Autor
|
Wtek: np. takie śniadanko: (Przeczytany 40887 razy)
|
Edyta
Go
|
Wiem po sobie, ze nawet jak jestem najedzony i zaczynam przegladac jakies ksiazki kulinarne czuje wyraznie, ze moglbym cos zjesc.
Po co przegladasz książki kulinarne jak jesteś najedzony?-ja bym nie mogła...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
afmfo, mozesz podac swoja wage? [/quote 157 wzrostu , 57kg wagi, urodziwa , miła... (żartowałam) rzeczywiscie jestes filigranowa. Jak czesto jadasz ?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Po co przegladasz książki kulinarne jak jesteś najedzony?-ja bym nie mogła... To moja pasja......to znaczy stanie w kuchni i pichcenie. Jestem rakiem i lubie ladnie podane, kolorowe i niemonotonne jedzenie. Dlatego staram sie "prychcic" rzeczy jeszcze nie wyprobowane na bazie produktow optymanych. NP, jak znajde jakis ciekawy przepis, ktorego glownym miesem jest jakas chudzizna, to wymieniam to na watrobke, albo karkowke, albo ...cos tlustego. A poniewaz kocham stac w kuchni /bylem chyba kucharzem iinnym zyciu/ to nie przeszkadza mi, ze jak wroce z pracy o 16-tej, wziac sie do robienia obiadu, ktory serwuje okolo 18-tej. Na 20-sta ide plywac i tak kazdego dnia. Jak widzisz jedzenie nie jest moze monotonne, natomiast dzien jest podobny do dnia. Ale tak to juz jest u szarych zwyklych ludzi!!!
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Adampio. 4 razy dziennie. Ja mam gorzej bo mam uczulenie na żóltka i chyba na pomidory(jedząc je rzadziej trudno powiedzieć). Jem wieprzowinę i gotowane warzywa. Mleczne rotuję ( oj, sory , chyba tu kogoś rozjuszę ). Z resztą śmietana ma węgle, jedząc ją musiałabym ograniczyć ziemniaki a w kalkulatorze Morgana ziemniaki maja węgle galopujące. Admpio , ja sobie daje już radę. Chciałam tylko wypowiedzieć się jak to jest na początu stosowania diety. To mąż jest w pierwszym miesiącu i to co pisałam tyczyło sie raczej do niego.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Adampio Och jak ja bym popatrzyła jak stoisz w tej kuchni, a potem to wszystko zjadła.Oj. U mnie to ja stoję a mąż patrzy, to już nie jest takie piękne. Oj
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kotlety mielone: mięso mielone (pól na pół szynka ze słoniną), cebula, żółtko, cebula , pieprz i sól (dla odważnych). Sałatka jarzynowa: ziemniaki, marchew, ogórki kiszone, groszek ziel., żółtka, cebula, majonez, musztarda. Ilości należy ustalić samemu i policzyć co wyszło. Ten przepis wymyślił mój mąż, chyba w desperacji . Miesiąc je optymalnie i jak na razie nic mu nie smakuje. Najpierw namówiłam go na ta dietę a teraz czasem żałuję. Ja tylko gotuję i liczę to co jemy a nieraz to i nie mam kiedy tego policzyć,a on głodny i stęskniony za chlebem, słodyczami i owocami. Ciekawe kto wytrzyma? Może któregoś dnia zło zwycięży i powiem żeby spadał na ta swoja stara dietę. Ale on już chyba nie zrezygnuje, za dużo zyskał (schudł i zdrowieje). Nie wierzę, że Wy wszyscy dokładnie liczycie te proporcje. To jest niemożliwe pracować i gotować optymalnie dla całej rodziny. Najpierw trzeba wyliczyć co się ugotowało a potem kto ile zjadł. Moja wolność została zbezczeszczona ( żart). Jeszcze wroce na chwile do Twojej wypowiedzi/jadlospisu powyzej. Rano jest najwieksze zapotrzebowanie na dobre wartosciowo jedzenie. Organizm ma dostac "kopa" aby nabrac rozpedu na caly dzien, gdzie im pozniej tym wolniej. Dlatego zastepowania zoltek miesem i do tego mielonym, nie jest chyba zbyt dobrym pomyslem. Tu trzeba min 6 zoltek na 5o gr sloniny i 50 gr boczku, jakies dobre wazywo / brokoli /, sok pomidorowy i tego omleta, czy jak to rzrobisz polac smietana 36 pprocent albo majonezem koniecznie pomorkim. Mnie takie sniadanie trzyma od 7 - okolo 17. Jezeli w miedzyczasie zglodniejesz mozesz podjesc troche szynki albo salami z plackiem /nie ziemiaczanym / bez maki: jajko utzrpane ze smietana i smazone na smalcu. A na obiad najlepiej jakies optymalne posilki, watrobka, serca, karkowka itd z duza /moze byc az do 300 gr/ iloscia wazyw smazonych, czy gotowanych, najlepiej "skrobiowych" ZASTEPOWANIE DOBREGO BIALKA ZLYM, KTOREGO JUZ JESZ ZA DUZO, NIE JEST DOBRYM POMYSLEM.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mleczne rotuję ( oj, sory , chyba tu kogoś rozjuszę ). Mam nadzieje, ze nie mnie mialas na mysli, poniewaz ja tez rotuje. Tylko, ze ja ta rotacje nazywam "naturalna". Naturalna w tym sensie, ze jezeli nie mam ochoty na smietane to jej po prostu nie jem. Ostatnio, o czym pisalem, mialem przerwe ze smietana 7 dni Admpio , ja sobie daje już radę. To bardzo dobrze. Niemniej jednak mozna sobie "postukac" i powymieniac sie doswiadczeniami, ktore kiedys tam pozniej bedzie mozna wykorzystac. Albo chociazby fakt, ze jest mnostwo ludzi, ktorzy czytaja forum, nie bedac na DO i dzieki naszym rozmowa moga sie czegos dowiedziec
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mam nadzieje, ze nie mnie mialas na mysli, poniewaz ja tez rotuje. Tylko, ze ja ta rotacje nazywam "naturalna". Naturalna w tym sensie, ze jezeli nie mam ochoty na smietane to jej po prostu nie jem. Ostatnio, o czym pisalem, mialem przerwe ze smietana 7 dni To jest piekne !
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Adampio. Jeśli jest się na DO z własnej woli zjesz wszystko ale jeśli za namową to trudno dać komuś do zjedzenia jajecznicę, której on do tej pory niecierpiał. Staram sie dawać mu to co lubi a jak przyzwyczai się tego typu pokarmu zaserwuję mu jajecznicę . Narazie dużo muszę się tłymaczyć dlaczego to jest takie niedobre. Powoli sie przyzwyczaja i pewnie któregoś dnia otworzy oczy i krzyknie:i jajek! jajek! jajek! Spadam narazie , biorę się za robotę, bo mnie z pracy zwolnią i na tłuszcz mnie nie bedzie stać. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
afmfo.Moje dzieci tez nie lubią jajecznicy,ale za to omlety lubią bardzo-może jakby te jajka(żółtka) były właśnie w innej postaci niż jajecznica (żółtkownica)?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
szkoda ze nie ma na forum takiej opcji jak na czacie "ignored"-nick Magia, skoro tak Tobie to przeszkadza, to moze przenies sie na "czaty"?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
magia
Go
|
niestety nie ma czatu z nazwa pokoju DO
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
[... Bruford - doskonały doktor, który używa głowy do rozwiązywania problemu też odszedł - też z powodu Edyty=Elmo...
No, Brufcio sympatyczny user, ale co z tego, skoro w bardzo molo dyplomatyczny sposob "doprowadzal do wscieklosci" Admina. Niestety Bruford nie rozumial DO, atakowal "na slepo"DO i personalnie "napadal" na Pana Dr. Kwasniewskiego oraz Pana mgr. inz. Kwasniewskiego Tak wiec Admin nie mial innego wyjscia, jak wykonac "zabieg aborcyjny" na "hamstwie" PS. Pamietam jak "wyzywal Elmo" od "kobiety przy mezu" Tak wiec sam nie poszedl sobie, ale zastosowano "skrobanke"
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ale sam widzisz,że "nasza" "lekarka" pisze , iż Brufcio "używa(ł) głowy do rozwiązywania problemu" -ciekawe co miała na mysli ,a na dodatek rozsiewa plotki,jakoby odszedł przeze mnie i to mnie się bardzo nie podoba ,bo to są czyste kłamstwa!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
(...)"bezplatnych porad" !!! Dobrze,że napisałeś to w cudzysłowie ,bo czy są to tak do końca bezpłatne porady,to my dokładnie nie wiemy ,ale wiemy,że jak lekarz bezpłatnie udziela porad,to albo czerpie kase... (nie wiem do końca skąd),albo zostaje zwykłym "dziadem" -"tutaj" jednak z "dziadem" raczej nie mamy do czynienia ,a to znaczy,że nie wiemy z "czym" mamy do czynienia,a jak nie wiadomo o co chodzi,no to wiadomo,że chodzi o .........
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Ale sam widzisz,że "nasza" "lekarka" pisze , iż Brufcio "używa(ł) głowy do rozwiązywania problemu" -ciekawe co miała na mysli ,a na dodatek rozsiewa plotki,jakoby odszedł przeze mnie i to mnie się bardzo nie podoba ,bo to są czyste kłamstwa! ... Edyta COS nalezy zrobic aby "wilk byl syty i owca cala" a "kieszen pelna" Tyle "mlotkowych" chodzi po tej Ziemi i bladzi, a "ELITA" chce wydawac pieniadze a nie wie, ze moze napychac "nasze kieszenie"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|