Autor
|
Wtek: Przecier z antonówek (Przeczytany 55070 razy)
|
adam319
Go
|
(...) dziś zrobiłem 3,5 km....ale złapał mnie tak sakramencki skurcz, - że nie bardzo wiem co mam zrobić.
Spróbuj tak:Przed pływaniem nic nie jedz tylko wypij szklankę soku pomidorowego oraz szklankę wody. No i nie zapomnij napisać czy było lepiej czy gorzej.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
adampio: "Rozumiem, ze chodzi o pestki z dynii. Ale czy nie ma w tych 100 gr okolo 60 gr wegla?" Tak chodzi o pestki , a konkretnie o magnez- to brak magnezu powoduje taki stan rzeczy. Może być również super gorzka czekolada , makowiec ,słonecznik itd. lub moje magnezowe potrawy na www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.phpSprawdzone i udowodnione na piłkarzach rodzimej drużyny/kiedyś/.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Po jedzeniu masz gęściejszą krew i wtedy krążenie słabsze. Dlatego najlepiej mieć wysiłek naczczo.
Piękne! Jeszcze napisz,żeby pojedzeniu brać leki p/zakrzepowe Jestem kilka lat na Forum i już kilka lat czytam jak to dobrze jest zjeść śniadanie z żółtek,bo wtedy się ma dużo energii,a teraz czytam że to śniadanie wcale nie jest potrzebne,żeby mieć az tyle energii ,żeby dokonać jakiegos większego wysiłu ,a co piękniejsze to to,że ma się więcej sił na czczo Kurde.Przestańta pisać jakieś herezje.Jaki wysiłek na czczo??? Po prostu zjeść posiłek ,odczekać godzinę,czy półtorej godziny i brać się za" robotę" !
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Na czczo, to się idzie do laboratorium z rana na pobranie krwi do badania-jak kto musi,czy chce,ale na pewno "praca" na czczo ,do normalnych zachowań ludzkich nie nalezy.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tak chodzi o pestki , a konkretnie o magnez- to brak magnezu powoduje taki stan rzeczy. Może być również super gorzka czekolada , makowiec ,słonecznik itd. lub moje magnezowe potrawy na www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.phpSprawdzone i udowodnione na piłkarzach rodzimej drużyny/kiedyś/. Pamietam, czytalem o pilkarzach.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
adampio: "Rozumiem, ze chodzi o pestki z dynii. Ale czy nie ma w tych 100 gr okolo 60 gr wegla?" Tak chodzi o pestki , a konkretnie o magnez- to brak magnezu powoduje taki stan rzeczy. Może być również super gorzka czekolada , makowiec ,słonecznik itd. lub moje magnezowe potrawy na www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.phpSprawdzone i udowodnione na piłkarzach rodzimej drużyny/kiedyś/. Kristan, wiem, ze duzo "kombinowales" z roznymi potrawami na zakwaszenie. Jak myslisz, a moze juz probowales, czy gdybym rozcieczyl skladniki np na terte, gdybym je rozcieczyl smietana i doprowadzil do luznej konsystencji, czy moznaby z tego zrobic nalesniki.? Czy w tym momencie caly pomysl z niezakwaszaniem dostaje w leb? Lubie np. nalesniki z jakims tam miesem, posypane serem i zapiekane. Jak myslisz, warto pokombinowac?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Adam widzę,że pestki z dyni są,sok pomidorowy jest,pływanie na czczo "zaliczone" Moze jednak zrób tak ;w drodze na basen zejdź z chodnika na trawnik,poskub sobie trochę "mleczy" -może one dadzą Ci "pałera" eliminując skurcze .
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adam widzę,że pestki z dyni są,sok pomidorowy jest,pływanie na czczo "zaliczone" Moze jednak zrób tak ;w drodze na basen zejdź z chodnika na trawnik,poskub sobie trochę "mleczy" -może one dadzą Ci "pałera" eliminując skurcze . Bedzie chyba problem z mleczem.... Ale widzialem u sasiada jablka rajskie......oh nie one sa przeciez niejadalne!!!!! A tak juz powaznie....jezelimam plywac od 06.00 to sniadanie powinienem zjesc o 04.00....to jest raczej niemozliwe. Bede zmuszony wyprobowac chociazby sok pomidorowy, ktory i tak pije kazdego dnia.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Na czczo Jak myslicie, ile mozna zjesc jajek naczczo?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Na czczo Jak myslicie, ile mozna zjesc jajek naczczo? Co za pytanie? Na czczo masz tyle energii,że możesz przebiegnąć maraton.Zjadanie w takim przypadku jajek,jest co najmniej zbędnym zajęciem ,a jeszcze pomysl,że te jajka mogłyby Tobie zagęścić krew,no to masakra-lepiej nie jeść i być cały czas na czczo
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Edyta, naczczo mozna zjesc tylko jrdno jajko, bo drugie jajko juz bedzie jedzone po tym pierwszym
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta, naczczo mozna zjesc tylko jrdno jajko, bo drugie jajko juz bedzie jedzone po tym pierwszym Czy Ty Adamie jesteś może na czczo?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
adampio- nie robiłem nalesników z ciasta na tarte - http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=94a , ale pomysł jest godny uwagi , myślę ,że wyszłoby niezłe dzieło. Równie dobrze odkwaszające jak inne. Zasadowość powodują cztery pierwiastki: magnez,potas,wapń i sód. Gdyby dodał do tych naleśników nieco startego żółtego sera, wkomponował w farsz trochę oliwek i jakieś mięsko byłoby całkiem , całkiem. Zrób to - jeśli bedzie ok-dam na stronę...za pozwoleniem.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
adampio- nie robiłem nalesników z ciasta na tarte - http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=94a , ale pomysł jest godny uwagi , myślę ,że wyszłoby niezłe dzieło. Równie dobrze odkwaszające jak inne. Zasadowość powodują cztery pierwiastki: magnez,potas,wapń i sód. Gdyby dodał do tych naleśników nieco startego żółtego sera, wkomponował w farsz trochę oliwek i jakieś mięsko byłoby całkiem , całkiem. Zrób to - jeśli bedzie ok-dam na stronę...za pozwoleniem. Poniewarz w charaktarze jestesmy jedna osoba, jutro sprobuje, rozciencze, zapisze wszystkie skladniki, podam je Tobie i ..........ja chce miec te Twoje wysokomagnezowe nalesniki, i podam Ci skladniki. Wy liczymy i bedziemy mieli nastepne opty jedzonko. Dodam tylko, wczesniej nie mialem okazji, bo zadko tu goscisz......moze masz i racje.....ale robie twoje pierogi, makaron, i.....generalnie ciasto......i......zyje!!!!! Dzieki DAM ZNAC PO MOIM EKSPERYMENCIE! Mowie szeptem, aby nikt nie slyszal.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Adam(adampio) i jak tak Twoje pływanie na czczo,czy tam po soku pomidorowym? Ja dziś byłam w basenie 1,5 godz.-pływanie idzie mi coraz lepiej-mam na mysli to,że jestem w stanie więcej przepłynąć niż na poczatku-pewnie kwestia treningu. Nie pływałam jednak na czczo -godzina po obiedzie Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kristan, jak przeczytalem tgwoj przepis na terte, pomyslale o nalesnikach.. Robie placki JK, ktore uzywa zarowno jako spaghetti, makaro do zupy i do ........... ale to jest troche bez smaku. Nie przeszaszkadza mi ti to ....ale lubie eksperymentowac Kristan czy jestes rakiem? Chodzi mi o zodiak oczywiscie!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adam(adampio) i jak tak Twoje pływanie na czczo,czy tam po soku pomidorowym? Ja dziś byłam w basenie 1,5 godz.-pływanie idzie mi coraz lepiej-mam na mysli to,że jestem w stanie więcej przepłynąć niż na poczatku-pewnie kwestia treningu. Nie pływałam jednak na czczo -godzina po obiedzie Pozdrawiam! Teraz Cie zmartwie..................Nie bylem...............pierwszy raz od paru tygodni. .........Powod..........nasza dyskusja na forum. A raczej moje przemyslania spowodowane Adama 319.....szklanka soku pomidorowego i szklanka wody!!!!! Zawiodlem sie!!!!! Wypilem szklanke soku......a jak wypilem szklanke wody nagle odeszla mi ochota na plywanie......moze za duzo wody Niemnej jednak, utro ide dalej dzialac. Moj lan, to 5 km. 200 x basen. Dam Ci znac, czy mi sie to uda. Ide w kierunku Daniela.....extremalnie!!! Jezeli on moze, to i ja tez!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
jset pare bledow w tekscie...lan= plan a reszte mam nadzieje, ze odczytasz.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
jset pare bledow w tekscie...lan= plan a reszte mam nadzieje, ze odczytasz.
Nie musisz poprawiać.Przecież mogę się z tekstu domyśleć o co chodzi PS.A propo ,to po wodzie,czy soku pomidorowym,to raczej bedzie się chciało spać,a nie wykonywać jakiś wiekszy wysiłek. Ja jak pisałam godzinę po obiedzie.1,5 godz. pływania,dzieci w sumie 2 godz. -z lekcją (wchodze z nimi godzine przed lekcją,żeby się rozruszały),po przyjeździe do domu dzieci głodne jak wilki.Wczoraj zjadły po omlecie z 3 jajek każda -na to połozony ser-takie miały życzenie ,dziś podobnie. A ja mam ogromną ochotę na smietanę,ale jej w domu nie mam .Kupię jutro!
|
|
|
|
|
|
|
|
|