adampio
Go
|
Chcialbym Was wszytkich prosic o podanie przepisu na Wasze optymalne sniadanie. "Nowi", ktiorzy zaczna czytac o diecie...nagle beda mieli,ze tak powiem wglad, do tego co to jest, byc optymalnym.
Ja zaczne:
50 gr sloniny 50 gr boczku 100 gr marchewki 100 gr zoltka pieprz ziola (jakie lubie) czasami 10 gr czosnku 250 gr soku pomidorowego
Wszystkie skladniki (pomijajac sok pomidorowy) mieszm i tworze omleta. Sok pije do omleta.
Czekam na Wasze propozycje!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Dużo jesz... 50g słoniny jedno jajo 2 żółtka cebula 50g w formie jajecznicy, Słoninka musi być mocno wysmażona.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Witam wszystkich Moje śniadanie przez ostatnie 18 miesięcy: Cztery żółtka i jedno białko Smalec 70 gram Kawałek kiełbaski 40 gram Jeden pomidor lub szklanka soku pomidorowego(tymbark) Jeden mały kawałek żytniego chleba(więcej w ciągu dnia chleba nie jem) Czasem czosnek lub zielony groszek z puszki Herbata zielona(pod koniec picia herbaty wciskam trochę cytryny) Smażę jajecznicę(czasem z cebulą) albo gotuję jaja na miękko(białka wyrzucam). Śniadanie jem o godzinie 8 rano a potem obiadek najczęściej 15,30-16,00 Między posiłkami nie mam żadnej ochoty na jakiekolwiek jedzenie. Piję wtedy herbatę lub czystą wodę niegazowaną(około litra) Moja waga przy 170 cm wzrostu utrzymuje się na niezmiennym poziomie około 69 kg. Od dawna nie ważę produktów, ufam intuicji. Pozdrawiam Jurek
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Wszystko byłoby ok tylko po co ten chleb?
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Wszystko byłoby ok tylko po co ten chleb?
myślę że w niewielkich ilościach nie szkodzi. Chyba mi pozostał sentyment z lat dawnych kiedy pochłaniałem dziennie dużo więcej.....ale przemyślę sprawę
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Poczytaj forum i dowiesz się, że jednak szkodzi każda ilość. Zamień to na ziemniaczki, fryteczki wszystko dla zdrowia. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
od kilku tygodni prawie codziennie 4 , 5 żółtek i pół litra rosołu ,
dawniej codziennie omlet z 2 jaj ze śmietaną
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziś jeden kabanos, 100 g boczku pieczonego i jedna kwaśna antonówka, około 12:00 w pracy.
Gdy jestem w domu o śniadaniowej dla mnie porze najczęściej zjadam coś z jaj/żółtek i jarzyny albo coś z ziemniaka (frytki, placki bez mąki).
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Witam wszystkich Moje śniadanie przez ostatnie 18 miesięcy: Cztery żółtka i jedno białko Smalec 70 gram Kawałek kiełbaski 40 gram Jeden pomidor lub szklanka soku pomidorowego(tymbark) Jeden mały kawałek żytniego chleba(więcej w ciągu dnia chleba nie jem) Czasem czosnek lub zielony groszek z puszki Herbata zielona(pod koniec picia herbaty wciskam trochę cytryny) Smażę jajecznicę(czasem z cebulą) albo gotuję jaja na miękko(białka wyrzucam). Śniadanie jem o godzinie 8 rano a potem obiadek najczęściej 15,30-16,00 Między posiłkami nie mam żadnej ochoty na jakiekolwiek jedzenie. Piję wtedy herbatę lub czystą wodę niegazowaną(około litra) Moja waga przy 170 cm wzrostu utrzymuje się na niezmiennym poziomie około 69 kg. Od dawna nie ważę produktów, ufam intuicji. Pozdrawiam Jurek Jerzy a co jakasz na obiad i kolacje ,bo chyba te sniadanko to Tobie nie wystarcza na cały dzień napisz co jeszcze masz w swoim menu.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Jerzy a co jakasz na obiad i kolacje ,bo chyba te sniadanko to Tobie nie wystarcza na cały dzień napisz co jeszcze masz w swoim menu. Jasna sprawa że to nie wystarcza!!! Obiadek oczywiście jest ale myślę że adampio założy nowy wątek(obiadowy) to będzie okazja pogadać. Schudłem 7 kg w ciągu paru miesięcy. Od dłuższego czasu niezmiennie jest około 69 kg. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
nieudany eksperyment powyżej....
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
czasem korzystam z książki....chcę wkleić jpg. ale nie wiem czy to będzie widzialne zdjęcie. Eksperymentuję z kompem.
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
ee, udało się...
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Masz coś większego niż kilka, kilkanaście kilobajtów to użyj rapidshare.com i wklej link. Admin walczył z obrazkami (zwłaszcza dużymi) bo się forum zapycha.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
1 jajko + 5 żółtek gotowanych na twardo to popijam rozpuszonym masłem 65g ktore zatłuszcza mi dodatkowa naturalna smietane 30% (szklanke)
Takie sniadanie wystarcza mi na 10 godzin, weglowodanów do niego nie jadam wogole bo przychodzi mi na nie ochota dopiero ok południa.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jerzy a co jakasz na obiad i kolacje ,bo chyba te sniadanko to Tobie nie wystarcza na cały dzień napisz co jeszcze masz w swoim menu. Tematem postu jest optymalne sniadanie, dlaczego wiec maja ludzie opisywac swoje obiady czy tez lunch?????
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Dla uczulonych na jaja i nie tylko: 100g ziemniaków starkowanych (ok 1 duży) 180g boczku mielonego lub pokrojonego w drobne kawałki B:1, T:3,5, W:0,6 B: 24g, T:85g, W;14,9g 1. mielony boczek usmarzyć (niedługo) i zalać ziemniakami, mieszać drewnianą patką i dalej smarzyć, smakuje jak pyzy ziemniaczne
2. rozdroniony boczek usmarzyć i dalej postępować jak wyżej, smakuje jak babka ziemniaczana
Jeśli ktoś soli to odrobinę na gotową potrawę. Boczek można zastąpić kiełbasą i słoniną, wędzonym boczkiem. Każda forma jest pyszna a jak " nie daj Boże" popijemy kapuśniakiem z kisz. kap. to z łakomstwa można przesadzić z ilością
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Warto wstać godzinę wcześniej, żeby sobie takie śniadanko przygotować?
|
|
|
|
|
|
|
|