administ
Go
|
I wreszcie nie trzeba czytać na wuwuwu kolejnych łamańców duchowych "młodego Wertera"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ulubieniec płaskiej znienacka gdzieś przepadł z netu! Niejaki zenon na portalu interii, gdzie mam... tę... no... skrzynkę wydzierżawioną, czasami w podobnym tonie- "a nie mówiłem"- DO pochwali, ale w sposób bardzo zawoalowany.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Z podrobow polecam sledzione. Pasztet robi sie chyba z mielonego miesa, to mozna dodac wnetrze sledziony do masy miesnej. Sledziona ma najwiecej zelaza z oczywistych wzgledow.
tej jeszcze nie jadłem , renia, gdzie kupujesz śledzionę ? i po ile jest ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No chyba pasztet z samej wątroby, bo obecnie pasztet to niezły pasztet. pasztet staropolski 250g skład: mięso z kurczaka, wieprzowe, wołowe, cielęcina z indyka, z kaczki, z dzika, podgardle, skórki drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka tarta (zaw: gluten), jaja, warzywa, mleko w proszku, substancja konserwująca: sorbinian potasu. opakowanie: Próżniowe 250g ja tam wolę cielęcinę normalną ( nie z indyka ) http://www.agrofirmawitkowo.pl/spoldzielnia/galeria/event/CIELCINA
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Krów się nie je, i kur, świnie są do jedzenia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie znasz się nie ma nic lepszego niż nerki cielęce, wątróbka ciel, serce ciel. , a wywar jaki z kolan i łokci cielęcych wychodzi ... palce lizać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Krowa to matka, bo daje mleko, a kura to ojciec, bo daje jajka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie znasz się ,żółtko jest najlepsze ,jak masz coś lepszego to dawaj
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a żółtko wyklucza podroby ? czyżby znowu ktoś chciał mi uzmysłowić jak groźne bywa mieszanie białek ? !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Biorąc za wskaźnik BV na tłuszczówce zawartość cholesterolu, to szpik i móżdżek rządzą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oczywiście, żółtka na szpiku .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale że co ma robić ta wartościowość?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale że co ma robić ta wartościowość? będę wybierał lepszy nie tak jak ten : Kilka dni temu najadłem się w Polsce jakichś nieświeżych kurczaków i nie czułem się zbyt dobrze - zdradził dziennikarzom „Daily Star”Tai Woffinden w miniony weekend zajął drugie miejsce w Grand Prix Szwecji i utrzymał prowadzenie w klasyfikacji generalnej cyklu. Kto wie, czy zawodnik Betard Sparty Wrocław nie spisałby się jeszcze lepiej, gdyby nie zatrzymał go... polski drób. http://sport.tvn24.pl/zuzel,118/zuzlowiec-tai-woffinden-zatrul-sie-polskimi-kurczakami,564005.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
nie skorzystałem z rady i nie sporządziłem wątróbki z kurczaka Jeśli to uznać za pytanie, to moje preferencje co do podrobów, w kolejności, są następujące: (1) najchętniej (...) (6) niechętnie (1) wątroba wołowa (2) serca wieprzowe (3) wątroba wieprzowa (4) serca drobiowe (5) nerki wieprzowe (6) wątroba drobiowa Łatwość upolowania: (6)(4)(3)(5)(2)(1)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|