Autor
|
Wtek: Niedobor zelaza" Ferritin" (Przeczytany 57586 razy)
|
Rudka
Go
|
Kangur-ja mam zmielone skorupki -nie nadużwam ,ale nieraz musze. Dlaczego z kiszoną kapustą? lepiej przyswajalne ? Z paznokciami to mam ,okresowo . Być może, przez te surowe żółtka ,bo jajecznice tylko raz na tydzień jadam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
Kangur-ja mam zmielone skorupki -nie nadużwam ,ale nieraz musze. Dlaczego z kiszoną kapustą? lepiej przyswajalne ? Z paznokciami to mam ,okresowo . Być może, przez te surowe żółtka ,bo jajecznice tylko raz na tydzień jadam. Rudka! Zauwazylem, ze z Ciebie to jest Marek nocny. W procesie fermentacji kapusty z wapnia powstaje latwo przyswajalny naturalny mleczan. . W kapuscie tez jest wapn i nie tylko. Zaloga kapitana Cooka przezyla wyprawe dzieki kiszonej kapuscie. Jak nie bedziesz dostarczac organizmowi wapnia, to on bedzie "wysysal" wapn z innych czesci ciala jak paznokcie czy kosci. Taka kiszona kapusta ma tylko 3% wegli. Nie ma obawy o przedawkowanie wegli z powodu kapusty.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Zawsze moge napisac salmonellowa odpowiedz:
Ja od poczatku tego roku zjadlem jakies 2 tys surowych zoltek i jaj. Moj znajomy tak samo. Zgadnij ile razy kazdy z nas chorowal na salmonelle. Kazdy przeczytal to na co jest wyczulony, malo moich postow czytales, to byl zart: Zawsze moge napisac Salomonowa odpowiedz.Ja jestem przewrazliwiony, ale nie dziwcie sie. Kazdy czlowiek jak uuslyszy o jedzeniu surowych jaj od razu mowi "nie wolno bo salmonella". Ile ja razy to slyszalem.. Ile razy to dementowalem..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... Ile ja razy to slyszalem.. Ile razy to dementowalem...
Zenek co tam "salo-melia", to "maly pikus"prawdziwy problem trapiacy ludzkosc to atakujace "kan-DYDY" Lepiej od razu profilaktycznie "moczyc nogi w srebrze"plus lewatywa z "soli him-mlaskalskiej"a w wolnych chwilach lykac "piguly z brokuly"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Bialko mleka to porazka w porownaniu z (...) kolagenem wieprzowym.
To chyba nieprawda... Ser powstaje z kazeiny (bialka mleczngo o niskiej wartosci biologicznej!)
Dlatego glownym zrodlem bialka, procz zoltkowego powinien byc kolagen, ktory procz mieszanki aminokwasow ma jeszcze w sobie to "cos".
Porownaj sklad aminokwasowy bialek z sera i bialek np z zelatyny.. Trzeba to oczywiscie unormowac. Jak to sie zrobi to wyraznie widac, ze w serze jest znacznie wiecej aminokwasow egzogennych niz w kolagenie. Inna sprawa: jak to jest z przyswajalnoscia kolagenu? Bo to sa na prawde dlugie lancuchy. Surowy kolagen w ogole prawie nie jest przyswajalny. Golagen z np galaret jest ponoc przyswajalny w .... ilu procentach? Ja slyszalem wersje 35%, ale nie recze ze to prawda.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... jak to jest z przyswajalnoscia kolagenu? Bo to sa na prawde dlugie lancuchy. Surowy kolagen w ogole prawie nie jest przyswajalny...
Zenek, ale czytales, ze ma jeszcz to "cos" !!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
... Ile ja razy to slyszalem.. Ile razy to dementowalem...
Zenek co tam "salo-melia", to "maly pikus"prawdziwy problem trapiacy ludzkosc to atakujace "kan-DYDY" Lepiej od razu profilaktycznie "moczyc nogi w srebrze"plus lewatywa z "soli him-mlaskalskiej"a w wolnych chwilach lykac "piguly z brokuly" Candida jest niewidoczna, malo o niej wie przecietny czlowiek, ciezko sie ja diagnozuje i za bardzo nie wiadomo jak to leczyc. Tak wiec ja sie zgadzam z tym, ze powstaje tu naturalnie przestrzen dla pseudolekarzy i szarlatanow. Ale nie wysmiewalbym tak zupelnie tego tematu. Ja sam mialem przerost candidy wiec wiem na ile to moze byc upierdliwe. Caly numer polega na tym, ze candida nie jest pierwotna przyczyna roznych dolegliwosci, a jedynie skutkiem ktory wywoluje kolejne skutki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Ser powstaje z kazeiny (białka mlecznego o niskiej wartości biologicznej!) Z kazeiny pod wpływem proteolizy i proteoneogenezy - czyli dojrzewania sera, dzięki działalności odpowiednich szczepów bakterii, powstaje produkt w składzie którego białko zyskuje znacznie na wartości biologicznej, ale w Polsce "półprodukt sera" w sklepie kosztuje powyżej 30zł/kg , a w Szwajcarii - SER - znacznie drożej!. Bo prawdziwy ser dobrej jakości pochodzi wyłącznie z kadzi miedzianej, dojrzewa 3-5 lat! Ser więc to nie jest już białko mleka, tylko produkt, który wytwarzają bakterie. Widać z tego, że bakterie są znacznie lepszym producentem wartościowego białka niż krowa. Prawdziwe sery są w Polsce za drogie, jemy takie niby-sery głównie składające się z kazeiny. No i nie polecam oczywiście ogryzania surowych kości. Co tam przyswajalność, kości są tanie, można sobie więc wywaru i chrząstek nie żałować.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Caly numer polega na tym, ze candida nie jest pierwotna przyczyna roznych dolegliwosci, a jedynie skutkiem ktory wywoluje kolejne skutki...
Podwojnym wezykiem!!! Ale "plankton wie swoje" i propaguje nadal "paramedycyne badziewno-bezwiedzowo-odpustowa"nawet niedaleko Aborygenow
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ser powstaje z kazeiny (bialka mlecznego o niskiej wartosci biologicznej!) Z kazeiny pod wplywem proteolizy i proteoneogenezy - czyli dojrzewania sera, dzieki dzialalnosci odpowiednich szczepow bakterii, powstaje produkt w skladzie ktorego bialko zyskuje znacznie na wartosci biologicznej, ale w Polsce "polprodukt sera" w sklepie kosztuje powyzej 30zl/kg , a w Szwajcarii - SER - znacznie drozej!. Bo prawdziwy ser dobrej jakosci pochodzi wylacznie z kadzi miedzianej, dojrzewa 3-5 lat! Ser wiec to nie jest juz bialko mleka, tylko produkt, ktory wytwarzaja bakterie. Widac z tego, ze bakterie sa znacznie lepszym producentem wartosciowego bialka niz krowa. Prawdziwe sery sa w Polsce za drogie, jemy takie niby-sery glownie skladajace sie z kazeiny. Z tym to ja sie oczywiscie zgadzam. Ale nawet zwykly twarog ma lepszy sklad aminokwasowy od kolagenu. No i co z ta przyswajalnoscia kolagenu? W ilu % jest przyswajalny?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
No i co z ta przyswajalnoscia kolagenu? W ilu % jest przyswajalny?
Nie wiem, to pewnie zależy od przyrządzenia, z czym się go zjada itd. Ja lubię kostki ogryzać, do tego odrobinę mięsa, do tego żółtka w sumie 67g B / dobę. Nie narzekam na niedobór białka, widać więc, że nie jest tak źle. Admin poleca, więc nie mam także lęków związanych z jedzeniem chrząstek.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
...Caly numer polega na tym, ze candida nie jest pierwotna przyczyna roznych dolegliwosci, a jedynie skutkiem ktory wywoluje kolejne skutki...
Podwojnym wezykiem!!! Ale "plankton wie swoje" i propaguje nadal "paramedycyne badziewno-bezwiedzowo-odpustowa"nawet niedaleko Aborygenow Tu sie Misiaczku mylisz. O tym, ze dopuki nie wyeliminuje sie rteci z organiamu, doputy bedzie towarzyszyc jej candyda. Teraz problem polega na tym aby usunac rtec z organizmu. Czy ty Misiaczku albo Twoj profesor jest obeznany w tym temacie? Czy promujecie dalej plomby rteciowe? Jak zwykle odpowiedzi nie bedzie poza twoimi utartymi sloganami ciezko chorego czlowieka, ktory nie zdaje sobie z tego sprawy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ostatnio przegladalem sobie strone http://autismmedia.orgJest tam dzial o zaleznosci autyzmu i rteci. Sporo osob ktore tam sie wypowiadaja wyglada na kumatych. Tak a propos rteci i candidy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kangur -Ja to taka sowa samotnica -lube nocną cisze W dzień za dużo sie dzieje ,coś trzeba zrobić załatwić-i za szybko czas leci a może taki ze mnie powolniak ,że aby troszke eleganckiego świata podejrzeć to musze powampirzyć. Kapuste zawsze lubiłam -ale ostatnio niezabardzo najgorsze ,ze wogóle nie mam ochoty na jarzyny -chyba ,ze są to ziemniaki , pomidory i smażoną cebulą . Piszecie tu o brokułach -ja nawet nie wiem co to jest [podejrzewam ,ze to taki zielony kalafior jeżeli tak , -to juz wole normalnego kalafiora.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Tak, brokul to zielony kalafior.
Wysypiaj sie dziewczyno i nie lekcewaz tego by chodzic spac przed 11. To bardzo wazne dla ludzkiego zdrowia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tak, brokul to zielony kalafior.
Wysypiaj sie dziewczyno i nie lekcewaz tego by chodzic spac przed 11. To bardzo wazne dla ludzkiego zdrowia.
Ja bym się jeszcze zwróciła nie tylko do Rudki z tym postem,ale i do Danusi i "adama319",bo im też ten tryb zycia nie słuzy-co widać po braku logiki w ich postach-tragedia! Rudka w przy nich,to mały "pikuś" Ona jeszcze najbardziej logicznie pisze (pomijając incydent z robakiem i Zenonem)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Edyta zdarza sie -pomyliłam Zenka ze Zbyszkiem a może i post opacznie zrozumiałam - Dużo tu elokwentnych przystojniaków .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawsze moge napisac salmonellowa odpowiedz:
Ja od poczatku tego roku zjadlem jakies 2 tys surowych zoltek i jaj. Moj znajomy tak samo. Zgadnij ile razy kazdy z nas chorowal na salmonelle. Kazdy przeczytal to na co jest wyczulony, malo moich postow czytales, to byl zart: Zawsze moge napisac Salomonowa odpowiedz.Ja jestem przewrazliwiony, ale nie dziwcie sie. Kazdy czlowiek jak uuslyszy o jedzeniu surowych jaj od razu mowi "nie wolno bo salmonella". Ile ja razy to slyszalem.. Ile razy to dementowalem.. Giganci byli wśród nas- tyle razy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|