 goli Lewandowskiego juz w internecie ludzie wysmieli, ze taki pilkarz z Tuska a takie babole, ze o rok sie pomylil, ale ze Ciamajdan w sejmie przesunal o rok to jak prorok jaki Na zachete cytacik, moj jeden z ulubionych Poranny jogging w Tokio. Rewelacja. W nocy czytalem Murakamiego "O czym mowie, kiedy mowie o bieganiu". Jestem jego prawdziwym wielbicielem, czytam wszystko co przetlumaczono na polski. Biegnac nic nie robie tylko biegne. Sam bym tego lepiej nie wymyslil. Sam bym tego lepiej nie wyrazil. Dlatego tak pewnie kocham bieganie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
........................... Autor musial miec spore zaparcie zeby ja napisac Ale nie sadze, ze on ja pisal. Jak admin mowi, to nie jest ksiazka do czytania, tylko do eksponowania. Ewentualnie jak sie stol kiwa i alkohol z kieliszkow rozlwewa to moze posluzyc do podparcia krotszej nogi Ale ogolnie polecam, malo jest tak nudnych i glupich ksiazek, ktore tyle mowia o autorze .......................... Za takie słowa możesz stanąć przed Trybunałem Sprawiedliwości Unii Europejskiej...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tp fakt, ten nowy marszalek "kopertnik" moze naskarzyc W kazdym razie wypatrujcie tego dziela w koszach "ksiazki na kilogramy" w Biedronkach czy Auchanach, niedlugo tam na pewno zawita
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
|