Zyon
|
e, raczej po prostu wrazenia smakowo-zapachowe o tym przewazyly. Jakos specjalnie nie jestem przeczulony, wody z wisly nie pije a u nas w miare czyste rzeki. Glownym motywem bylo to, ze znajomy ma firme to jakos przy wodce mnie namowil kiedys. Faktem jest to, ze od razu poczulem smak kawy i herbaty, i bez tego "kolorowego filmu" na powierzchni kawy czy herbaty, zwlaszcza jak postala sobie pare godzin.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
e, raczej po prostu wrazenia smakowo-zapachowe o tym przewazyly. Jakos specjalnie nie jestem przeczulony, wody z wisly nie pije a u nas w miare czyste rzeki. Glownym motywem bylo to, ze znajomy ma firme to jakos przy wodce mnie namowil kiedys. Faktem jest to, ze od razu poczulem smak kawy i herbaty, i bez tego "kolorowego filmu" na powierzchni kawy czy herbaty, zwlaszcza jak postala sobie pare godzin.
Aaaa, jak smakowe, to co innego Też się zastanawiałem nad tymi kolorowymi "plamami benzyny" na kilkugodzinnej herbacie, ale to chyba jakaś naturalna błona biologiczna jest, jak w dojrzałym akwarium
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tam wole kawe i herbate bez "naturalnej blony biologicznej"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Przed wypiciem wody kranowej nie ma potrzeby jej filtrować ani przegotowywać, a bywa to wręcz działanie niewskazane. - Woda z kranu zawiera całą gamę potrzebnych dla naszego organizmu mikroelementów i makroelementów i nie powinniśmy ich usuwać - mówi prof. Marek Biziuk. - Ostrzegam przed stosowaniem filtrów z odwrotną osmozą, które usuwają z wody wszystkie potrzebne składniki. Ostrzegam też przed nieumiejętnym i zbyt długim stosowaniem filtrów węglowych. Zgromadzona w nich materia organiczna jest świetną pożywką dla nicieni i bakterii. Woda w sieci wodociągowej jest wystarczająco oczyszczana w stacjach uzdatniania, nie ma potrzeby jej filtrowania i przegotowywania przed spożyciem. http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,121951,15144909,Polacy_nie_maja_zaufania_do_wody_z_kranu.html
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Tyle lat wmawiali, że tylko z butelki PET jest zdrowo, a kranówa do mycia, że dalej będą pili z butelki PET, choć ten pet jest rakotwórczy... A filtry to też świetny interes, z którego tak łatwo nie zrezygnują.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli wody sie juz nie chloruje?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
To zależy gdzie, ale ozon głównie w nowoczesnym uzdatnianiu wody jest dziś stosowany. Dlatego chlorowanie może być znacznie ograniczone lub w czystej bakteriologicznie instalacji można z chlorowania zrezygnować całkowicie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja i tak na wszelki wypadek przegotowuję wodę do picia, chociaż taką prosto z kranu też pijemy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I tak jest prawidłowo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przypomnę przed Świętami, bo często goście mówią "ale wy tu macie dobrą/niedobrą wodę, herbata ohydna/pyszna" I tak mamy lepszą niż z PETa
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wiadomo, ze woda z kaluzy jest lepsza od gnojowki, grunt to sobie poprawic sapomoczucie poprzez wlasciwe wartosciowanie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No wiadomo, ze woda z kaluzy jest lepsza od gnojowki, grunt to sobie poprawic sapomoczucie poprzez wlasciwe wartosciowanie Nie o samopoczucie tu bezpośrednio chodzi, lecz o zdrowie, ale w efekcie samopoczucie też się poprawia, dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zdrowa woda z wodociagow....no w sumie zaby i inne pierwotniali to elementy zdrowego paleo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zdrowa woda z wodociagow....no w sumie zaby i inne pierwotniali to elementy zdrowego paleo Ototo, dla mnie jeśli kijanki żyją w kranówie i się skutecznie przeobrażą to jest lepiej niż spoko Przypomnę, jak się bada hipoalergiczność prezerwatyw: do oczyszczonej wody nalanej do prezerwatywy wpuszcza się gupiki i trzyma tam 24 godziny, jeśli przeżyją, można zakładać
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Zdrowa woda z wodociagow....no w sumie zaby i inne pierwotniali to elementy zdrowego paleo Ototo, dla mnie jeśli kijanki żyją w kranówie i się skutecznie przeobrażą to jest lepiej niż spoko Przypomnę, jak się bada hipoalergiczność prezerwatyw: do oczyszczonej wody nalanej do prezerwatywy wpuszcza się gupiki i trzyma tam 24 godziny, jeśli przeżyją, można zakładać A pozniej mutanty
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Zyon Jak czesto wymieniasz filtry w osmozie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kociołek. Śmieszne. * Dot. ogólnie przyjętej troski o hipopocośtam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie to jest zabawne
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Właśnie to jest zabawne Why?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zdrowa woda z wodociagow....no w sumie zaby i inne pierwotniali to elementy zdrowego paleo A! Przypomniałem sobie. ...
|
|
|
|
|
|
|
|