Autor
|
Wtek: Przedawkowanie tłuszczu? (Przeczytany 126813 razy)
|
zbynek
Go
|
Nie bądź śmieszny,bo sam się pogrązasz. Piszesz bzdety,jakoby kromka chleba była jadalna (znając teraz Ciebie,to się tego wyprzesz ) ,a stoi jak byk napisane przez Admina,że jest niejadalna.Łyso Ci? To jest forum „dr.kwasniewsk” a nie admin. Edyta pisze: A czy ja stoje nad kimś i zabraniam rotacji? No daj spokój Ja tylko piszę o tym,że sama wiedza dr. Jana Kwaśniewsiego w zupełności wystarczy ,aby zachować zdrowie.I to wszystko To Ty dopuszczasz się nadinterpretacji Wracając do tej kajzerk czy zbożowych najlepiej odwołać się do autorytetu: „Przy sprawnym przewodzie pokarmowym, a jest on najbardziej sprawny przy żywieniu optymalnym, gluten z pszenicy nie powoduje żadnych szkód i niewielkie ilości potraw z pszenicy ,limitowane ilością spożywanych na dobę węglowodanów mogą być bez obaw i konsekwencji spożywane.”Rezygnując z kajzerki masz niesprawny przewód pokarmowy na ŻO?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Wnioski: JK tępi pomysł jedzenia pieczywa, czy zbóż w ilości dietetycznie znaczącej, ale dopuszcza zjadanie jego małej ilości przy zachowaniu BTW. JK wyraźnie nie zajmuje się „uczuleniami pokarmowymi” tylko proporcjami BTW w diecie.
Bardzo mi się to podoba!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wracając do tej kajzerk czy zbożowych najlepiej odwołać się do autorytetu:
Tak racja Dlatego jak byk w książce stoi ; Produkty niejadalne dla człowieka przy zywieniu optymalnym: chleb i pieczywo,ciasta ,kluski,potrawy mączne To w takim układzie,co tu rotować,jak "toto" jest niejadalne? Na DO nie jest jadalna żadna kromka chleba,bo DO jest dla chorych No chyba,że wiesz więcej niż Admin
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To jest forum „dr.kwasniewsk” a nie admin. Ani też "rotacje mleczne i zbozowe" więc nie "wyskakuj" z rotacjami na przyszłość ,a skup się na zaleceniach dr.Jana Kwaśniewskiego,bo to Jemu tutaj nalezy się chwała,a nie "lekarce" ,jak to Ty piszesz
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Wnioski: JK tępi pomysł jedzenia pieczywa, czy zbóż w ilości dietetycznie znaczącej, ale dopuszcza zjadanie jego małej ilości przy zachowaniu BTW. JK wyraźnie nie zajmuje się „uczuleniami pokarmowymi” tylko proporcjami BTW w diecie.
Bardzo mi się to podoba! Generalnie "dopuszczanie" jest jak najbardziej przyjemne Jednak "bardzo ryzykowne i niebezpieczne" co dobitnie widac na przykladzie "praktycznego dopuszczania" u Lecha Walesy. To taki przyklad z "JELITY" a z "planktoniku" to chyba nie musze wymieniac tych dwoch osobnikow co "uwielbiajom zrub to sam za darmoche"
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Oczywiscie mozna rowniez "za darmoche" czlapac "samopas bez renki"i uskuteczniac "zrob to sam" z "kromeczkom chlibka" w drugiej "rence" Ja mam takie wrażenie,jakby ktoś tutaj pisał posty z "kromeczkom chlipka" w rączne,albo nawet z "butelkom pifka"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Pod wpływem bezpłatnych konsultacji z zaprzyjaźnionym lekarzem optymalnym Maciejem Garbieniem... Monika, jak spotkasz Macieja, to przekaz "goronce pozdrowienia"od grizzly z forum.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Bardzo mi się to podoba! A mnie nie Bo to interpretacja człowieka,ktory czerpie węglowodany z "butelki pifka" . Na DO chlebek jest niejadalny
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To jest forum „dr.kwasniewsk” a nie admin. Tak.Ale Admin jest moderatorem,kieruje Forum ,a przede wszystkim jest synem dr.Kwasniewskiego i czerpie info ze źródła,także wie więcej niż Ty I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK. I w sumie,czytając wszystkie Twoje posty,gdybys był lekarzem optymalnym,to nigdy bym do Ciebie nie poszła ,nie powierzyłabym nigdy Tobie swojego zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Wątek: Dieta Edyty umożliwiająca trollowanie.http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3120.0***** początek cytatu *****(...) ja akurat DO nie stosuje osobiście. Ja jestem na diecie z przewagą białka nad tłuszczami i węglowodanami.(...) Pozdrawiam. Edyta. ***** koniec cytatu *****
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
cd. do Zbynka. dlatego,ze Ty właśnie w ten sposób interpretujesz zalecenia dr.JKwaśniewskiego; ... ja pytałem czy według zasad ŻO mógłbym ja lub ktoś inny tę kromkę chleba lub jabłka zjeść uwzględniając w dobowym cyklu spożycia węglowodanów. Bo okazuje się że tak – można,
... i że są osoby które pomimo zaleceń ŻO, stosują zbożowe czy mleczne w diecie,
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wątek: Dieta Edyty umożliwiająca trollowanie.http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3120.0***** początek cytatu *****(...) ja akurat DO nie stosuje osobiście. Ja jestem na diecie z przewagą białka nad tłuszczami i węglowodanami.(...) Pozdrawiam. Edyta. ***** koniec cytatu *****Mylisz się i atakujesz mnie bezpodstawnie.Nie jestem na diecie z przewagą białka,to było grubo ponad rok temu i jest nie aktualne,z resztą pisałam wtedy do Toana i pisałam Jemu ile zjadam żółtek i miesa i On napisał,że nie jest to dużo.Pamiętam to jak dziś Więc Twoje ataczki na mnie i moje odzywianie ,to jak rzucanie kulą w płot Z resztą znając Twoje zdanie na temat tego ,że chlebek jest jadalny na DO,to faktycznie 3-4 żółtka i kawałek mięsa ,to może i faktycznie dla Ciebie to dieta z przewagą białka
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wątek: [b]Dieta Edyty Poza tym jesteś niekonsekwentny Gdzie się podziała ta złota mysl,po twoim zdjątkiem ? Tobie też nie powierzyłabym swojego zdrowia,kiepściutko ci idzie interpretowanie tekstów dr.Jana Kwasniewskiego Nie miej czasem kiedyś do Niego żalu,ze DO nie leczy,bo On nigdzie nie pisze,aby czerpać węglowodany z piwska
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Martwi mnie fakt, że w ramach "Europejskiego..." - wyjazdu do Hiszpani zostawię Was na trzy tygodnie bez "opieki". Ale po powrocie obiecuję, że opiszę wszystko w miesięczniku "OPTYMALNI" ze szczegółami... jeśli "cenzura" puści. Hodowlę, chów, serowarstwo, pszczelarstwo... znam od potrzewki, ale tłoczenie oliwy i winiarstwo - będzie dla mnie nowością! Ciekawe,czy opisze,jak to "adam319" i "zbynek" piszą,że na DO jest jadalny "chlebek" -tego chyba najmniej się spodziewa No bo jak można przebywać kilka lat na Forum,stosować DO i twierdzić,że chlebek jest jadalny,no jak???
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Podobno najważniejsze są proporce, więc policzyłem E:R 14:7 2:1. Czyli mamy wynik Edyta kontra reszta Świata 2:1Pewnie zbliża się pełnia księżyca, wynik jest coraz lepszy: E:R 10:3 1:3,33 [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
______________ Ile piwa dziennie można wypić bez szkody dla zdrowia? Ilość alkoholu zawarta w jednej półlitrowej butelce piwa jest nawet korzystna dla zdrowia. Można wypić jednorazowo, ale lepiej w 2 lub w 3 dawkach ( po szklaneczce ) w czasie posiłku lub po nim. Str.278/Tłuste życie/
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Str.278/Tłuste życie/
no i co chcesz udowodnić? Mam teraz szukać kolejnej wypowiedzi JK, gdzie pisze, że szklanka piwa raz na jakiś czas jest o'k byle nie stało sie to regułą? Otóż nie - nie zrobie tego bo nie ma takiej potrzeby Każdy średnio myślący człowiek może poczytać sobie książki lub wejść na http://www.dr-kwasniewski.pl/ i czerpać z tych źródeł do woli. Proszę tylko nie insynuować, że JK zaleca piwo jako uzupełnienie weglowodanów bo tak nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Str.278/Tłuste życie/
Proszę tylko nie insynuować, że JK zaleca piwo jako uzupełnienie weglowodanów bo tak nie jest. Mnie nie interesują Twoje interpretacje - pisze jak "byk' - Ile piwa dziennie można wypić bez szkody dla zdrowia?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Picie codziennie i to ponad 0,5 litra piwa staje się dla człowieka szkodliwe Teraz lepiej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|