Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1159686 razy)
|
Opal
Go
|
Echhh Opal to mi przypomina pretensje do OPONY że jęździ po drodze i miazdzy niewinne zuczki prowadzi to tylko do celu zamierzonego przez kierowce czyli żeby te zuczki sie miedzy soba zarly w jakiej kolejności i nie widziały jak po nich jezdzą ;P Rozumiem co masz na myśli. Już milknę, zwłaszcza, że mam za sobą kilka godzin ciężkiego szkolenia i jeszcze muszę to raz przetrawić, żeby usystematyzować wiedzę. Te wszystkie Rozporządzenia, Ustaw, artykuły i paragrafy - brrrr P.S. czytałaś o RA RE ?? albo tych inncy od słońca ?? choćby i słowiańskich jak Tomek zapodał "RE" to jest chyba Bóg Słońca (nie chce mi się teraz sprawdzać, czy dobrze piszę), coś jak słowiański Swaróg, ale nie zagłębiam się zanadto w mitologię.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Toteż do mitologii Cię nie odsyłam
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Toteż do mitologii Cię nie odsyłam Chodziło mi o mitologię Słowian, a bardziej o "Mity Stworzenia". Jednak dzisiaj umysł wyłącza mi się ze zmęczenia, więc ewentualną dyskusję przełóżmy na inny dzień.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Proszę się nie śmiać , ale pierwszy raz w życiu zważyłam kupioną książkę , miała ona 4.7 kg , zgadnijcie co kupiłam ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Jednotomową encyklopedię? Chociaż chyba nie, po co komu encyklopedia mając dostep do internetu
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
renia kupila harpera i wydaje jej sie, ze...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednotomow± encyklopedię? Chociaż chyba nie, po co komu encyklopedia maj±c dostep do internetu Masz rację to nie encyklopedia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
renia kupila harpera i wydaje jej sie, ze...
"flo" napisała co wiedziała i wydaje jej się, że..
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no renia, nie trzymaj nas dluzejw niepewnoci...
?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zaczęłaś zdanie, to sobie sama dokończ.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
U mnie najcięższą książką (aż poszedłem zważyć! ) jest Atlas ryb słodkowodnych dr. Axelroda - 3,5 kg
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No nie będę taka i powiem. Kupiłam Pismo Święte-Stary i Nowy Testament. Takiej Biblii, to chyba nawet ksiądz nie ma Chyba przeczytam ją dopiero na emeryturze. Miałam tylko małe wydanie Nowego Testamentu.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Nie jesteś jedyna, też w końcu kupiłam Biblię. A przecież powinnam Ją mieć od zawsze jako katoliczka. Jak wielu tylko z wychowania a biblia po to by wiedzieć nad czym sie zastanawiam, co podważam, w co wątpię. Bo do tego dojrzałam.
A tak trochę w temacie oglądałam wczoraj dokument o tym co Maria Magdalena i bracia Jezusa Chrystusa tak naprawdę znaczą w Bilbii bo nie wiedziałam o tym ale są wymienieni w jednym ze zdań biblii. Jes nawet jeden klasztor Marii Magdaleny prawosławny, w któym czci się pamięc Mari Magdaleny. Temat długi i zbyt poważny by tak w skrócie i na forum. Ale dokument robiony przez naukowca a nie pisany jak Kod da Vinci.
Nie jest to pierwszy film artykuł czy książka , które czytałam , która mówi Mi o tym,że nie bóg jak byśmy Go nie nazwali jest DOBRY i jedyny w swoim rodzaju tylko ludzie naginają wszystko o czym pomyślą by mieć, posiadać, być pierwszymi nawet przed Bogiem.
A tak trochę w temacie ostatnich wiadomości o Janie Pawle II i jego przyjażni z kobietą. Przez to,że przez większość historii o jakiej cokolwiek wiemy ze źródeł pismiennych kobieta stała niżej od mężczyzny nawet współczesnie jest kłoptliwa dla mężczyzn podobnie jak Maria Magdalena dla jej współczesnych mężczyzn.
Przykre. Bo to ludzie sami sobie wypaczają przez swoje złe uczynki nawet dobre postępowanie niektórych mierząc ich swoją miarą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja czytałam tylko Ksiągę Rodzaju ze Starego Testamentu (z internetu) i byłam zdziwiona tym, że wcale to nie jest nudne, jak wcześniej sądziłam. Interesujący, między innymi, jest wiek ówczesnych osób i dwie, sprzeczne ze sobą, wersje stworzenia człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Interesujący, między innymi, jest wiek ówczesnych osób i dwie, sprzeczne ze sobą, wersje stworzenia człowieka. Sprzeczne? Możesz opisać (bo interesujące)?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie studiowalam Biblii, ale pisze tam, że Ewa powstała z żebra Adama, a druga wersja to taka, że Bóg ulepił z gliny kobietę i mężczyznę i tchnął w ich nozdrza życie. Ale sprzeczać się nie będę, bo nie jestem mocna w tym temacie i mogłam coś pokręcić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Kupiłam Pismo Święte-Stary i Nowy Testament.
Wow!!! No to Elohim wracają na wokandę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wrócę do tematu po przeczytaniu Biblii
|