Rudka
Go
|
Kto rano wstaje -ten chodzi cały dzień niewyspany . Ja wstałam o 10-tej -a moje sniadanko to jajecznica z dwóch jajek na smalcu obiad -dwa wypite żółtka i salaterka duszonych grzybków ze śmietaną podwieczorek -topiłam słonine więc troche skwarków ze dwie duże łyżki 2 małe pomidory póżniej- kostka gorzkiej czekolady [niepotrzebnie bo miałam zgage] i 30 g koniaku wlane do kawusi rozpuszczalnej, przy której teraz siedze
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Pierwsze 2-4 lata na ZO/DO = "sniadaniowe katowanie jajkami pod kazda postacia".
Po tym okresie "jemy wg. ochoty, smaku".
A przeciez mozna zjesc np. pasztet,salceson, boczek, golonke, karkowke, lopatke itp. tez pelnowartosciowe sniadanko.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Hana -przecież ja jajek nie jem codziennie chociaz bardzo lubie łykać żółtka Jak mam kawałek padła to i tak zawsze przedopbrze. Salceson ,pasztetke to bardzo często zagryzam o 24 albo 1-wszej w nocy i to jest mój problem-bo nie wiem jak to wliczyc do bilansu następnego czy poprzedniego dnia.
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
Chcialbym Was wszytkich prosic o podanie przepisu na Wasze optymalne sniadanie. "Nowi", ktiorzy zaczna czytac o diecie...nagle beda mieli,ze tak powiem wglad, do tego co to jest, byc optymalnym.
Ja zaczne:
50 gr sloniny 50 gr boczku 100 gr marchewki 100 gr zoltka pieprz ziola (jakie lubie) czasami 10 gr czosnku 250 gr soku pomidorowego
Wszystkie skladniki (pomijajac sok pomidorowy) mieszm i tworze omleta. Sok pije do omleta.
Czekam na Wasze propozycje!!!!!!
nie wiem ile ma dziesiec "gr czosnku" ale wiem ze nie mozesz byc po zjedzeniu tego nie idz na spotkania
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Kto rano wstaje -ten chodzi cały dzień niewyspany . Ja wstałam o 10-tej -a moje sniadanko to jajecznica z dwóch jajek na smalcu obiad -dwa wypite żółtka i salaterka duszonych grzybków ze śmietaną podwieczorek -topiłam słonine więc troche skwarków ze dwie duże łyżki 2 małe pomidory póżniej- kostka gorzkiej czekolady [niepotrzebnie bo miałam zgage] i 30 g koniaku wlane do kawusi rozpuszczalnej, przy której teraz siedze
Rudka czy ja dobrze widzę Ty wypiłaś tą kawusię z 30gr koniaczku o w pół do pierwszej w nocy
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... to bardzo często zagryzam o 24 albo 1-wszej w nocy i to jest mój problem-bo nie wiem jak to wliczyc do bilansu następnego czy poprzedniego dnia.
Też mam lepszą ochotę do jedzenia ... w nocy. Moją dobę liczę od jednego do drugiego spania, bez względu na godziny jakie wskazaje tarcza zegara. Śniadanie jako takie zjadam dopiero ok 13-14 godz (ale rano ZAWSZE kawa). Potem spacer,obiadokolacja i... dzionek minął. W nocy jak wszyscy śpią , bierze mnie na czytanie książek i buszowanie po lodówce. Tak mam teraz i jest mi z tym dobrze. Po co zmieniać?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Ja tez uwazam, ze najwazniejszy jest nasz zegar wewnetrzny/biologiczny --i tak trzymajmy i bedzie wszystko OK.
Po okresie przejsciowym sluchajmy co nam mowi nasz organizm.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Po okresie przejsciowym sluchajmy co nam mowi nasz organizm...
Tak, szczegolnie "te 90%" zrobi to najlepiej!!!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Grizzly do czego odnosi sie "te 90%"do jednostki, czy do populacji? /wg. Ciebie/
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Grizzly do czego odnosi sie "te 90%"do jednostki, czy do populacji? /wg. Ciebie/
Do "populacji", nie wszyscy sa w stanie uskuteczniac efektywna "obserwacje" Na efekty zwykle rowniez dlugo nie czekamy w takim wypadku
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
90% w przypadku Grizzliego odnosić się może do takiego podstawowego pojęcia jak matrix 10/90, a w znaczeniu forumowym do tego, że 90% ludzi jest w stanie samodzielnie bez pomocy lekarza prawidłowo zastosować ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Masz pewnie na myśli takie poczucie odpowiedzialności jakie wcielają w życie Świadkowie Jehowy chodząc od domu do domu i rozgłaszając dobrą nowinę, nawet rozdając ulotki na dworcach kolejowych. Akurat w językach: Polskim, Niemieckim, Angielskim, wiedza dotycząca ŻO jest łatwo dostępna w internecie, co do reszty owieczek to mają po prostu pecha.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Panowie i Panie.... macie ochote pogadac o zydach, jehowych, katolikach, o jezykach tudziez innych fenomenach ...zalozcie nowy watek..... mnie tu chodzilo o,........... zobacz pierwszy post w temacie
Uszanujcie intencje !
Dziekuje!
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Jurek nie wiem czemu sie dziwisz 30g to duzo -mogłbym więcej ale .. z róznych powodów musze rotować .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dzisiejsze śniadanie: masło + groszek z puszki + 2 dag kiełbasy pokrojonej w kostkę + 1 jajko + 1 żółtko = zdobna jajecznica
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Dzisiejsze śniadanie to jajecznica z 3 żóltek , jednego jaja 100gr. pomidora i 20 gr. łoju plus kawa inka i odrobina śmietany 30 %
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
moje dzisiejsze sniadanie............ kapusta biala szatkowana z oliwa i czarnym pieprzem no i juz slysze,ze to nie optymalnie????????????
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Moje dzisiejsze śniadanie to dwa żółtka i jedno całe jajko ,ogórek kiszony Do picia woda z zamrażalnika pycha! ....no i już słyszę,że to dieta z przewagą białka
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
JK wyraźnie wyszczególnił produkty jadalne przez CZŁOWIEKA i niejadalne, a co za różnica czy zaczniemy dzień od żółtek czy wczorajszej 'prażuchy'. Wszystko ma być OPTYMALNE - czyli najlepsze wartościowo , a co za ty idzie to i ilościowo.
|
|
|
|
|
|
|
|