Autor
|
Wtek: Optymalne sniadanie. (Przeczytany 105228 razy)
|
lekarka
Go
|
Gdzie Ty mieszkasz Danuta? Yucca dostępna w Czechach/Słowacji w kapsułkach (doskonały lek uodparniający) albo ... dostępna w naszych domach. Polecam! Może łyżka na pierszy raz - dla innych - to za dużo (dzieci mogą bardziej chaotycznie na nią reagowac niż dorośli - zatem ostrożnie!)?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Tak, wg moich zastosowań - działa. Choć wiadomo, że wolę dietę .
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Dzięki Choć wiadomo, że wolę dietę . wiadomo , wiadomo
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Gdzie Ty mieszkasz Danuta? Yucca dostępna w Czechach/Słowacji w kapsułkach (doskonały lek uodparniający) albo ... dostępna w naszych domach. Polecam! Może łyżka na pierszy raz - dla innych - to za dużo (dzieci mogą bardziej chaotycznie na nią reagowac niż dorośli - zatem ostrożnie!)?
Ewo,czy,to chodzi o juke,ktora hdowaly nasze babcie.?? Wlasnie taka przywiozlam z Polski.Hoduje na parapecie okiennym juz ok.3 lata. Do tej pory jednak nie stosowalam.No moze jeden raz jak syn przypalil sobie palec nad rusztem. Przecielam listek na pol i miazszem przykladalam poparzona skore. Zimna woda jednak przynosila szybciej ulge
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
dzisiaj zjadlam: 2 jajka gotowane,dzisiaj na twardo,ale preferuje jajka na miekko, 2 lyzki majonezu, 4 lyzki dobrze wysmazonych skwarek ze sloniny.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
na śniadanie dwa grube plastry żółtego sera z masłem i wypiłam 2 żółtka na obiadokolacje talerz grzybków na gęsto ze śmietaną 2 pomidory i kawałek kalafiora
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
dzisiaj zjadlam: 2 lyzki chrupiacych,sloninowych skwarek, 1 jajo+2 zoltka na 1/2 l. rosole.4 szklanki slabej kawy z sokiem z 1/2 cytryny.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady kODAR a ja poradziłem sobie z dzisiejszym meny szpitalnym: SNIADANIE ser zółty 2 plasterki wewnatrz serka zawinęłem szprotki wedzone ok 100gr i dwa żółtka Obiad dopiero musiałem zjeśc o 17 szt. mięsa było tak tłusciutkie że zjadłem o jeden kawałemk wiecej bo Pacjęt z sąsiedniego łózka nie jada miesa a, ja go tez nie bedę uczyl co ma jeśc Tak mi przekazał,a więc miałem ucztę dołożyłem tylko brukselke zapiekaną i naprawdę powraca mi chęc do zycia,ta brukselka była tez szpitalna a więc nie miałem zbyt wygórowanego zadania.Jak widac i słychac.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady Rudka, przepraszam.....nazywasz Twoje sniadanie optymalnym???????? Chyba czegos nie rozumiesz!!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Przedwczoraj - 2 i pół jajka (typu S) z kawiorem o 9.00. Wczoraj o 16.30 śniadanie - cebula z ziemniakiem utarte i usmażone na smalcu z kiełbasą.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady Tylko na sniadanie malo ,bo na kolacje sobie zostawiam to bylo 150g karkowki smazonej na smalcu i cwikla z chrzanem i ogorek zielony i czipsy kartoflane 70g. Dzisiaj:czipsy kartoflane 50g,100g karkowki smazonej na smalcu,2 lyzki skwarek,ogorek kiszony.Kubek slabej kawy i szklanka wody z ogorkow kiszonych. Juz tyle zjadlam,a dzien jeszcze taaaaaaaaki dlugi
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Adampio - to było na cały dzień -bo chce troszke schudnąć kalorycznie wyszło troche No ale dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam sobie placuszków opty i zjadłam 10 sztuk plus dwa żółtka - 2 pomidory -teraz pije gorące winko z wodą na 150 g ziemniaków 150g cebuli 7 jajek 100g smalcu -14 placuszków . troche opty jak dla mnie za dużo -ale mówiłam ,ze jestem łakomczuch fio mi napisała ,ze mojemeni jest dla wagi 70 kg i chyba miała racje bo mam 7 kg nadwagi i waże 67 kg
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady Hehehe Rudko, no co ty, zaraz wyjdzie, ze ja czekolade polecam Ci jesc na odchudzanie. Albo lepiej - wyrob czekoladopodobny... Spojrz, w tym menu normalnego wartosciowego bialka jest tyle co kot naplakal... 15g? Nic dziwnego, ze dzisiaj musialas "poprawic". Tak sie nie da. To lepiej juz, imho, na czas odchudzania trzymac sie proporcji 1:2:0,5... A jeszcze lepiej nie sluchac internetowych doradcow, tylko doczytac, co JK napisal...
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Fio masz racje -zawsze popełniam błędy ale wiesz -zycie naprawde nie potrafie z wagą -dlatego moja nadwaga raczej juz ze mną zostanie. Zdarza mi sie loda i sernika nieoptymalnego -i 30 g węgli dla mnie zupełnie nierealne może od czasu do czasu
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Kodar to ty malutko jadasz Też sie od was ucze ale apetyt na cuś zawsze mam -nie pomaga kawa ,herbata ,woda czy spacer wręcz odwrotmie jeszcze bardziej myśle co by tu optymalnego wszamać. Ja dzisiaj -zjadłam 5 żółtek z 2-ma ziemniaczkami 3 herbatki a jedna z winkiem 3 pomidory z 10 orzechów i 2 kostki gorzkiej czekolady Hehehe Rudko, no co ty, zaraz wyjdzie, ze ja czekolade polecam Ci jesc na odchudzanie. Albo lepiej - wyrob czekoladopodobny... Spojrz, w tym menu normalnego wartosciowego bialka jest tyle co kot naplakal... 15g? Nic dziwnego, ze dzisiaj musialas "poprawic". Tak sie nie da. To lepiej juz, imho, na czas odchudzania trzymac sie proporcji 1:2:0,5... A jeszcze lepiej nie sluchac internetowych doradcow, tylko doczytac, co JK napisal... Flo siedze i forumowiczów mi ubywa,deszcz nawet leje ,z przyzwyczajenia szukam co jeszcze moge zrobic np.dla swojego ducha,bo spac perzeciez nie moge tak wczesnie nieraz wchodze na inne forum.ale Tam jakby posprzatane myśle że jest to powrót typowej jesieni. Na śniadanie w szpitalu niezbyt mam ochotę,chociaż zawsze optymalne, to nie zawsze tak samo smakuje.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Przedwczoraj - 2 i pół jajka (typu S) z kawiorem o 9.00. Wczoraj o 16.30 śniadanie - cebula z ziemniakiem utarte i usmażone na smalcu z kiełbasą.
P.Ewo całkiem poważnie a co bedzie lepsze do tego jajeczka,ugotowanego .Ten kawior czy cieniutko pokrojone plasterki łososia. Prosze ocenic ze lubie i jedno i drugie .I wcale nie ma tu znaczenia cena.
|
|
|
|
|
|
|
|
|