Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pytanie (Przeczytany 24304 razy)
|
patrycja887
Go
|
Witam, Jestem studentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.Bardzo interesuje mnie temat-zasady -działanie diety optymalnej.Chciałabym napisać pracę licencjacką na ten temat.Czy orientuje się ktoś,czy w Warszawie odbywają się spotkania osób stosujących dietę optymalną? Czy ktoś byłby chętny mi pomóc i przesłać swój tygodniowy jadłospis? Mój e-mail: patrycjawolodkowicz@tlen.pl Z góry dziękuje za odp.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Witam, Jestem studentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.Bardzo interesuje mnie temat-zasady -działanie diety optymalnej.Chciałabym napisać pracę licencjacką na ten temat.Czy orientuje się ktoś,czy w Warszawie odbywają się spotkania osób stosujących dietę optymalną? Czy ktoś byłby chętny mi pomóc i przesłać swój tygodniowy jadłospis? Mój e-mail: patrycjawolodkowicz@tlen.pl Z góry dziękuje za odp. Patrycja, witaj! Optymalni sa na calym Swiecie! Nawet w Australii Musisz bardzo ladnie poprosic, no wiesz chyba jak to sie robi
|
|
|
|
|
|
|
patrycja887
Go
|
Pewnie,że wiem. Więc bardzo proszę o wszelkie informacje dotyczące miejsca i terminu spotkań optymalnych w Warszawie:).
|
|
|
|
|
|
|
Danuta
Go
|
Witaj Agnieszko, To wspaniale, ze na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym , za temat pracy licencjackiej, wybralas dzialanie diety optymalnej. Gratuluje wyboru , bo to wielce interesujacy i wieloaspektowy temat dotyczacy jednej z najwazniejszych dziedzin zycia czlowieka ODZYWIANIA. Zagladaj na to Forum, dziel sie z nami postepami w pracy .Znajdziesz tu zyczliwych , kompetentych , merytorycznie przygotowanych przyjaciol. Zebys za dlugo nie bladzila podaje Ci wstepne namiary : 1. Jak otworzysz strone dr J. Kwasniewskiego www.dr-Kwasniewski.pl to w prawym ,gornym rogu masz link do OSBO tj. Ogolnopolskiego Stowarzyszenia Bractw Optymalnych z siedziba w Jaworznie. 2. Wybierz link do "Mapa Bractw i Klubow OSBO " 3. Pod haslem Warszawa znajdziesz kontakt do Prezesa Bractwa OSBO w Warszawie p.Joanny Jurczyk Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Witaj Agnieszko,
? może i tak, ale nie sądzę by Patrycja w tym wypadku to był tylko nick ?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witaj Agnieszko,
? może i tak, ale nie sądzę by Patrycja w tym wypadku to był tylko nick ? ADam319, czt aby na pewno "wkleiles" wszystko co chciales? Ja, prawde mowiec, nie bardzo rozumiem Twojego posta.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
ADam319, czt aby na pewno "wkleiles" wszystko co chciales?
Ja, prawde mowiec, nie bardzo rozumiem Twojego posta.
Jak porownasz Patrycje z Agnieszka to zrozumiesz.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
ADam319, czt aby na pewno "wkleiles" wszystko co chciales?
Ja, prawde mowiec, nie bardzo rozumiem Twojego posta.
Jak porownasz Patrycje z Agnieszka to zrozumiesz. OK! PONIMAJU!!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Mój jadłospis z tygodna masz w dziale Zioła. W ostatni dzień miałam ochotę na 65gB/dobę z mięsa. Jako zrównoważenie tygodniowych niedoborów B.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jako zrównoważenie tygodniowych niedoborów B. hmhmhmhmhmhm
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jako zrównoważenie tygodniowych niedoborów B. hmhmhmhmhmhm Niedojadanie w ciągu tygodnia białka,głodzenie organizmu."łaj"???????
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Niedojadanie w ciągu tygodnia białka,głodzenie organizmu."łaj"??????? ... Od kiedy wg. Ciebie rozpoczyna sie "glodzenie"napisz co myslisz tak "intuicyjnie"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...Niedojadanie w ciągu tygodnia białka,głodzenie organizmu."łaj"??????? ... Od kiedy wg. Ciebie rozpoczyna sie "glodzenie"napisz co myslisz tak "intuicyjnie" Wiem, ze pytasz Edyte... odpowiem, Tak zupelnie Intuicyjnie: od chwili kiedy sie obudze!!!! Dzis to bylo 06.15....itd
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Od kiedy wg. Ciebie rozpoczyna sie "glodzenie" napisz co myslisz tak "intuicyjnie"
Więc, kobieca intuicja mówi mi,że jak ktoś nie dojada białka ,to głodzi swój organizm A jak przyjmiemy ,że to co się zjadlo w ciągu tygodnia (i tak mało) nie było w 100% wchłonięte ,no to mamy "powiększone" głodzenie
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...Niedojadanie w ciągu tygodnia białka,głodzenie organizmu."łaj"??????? ... Od kiedy wg. Ciebie rozpoczyna sie "glodzenie"napisz co myslisz tak "intuicyjnie" Wiem, ze pytasz Edyte... odpowiem, Tak zupelnie Intuicyjnie: od chwili kiedy sie obudze!!!! Dzis to bylo 06.15....itd Prosze Cie o odpowiedz na to samo pytanie...tyko konstruktywnie....wezykiem...a nie "grizlikowato"
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jest takie badanie: homocysteina. Jeżeli prześledzi się szlak metaboliczny - wszystko będzie wiadome. Wraz ze starzeniem się zwiększa się jej ilość w organizmie. Narasta przy stosowaniu diety bogatobiałkowej. To tak jak z cholesterolem LDL... Homocysteina koreluje mniej więcej z hasłem "azot pozabiałkowy, "azot peptydowy". Dobrze by tego było jak najmniej. Powstaje z demetylacji metioniny, stosowanie "śmieciowych" (roślinnych białek) zmniejsza ilość metioniny, stosowanie tzw. dobrych białek (zwięrzecych) znacząco zwiększa ilość metioniny w organizmie. Mam opracowaną już 15 lat temu skuteczną metodę zaradzenia temu. Działa. Co jakiś czas podnoszę ten temat. Metoda godzi jednak w podstawy DO, zatem nie będę o tym teraz pisać. Samo wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mam opracowaną już 15 lat temu skuteczną metodę zaradzenia temu. Działa. Co jakiś czas podnoszę ten temat. Metoda godzi jednak w podstawy DO, zatem nie będę o tym teraz pisać. Samo wyjdzie.
A faktycznie.Już kiedyś coś wspominałaś o tym, przypominam sobie....
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
To tak jakby powiedziec, ze zna sie swietny dowcip, ale go nie opowiedziec.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Witaj Agnieszko,
? może i tak, ale nie sądzę by Patrycja w tym wypadku to był tylko nick ? ADam319, czt aby na pewno "wkleiles" wszystko co chciales? Ja, prawde mowiec, nie bardzo rozumiem Twojego posta. No tak! Danuta cosik kręci Wyszło szydło z worka Rejestruje konto Patrycja,a Danutka zwraca się do Patrycji Agnieszka ,czyż to nie wspaniałe? Skąd Danuś wie,że Patrycja to Agnieszka?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To tak jakby powiedziec, ze zna sie swietny dowcip, ale go nie opowiedziec.
...albo ;wiem ale nie powiem,bo dacie mi klapsa w pupę
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|
|