|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo fajne, dzięki Grenis!
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Teoretycznie u mnie RO daje mi wode o zawartosci: o Ca2+ - 34 mg/l o Mg2+ - 12 mg/l o Na+ - 22 mg/l o K+ - 8,5 mg/l o CO32- - 10 mg/l o SO42- - 0,3 mg/l o Cl- - 0,8 mg/l o F- - 0,06 mg/l i w sumie podchodzi pod 100mg/l czyli wg tego art jest do wylania Art jest w zasadzie napisany dla kobiet w ciazy, ale ... Nie pozostaje mi nic innego jak zbadac i porwnac w sanepidzie swieza kranowke i wode z RO.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja tutaj mam 400mg/l z kranu, po przegotowaniu pewno mniej, ale kilka razy w tygodniu łoję jakieś mocne minerały ze szkła 3-4g/l, z gazem koniecznie. Tylko nie wiem czy przy dobrej diecie, to takie rozważania nie są jałowe jak osmoza.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To może destylowana z Plussssssssz minerały? Będzie dokładnie i z gwarancją, chyba, że im się czego przesypało. Smakuje jak oranżadka w proszku z czasów komuny...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Smakuje jak oranżadka w proszku z czasów komuny... Niebo w palcu i raj na gebie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to znaczy, że nadal są dobre węglowodany, a szczególnie fruktoza na serce, a nie jakieś fake newsy o "dietach tłuszczowych" leczących cukrzycę!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobre, bo kosztuje jak gary Zepter albo odkurzacz Rainbow - bez tego nie da się żyć nowocześnie przecież...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Super są patelnie Zepter, bo po smażeniu nie trzeba ich myć, wystarczy ręcznikiem papierowym wytrzeć"... (Tak podają na prezentacjach). Jakby to był patent tylko dla tej firmy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wystarczy Pani do wycierania zamiast w drogie gary inwestować.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie... Panie są najlepsze...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
Re: Osmoza
« Odpowiedz #176 : 2020-08-31, 13:01:39 » |
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
O widzisz! Ale to w ukrytych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U nas w domu walczymy z plastikiem mocno, ale w podróży żłopnę z butli PET... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24015248/Substancje chemiczne zaburzające gospodarkę hormonalną (EDC) to związki wytworzone przez człowieka, które zakłócają sygnalizację hormonalną, a tym samym niekorzystnie wpływają na zdrowie człowieka. Ostatnie doniesienia dostarczają dowodów na obecność EDC w dostępnej na rynku wodzie butelkowanej, w tym agonistów i antagonistów receptorów steroidowych.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
Bardzo dobrze - Wiąckowski sporo i rozsądnie na temat szkodliwości pet napisał.
|
|
|
|
|
|
|
|