Autor
|
Wtek: Osmoza (Przeczytany 162634 razy)
|
Gavroche
|
A sorry, nie widzialem pytania, jak widze potok spamu gavro i radzia to przewijam na dol i ustosunkowuje sie do losowej wypowiedzi Gdzies tak co pare miesiecy. A membranę, błonę czy tam diafragmę? Wszystko zgodnie z zaleceniami producenta, dystrybutora i serwisanta. A co? Nic, zawiodłem się, bo Ty przecież zawsze gwiżdżesz na naukę, oficjalne zalecenia i temu podobne A tu proszę, jaki grzeczniutki, a nie uważasz, że producent robi Cię w jajo dla zysku? Może można by, bez strat, wydłużyć te zalecane periody 2-3 krotnie? Pewno to taki wyjątek od reguły...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Moja jest spokojna, ja wiem co piję. Mnie jakiś nizinny moczymorda nie ładuje w bambuko
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie po to kupuje arcyczysta kawke bulletproof zeby zalewac ja jakas wodociagowa zalewajka, to z szacunku dla mojej kawy tak
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
moje kubki smakowe tez zglaszaja swoje roszczenia, mowia, ze po to sie odradzaja co chwile, zeby na nowo przezywac te wspaniale smaki i bezsmakowosc krystalicznie czytej wody
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Mozliwe, swiadomosc to potega, ale tak czy siak cos trzeba robic, zeby ja zaprogramowac Choc tutaj sie mylisz, kiedys ci zaparze markietowe z kranowka i Kawe przez duze Ka z woda z RO, zobaczysz A nawet nie zobaczysz - tych kolorowych "plytek" na powierzchni
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Bezsprzecznie będą się różnić, ale smak to wiesz... Poza tym przyzwyczajenie drugą naturą, Ty musisz przepłacić, żeby Ci smakowało, mnie nie smakuje bez względu na cenę
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jest taka ksiazka pt "smak" napisana przez jakiegos pana ze wschodu. Poza tym Smak jest w 4es Smak jest po cos stworzony, ty chcesz sobie udowodnic, ze jest zbedny, ale obawiam sie, ze jak tak dalej bedzie to skonczysz jak nasz AAtleta Nie idz ta droga
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Moja jest spokojna, ja wiem co piję. Mnie jakiś nizinny moczymorda nie ładuje w bambuko Silnoreki to taki Gosc, jest, ze potrafi sie nawet z wrogiem wody napic, z kieliszka. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest taka ksiazka pt "smak" napisana przez jakiegos pana ze wschodu. Poza tym Smak jest w 4es Smak jest po cos stworzony, ty chcesz sobie udowodnic, ze jest zbedny, ale obawiam sie, ze jak tak dalej bedzie to skonczysz jak nasz AAtleta Nie idz ta droga Masz przykład na sobie i przykłady dookoła jaką słuszną wskazówką jest smak
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A sorry, nie widzialem pytania, jak widze potok spamu gavro i radzia to przewijam na dol i ustosunkowuje sie do losowej wypowiedzi Gdzies tak co pare miesiecy. No to ladnie ... ja od montazu jeszcze nic nie wymienialem. Woda w smaku wciaz b.dobra, nie smierdzi, choc na kranowe tez nie moge narzekac. Moze tylko cisnienie jest minimalnie nizsze. Wode z filtra uzywam tylko do picia, do gotowania szamki ciagne z wodnych ciagow RO monotowalem latem w 2011 wiec juz 3 latka stuklo.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jest taka ksiazka pt "smak" napisana przez jakiegos pana ze wschodu. Poza tym Smak jest w 4es Smak jest po cos stworzony, ty chcesz sobie udowodnic, ze jest zbedny, ale obawiam sie, ze jak tak dalej bedzie to skonczysz jak nasz AAtleta Nie idz ta droga Masz przykład na sobie i przykłady dookoła jaką słuszną wskazówką jest smak Chodzi o odnawialny smak z kubka, za pomocą również odnawialnych kubków.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A sorry, nie widzialem pytania, jak widze potok spamu gavro i radzia to przewijam na dol i ustosunkowuje sie do losowej wypowiedzi Gdzies tak co pare miesiecy. No to ladnie ... ja od montazu jeszcze nic nie wymienialem. Woda w smaku wciaz b.dobra, nie smierdzi, choc na kranowe tez nie moge narzekac. Moze tylko cisnienie jest minimalnie nizsze. Wode z filtra uzywam tylko do picia, do gotowania szamki ciagne z wodnych ciagow RO monotowalem latem w 2011 wiec juz 3 latka stuklo. Widzisz, doczekałeś się jajec Nie wiem jaki masz sprzęt, ale ja w sklepie muszę zachowywać pewne parametry wody, inaczej np. krewety dobrych gradacji nie chcą pływać, jednocześnie płacę za wodę, więc na niskim odrzucie do kanalizacji mi zależy. Najlepiej jest kiedy chłopaki zmieniają filtry co 3-4 miesiące, a membranę co pół roku, mimo, że filtr RO chodzi non stop prawie. Jeśli chodzi z przerwami, powinno się to robić częściej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest taka ksiazka pt "smak" napisana przez jakiegos pana ze wschodu. Poza tym Smak jest w 4es Smak jest po cos stworzony, ty chcesz sobie udowodnic, ze jest zbedny, ale obawiam sie, ze jak tak dalej bedzie to skonczysz jak nasz AAtleta Nie idz ta droga Masz przykład na sobie i przykłady dookoła jaką słuszną wskazówką jest smak Chodzi o odnawialny smak z kubka, za pomocą również odnawialnych kubków. Chodzi o to, że nasze zmysły ewoluowały w zupełnie innych warunkach. I dlatego...rozumem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie mam argumentu przeciwko temu ... i wiesz, że nie mam potrzeby o tym pisać, gdyż i ... tak akurat to wiesz. Czynność ma być przecież jednaka, najlepiej prawidłowa, a wtedy nudy nie ma prawa być i już. Dot. ... osmozy.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A sorry, nie widzialem pytania, jak widze potok spamu gavro i radzia to przewijam na dol i ustosunkowuje sie do losowej wypowiedzi Gdzies tak co pare miesiecy. No to ladnie ... ja od montazu jeszcze nic nie wymienialem. Woda w smaku wciaz b.dobra, nie smierdzi, choc na kranowe tez nie moge narzekac. Moze tylko cisnienie jest minimalnie nizsze. Wode z filtra uzywam tylko do picia, do gotowania szamki ciagne z wodnych ciagow RO monotowalem latem w 2011 wiec juz 3 latka stuklo. Widzisz, doczekałeś się jajec Nie wiem jaki masz sprzęt, ale ja w sklepie muszę zachowywać pewne parametry wody, inaczej np. krewety dobrych gradacji nie chcą pływać, jednocześnie płacę za wodę, więc na niskim odrzucie do kanalizacji mi zależy. Najlepiej jest kiedy chłopaki zmieniają filtry co 3-4 miesiące, a membranę co pół roku, mimo, że filtr RO chodzi non stop prawie. Jeśli chodzi z przerwami, powinno się to robić częściej. Taki mam. http://www.waterpure.pl/index.php?p751,osmoza-fro6-bio-100gpd-zestaw Jak dzwnilem do dystrybutora, to babka zalecala wymiane filtrow co 3 miechy, a membrane co 6. Mowielm jej to co wyzej napisalem, a ona i tak swoje ze trzeba, bo tam syf sie zbiera. No ale mebrana przecie syfu nie przepusci, a cisnienie dobre, woda tez, wiec o cochooo??? O moje zdrowie czy o jej kase?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widzisz, a Zyon zmienia Po takim czasie stan sanitarny wody z Twojego RO nie różni się od kranówy. Ciut bardziej miękka może jest. Pytanie czy dla samego smaku warto było ponosić koszta instalacji i odrzutu wody do kanału?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Dla mnie warto. W kranie nie jest zla, ale ta jest smaczniejsza. Wchodzi jak noz w maslo
|
|
|
|
|
|
|
|
|