Autor
|
Wtek: Przedawkowanie tłuszczu? (Przeczytany 126892 razy)
|
lekarka
Go
|
bo to Jemu tutaj nalezy się chwała,a nie "lekarce" ,jak to Ty piszesz Mnie też. Podjęłam trud przekazania swojej wiedzy. Umniejszasz wielu ludziom. Więc jedno piwo na tydzień wypite w ciągu jednego dnia najlepiej w kilku porcjach jest OK. (dla nieuczulonych), natomiast szklanka piwa dziennie, codziennie po obiedzie o tej samej porze zakrawa na patologię. Takie jest moje zdanie myślę, że do przełknięcia dla większości.
Mnie się podoba. zycie ma byc przyjemnoscia i jedzenie/picie tez.
Wężykiem
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...bo to Jemu tutaj nalezy się chwała,a nie "lekarce" ,jak to Ty piszesz ... Eeeeeee tam chwala!!! Czy nie lepsza $Kasa$ ??? PS Chwala "tysz by siem przydala"
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Wracając do tej kajzerk czy zbożowych najlepiej odwołać się do autorytetu:
Tak racja Dlatego jak byk w książce stoi ; Produkty niejadalne dla człowieka przy zywieniu optymalnym: chleb i pieczywo,ciasta ,kluski,potrawy mączne To w takim układzie,co tu rotować,jak "toto" jest niejadalne? Na DO nie jest jadalna żadna kromka chleba,bo DO jest dla chorych No chyba,że wiesz więcej niż Admin ________________ Pieczywo występuje w diecie optymalnej w minimalnych ilościach, np. w postaci bułki tartej używanej do panierowania kotletów i wysypywania form do pieczenia. Można też cienkie plasterki bułki ( np. krojąc kajzerkę w cienkie poprzeczne kromki ) usmażyć na maśle, potem patelnię odstawić i trochę odczekać, aż kromka wciągnie całe stopione masło. Jedna taka kromka do śniadania raz na jakiś czas jest do przyjęcia jako składnik węglowodanowy. Str.42/ Żywienie optymalne
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
No bo jak można przebywać kilka lat na Forum,stosować DO i twierdzić,że chlebek jest jadalny,no jak??? Wg mnie gluten i zbożowe bezglutenowe są jadalne tylko co jakiś czas (interawły co 3-7 dni lub RZADZIEJ; dla całkiem chorych - RZADZIEJ. Dla dzieci zbożowe bezglutenowe są przyjaźniejsze niż dla dorosłych (dzieci nie są jeszcze tak uszkodzone !). Wg dra JK można conieco tego domieszać szczególnie w ŻO (nie DO) - nie podaje tylko jak sprawdzić czy już organizm ma dość. Metoda na sprawdzenie - wyciągnąć grupę do rotacji.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
to powazne Forum, sp.....aj".
Jak tego dokonałaś? Jesteś też Toanem, innym administratorem, hackerem czy dobrą wróżką? Mam też wiedzę o innych faktach, stąd też podejrzewam, że nie jest to „zwykły zbieg okoliczności.” Zaprzeczysz to przypiszę to opiece innych potężnych duchów opiekuńczych. Pozdrawiam serdecznie, Adam
|
|
|
|
|
|
|
Danuta
Go
|
Adam "Dzien chwalimy po zachodzie slonca, a meza po smierci."
Niezaleznie od wszystkiego, zycze Edycie przejscia na diete optymalna a reszta wyprostuje sie sama.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Nikt tu Edycie nic złego nie życzy, wszyscy po jakimś czasie będziemy szczęśliwi kiedy powróci z nieco bardziej niż nieco bardziej wyważonymi postami. Że tak bez legitymacji pozwolę sobie przemówić w imieniu większości.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Witam,witam i o zdrowie pytam Wiem,że ciężko i smutno Wam było beze mnie,dlatego jak tylko wróciłam "do dom" ,to i Was zaszczycę swoją obecnością ,a co? Wam też nalezy się jakaś przyjemność Wracając do pozostawionego przeze mnie tematu.Otóż Jan Kwasniewski pisze w Dieta Optymalna Dieta Idealna ; "(...)Pieczywo zawiera jednakże duże ilości taniny i tzw. inhibitorów enzymów proteolitycznych,które blokują wchłanianie wapnia,żelaza i białka w przewodzie pokarmowym, dlatego na pytanie ,czy chleb jest zdrowy-odpowiedź zawsze musi być przecząca...(...)" Zatem nie sądze,zeby dr.Jan Kwaśniewski zalecał chorym czerpanie węglowodanów własnie z chlebka,skoro uwaza go za niezdrowy.Owszem napisał,że można,bo przecież nad nikim nie będzie stał z batem i pilnował ,żeby ten ,czy tamten "koziołek matołek" nie zjadł "pajdki papu" . Kto chce ten jada,a komu zalezy na zdrowiu ten nie jada-taka prawda. Cieszę się ,ze Blackend(myśląca osoba) zabrał glos w temacie-myśłałam o tym i proszę stało się
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
bo to Jemu tutaj nalezy się chwała,a nie "lekarce" ,jak to Ty piszesz Mnie też. Chciałabym zawołać "chwała ci",ale poglądy religijne mi nie pozwalają PS.Chwała nalezy się tylko BOGU, nie Tobie,ani nikomu innemu,a Ty nie "grzeszysz" widzę skromnoscią, szkoda, bo to "cnota" ....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Picie codziennie i to ponad 0,5 litra piwa staje się dla człowieka szkodliwe Teraz lepiej? Wężykiem "adam319" ,wężykiem ,a jak dodać,jeszcze tą wódke,to mamy masakre
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
PS.Chwała nalezy się tylko BOGU, nie Tobie,ani nikomu innemu,a Ty nie "grzeszysz" widzę skromnoscią, szkoda, bo to "cnota" .... A Biblii (która jednak ma dla Ciebie znaczenie) pisze conajmniej 3 x że CZŁOWIEK JEST BOGIEM. Czyli Biblia też be ?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
PS.Chwała nalezy się tylko BOGU, nie Tobie,ani nikomu innemu,a Ty nie "grzeszysz" widzę skromnoscią, szkoda, bo to "cnota" .... A Biblii (która jednak ma dla Ciebie znaczenie) pisze conajmniej 3 x że CZŁOWIEK JEST BOGIEM. Czyli Biblia też be ? Muszę pisać o swoich poglądach religijnych? Napiszę tylko tyle,że dla mnie jest tylko jeden Bóg
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
... i nie występuje On pod żadną postacią w człowieku .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Poglądy religijne,to delikatna sprawa i nie wiem,czy warto o nich dyskutować(na dzień dzisiejszy nie chcę).Ze swojej strony napiszę tyle ,że przestały mnie draznić cudze poglady ,wczesniej bywało ,ze mnie drażniły. Dzis wiem,że moje poglądy mogą być równie "prawdziwe" ,jak i innych,dlatego nikogo nie "wysyłam" ani do "nieba" ,ani do "piekła" -tak jest dobrze
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poglądy religijne,to delikatna sprawa i nie wiem,czy warto o nich dyskutować(na dzień dzisiejszy nie chcę).Ze swojej strony napiszę tyle ,że przestały mnie draznić cudze poglady ,wczesniej bywało ,ze mnie drażniły. Dzis wiem,że moje poglądy mogą być równie "prawdziwe" ,jak i innych,dlatego nikogo nie "wysyłam" ani do "nieba" ,ani do "piekła" -tak jest dobrze A przecież nie jedna mądra głowa przekazała wiadomość, że nie ma już gorszej rzeczy dla ludzi nad dyskusje o poglądach i to lata temu, a nie jesienią w 2008. Dot. patologicznego przedawkowywania tłuszczu zwierzęcego. ;D
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Witam,witam i o zdrowie pytam Wiem,że ciężko i smutno Wam było beze mnie,dlatego jak tylko wróciłam "do dom" ,to i Was zaszczycę swoją obecnością ,a co? Wam też nalezy się jakaś przyjemność Wracając do pozostawionego przeze mnie tematu.Otóż Jan Kwasniewski pisze w Dieta Optymalna Dieta Idealna ; "(...)Pieczywo zawiera jednakże duże ilości taniny i tzw. inhibitorów enzymów proteolitycznych,które blokują wchłanianie wapnia,żelaza i białka w przewodzie pokarmowym, dlatego na pytanie ,czy chleb jest zdrowy-odpowiedź zawsze musi być przecząca...(...)" Zatem nie sądze,zeby dr.Jan Kwaśniewski zalecał chorym czerpanie węglowodanów własnie z chlebka,skoro uwaza go za niezdrowy.Owszem napisał,że można,bo przecież nad nikim nie będzie stał z batem i pilnował ,żeby ten ,czy tamten "koziołek matołek" nie zjadł "pajdki papu" . Kto chce ten jada,a komu zalezy na zdrowiu ten nie jada-taka prawda. Cieszę się ,ze Blackend(myśląca osoba) zabrał glos w temacie-myśłałam o tym i proszę stało się Black- zacny troll'u. Jest wzmianka, o Tobie. *
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
w jednym malym piwie 33 cl jest 12 ml czystego spirytusu, co odpowiada okolo 2cl wodki 40 %. Ostatnie badania przeprowadzone na okolo 56 000 "chlopow" wykazaly, ze po 2 kieliszkach wodki czyli 4 cl, czyli 24 ml czystego spirytusu, czyli po dwoch piwach......czyli tzrecie piwo powinno wedlog tych badan byc szkodliwe dla organizmu. ALE CWICZENIE CZYNI MISTRZEM To u Dunów takie rewelacje? * ... * Kto zapomniał dopisać ... "w jednym malym bezalkoholowym piwie 33cl..."? Gdyż 12ml spirytusu upycha się w owe 33cl przy 3,6 punktach procentowych stężenia, a w kraju permanentnych pijaków i alkoholików już 4,8 punktów to szczyny. O! Ile w 33 cl mieści się ml? Proszę Was. Tyle? http://www.convertunits.com/from/cL/to/mlMałe piwo! Dlatego ignorujecie tego zduniałego już nieźle troll'a la la la. Picie codziennie i to ponad 0,5 litra piwa staje się dla człowieka szkodliwe Teraz lepiej? nIE LEPIEJ TO JEST SIE NAPIC 375 ML CZERONEGO WINA BORDEAUX...TEZ POTWIERDZONE NATYCH SAMYCH BADANIACH Nio, nio. Nie piszemy wino Bordeaux, gdy myśli zalane są przefermentowanym nieco sokiem. emem *
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Próbuję od dwóch dni przedawkować tłuszcz, bezskutecznie jak na razie Właśnie pyrkoli mi tłusty boczek z buraczkami. Buraczki są po to, by chlebkiem patelachy nie zadrapać
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|