Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Moje początki ŻO.... (Przeczytany 19749 razy)
|
martyna opty
Go
|
Jakie były Wasze początki gdy przeszliście na ŻO?od czego zaczeliście i skąd w ogule dowiedzieliście sie o odżywianiu optymalnym?jaka była reakcja rodziny i otoczenia?czy były u Was momenty zwątpienia?
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
Ja już raz zaczynałam,niestety po 2 tygodniach zrezygnowałam,zabrakło mi silnej woli, wiem że popełniłam błąd rezygując z własnego zdrowia. To było trudne też ze względu na rodzine,która partrzała na mnie jak na "dziwaka'',myśleli że mi odbiło.Ale tym razem sie już nie złamie.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Poczatki sa trudne piekne i NAJCIEKAWSZE
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Trudne początki Dla mnie to był najszczęśliwszy dzień w zyciu. ,ze to czego bałam sie jeśc jest zdrowe. z tej radości przytyłam 5 kg .Przesadziłam z tłustościami Pomyśleć ,że musiałam złamac noge ,zeby przeczytać książke ,którą od niechcenia kupiłam w ramach diety. Półkowała długo jak inne rewelacje odchudzające. zrozumiałam w lot ,zaraz podzieliłam sie radosną nowiną z koleżanką. to była jedna przekonana przeze mnie osoba i to tak skutecznie ,że pięknie schudła bo ona ZROZUMIAŁA I WAŻYŁA Pózniej juz tylko matke po udarze -optymalnopodobnie utrzymuje przy zdrowiu. Rodzina, znajomi -Przeciez jem i gotuje normalnie nikt nie wie ,że to optymalnie. Jest to troche taniej-J :DJak ide na ploty ,kawuche to ciastka nie jem -tłumacze sie ,ze mi szkodzi na biodra Jak na przyjęcie -to tyle jest wspaniałasci ,ze wybieram co tłuściejsze kąski . Wogóle nie widze problemu -ze schabowego napewno nie zdzieram panierki [jak tu na forum czytałam ] zjadam z ziemniakiem ,burakiem czy kapustą . Przecież jedzenie optymalne to jest normalne fajne żarełko . szkoda ,ze smalec ostatnio tak podrożał widocznie optymalnych albo łoscędnych jest coraz więcej . Optymalnie to tanio i bez większej ewangelii w kuchni
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Trudne początki Dla mnie to był najszczęśliwszy dzień w zyciu. ,ze to czego bałam sie jeśc jest zdrowe. z tej radości przytyłam 5 kg .Przesadziłam z tłustościami Pomyśleć ,że musiałam złamac noge ,Kupilas wieprzowe nozki i je calowalas. Prawda? Nie pamietam twego dawnego nicku.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1.początki gdy przeszliście na ŻO?od czego zaczeliście i skąd w ogule 2.dowiedzieliście sie o odżywianiu optymalnym?3.jaka była reakcja rodziny i otoczenia?czy były u Was momenty 4.zwątpienia?
1.Tragiczne, ja zaczęłam od sera na DO. 2. z Dziennika Zachodniego. 3. zawsze jadłam co chciałam, to moj żoładek . Rodzina to wie. 4. w sumie dalej szukam. Od DO zawsze wychodzę w różne kierunki poszukiwawcze (DO nie daje gwarancji wyleczenia rozsianego nowotworu-dlatego dalej trzeba szukać, by osoby po zmianie diety miały coraz większą pewność wyleczenia choroby).
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
1.początki gdy przeszliście na ŻO?od czego zaczeliście i skąd w ogule 2.dowiedzieliście sie o odżywianiu optymalnym?3.jaka była reakcja rodziny i otoczenia?czy były u Was momenty 4.zwątpienia?
1.Tragiczne, ja zaczęłam od sera na DO. 2. z Dziennika Zachodniego. 3. zawsze jadłam co chciałam, to moj żoładek . Rodzina to wie. 4. w sumie dalej szukam. Od DO zawsze wychodzę w różne kierunki poszukiwawcze (DO nie daje gwarancji wyleczenia rozsianego nowotworu-dlatego dalej trzeba szukać, by osoby po zmianie diety miały coraz większą pewność wyleczenia choroby). Lekarko o tym nowotworze , wiem,że Pani dużo czyta i pewnie to też Pani zna ale w najnowszym Optymalniku jest o kuracji raka metodą dr.Simonconiego itd. a używa się w niej sody oczyszczonej. To mądre czy nie co opisali w tym artykule?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Muszę kupić Optymalnik .
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Mój początek to pokazali jakiegoś Pana który mówił że je tłusto i jest zdrowy .Pomyslałam ,ciekawe .Lubiłam tłuste jedzenie , kaszankę jajka na boczku ,żeberka itd. Ale rzadko to jadłam no bo co mówili dietetycy. Drugi raz powiedzial mi mój dentysta. Pyta czy dać mi zastrzyk znieczulający ,a ja że nie bo mam cukrzycę i staram się z takich rzeczy nie korzystać. No to on wtedy zaczyna mi opowiadać o tym żywieniu .Ja mu mówię że tak lubię smalec ale nie mogę go jeśc bo zgaga mnie piecze , a on na to że będę mogła jesc tylko bez chleba. No jak to , całe życie jadłam a teraz nie . Ale to jeszcze nie był początek.Mój znajomy mi o tym opowiedział że jest na takim żywieniu . Pożyczył OPTYMALNIKI. Ale to było za malo , za mało informacji Kilka przepisow i juz jadłam. Ale jak ,prawie samo białko . znikome ilości węglowodanów. Zaczęłam szybko chudnąc ale też słabnąc Po trech dniach odstawiłam leki przeciwcukrzycowe. Serce mi tak walilo że nie mogłam ujść kawałka drogi . Dostałam książkę Dopiero ona rozjaśniła mi trochę tej dziedziny . Rodzina owszem tolerowała to co robie ,no bo w końcu chodziło o moje zdrowie ,ale jak smażyłam placki serowe to drzwi do kuchni musiałam zamykac. Po kilku latach wydawało mi się że już jestem taka super OPTYMALNA. I zaczęłam podjadać ,owoce słodycze.ciasta, przestałam też zapisywać i ważyć NO i masz babo placek Wrzody na żołądku , polip na jelicie grubym a dr Kwasniewski ostrzega w książce że w ten sposób można się niezle nachapac chorób. Upadek bł bolesny I wtedy przyszły wielkie wątpliwości co dalej Czy zacząc od nowa czy grozi mi insulina.Zaczełam od nowa czuję się już lepiej .Ale czy wytrwam Zeby człowiek nie musiał jeśc. Wiem na dziś to moja jedyna droga żeby się jako tako trzymac . serdecznie pozdrawiam i zyczę mądrzejszego wejscia w TO żYWIENIE .
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kangur -chyba mnie z kimś pomyliłeś innego niku nie miałam . Też zaczełam od placków serowych wogóle na początku dużo smażyłam różności . Dopiero dłuuuuugo póżniej zrozumiałam ,ze optymalnie to też minimalnie
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Trudne początki Dla mnie to był najszczęśliwszy dzień w zyciu. ,ze to czego bałam sie jeśc jest zdrowe. z tej radości przytyłam 5 kg .Przesadziłam z tłustościami (...) Powiadasz, że od nadmiaru tłuszczu się tyje? I że po lekturze książki zrozumiałaś DO?
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Muszę kupić Optymalnik . P.Ewo szkoda ze nie mozna przeslac w formie pliku,jest zabronione chyba ze cały rocznik ale wtedy ,tez nie był by to też interes
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Jakie były Wasze początki gdy przeszliście na ŻO?od czego zaczeliście i skąd w ogule dowiedzieliście sie o odżywianiu optymalnym?jaka była reakcja rodziny i otoczenia?czy były u Was momenty zwątpienia?
Martyna opty. Ja zawsze pisałem że jeżeli sie nie ma innej alternatywy jak ,odzyskanie zdrowia to zawsze mozna miec wątpliwości.Ale podobnie jest dezeli widzisz w swojej chorobie moze powolne ,ale jednak zmiany,dlatego pozwalasz sobie na poszukiwania,które muszą byc poparte wiedzą.Dlatego piszemy tutaj ,a nie w teleturnieju "Zgaduj Zgadula"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Trudne początki Dla mnie to był najszczęśliwszy dzień w zyciu. ,ze to czego bałam sie jeśc jest zdrowe. z tej radości przytyłam 5 kg .Przesadziłam z tłustościami (...) Powiadasz, że od nadmiaru tłuszczu się tyje? I że po lekturze książki zrozumiałaś DO? Dziwisz sie? Pewnie czytałaś "mondre" słowa "lekarki" jak to optymalni zapominają o posiłkach wysokotłuszczowych -to jest dopiero fenomen !
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
Czy po przejściu na ŻO mieliście bóle głowy?ja od kilku dni się tak odżywiam i od kilku dni mam bóle głowy co mi sie wcześniej nie zdarzało.Czy możliwe że to reakcja organizmu na zmiane sposobu żywienia?
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
Martyna opty. Ja zawsze pisałem że jeżeli sie nie ma innej alternatywy jak ,odzyskanie zdrowia to zawsze mozna miec wątpliwości.Ale podobnie jest dezeli widzisz w swojej chorobie moze powolne ,ale jednak zmiany,dlatego pozwalasz sobie na poszukiwania,które muszą byc poparte wiedzą.Dlatego piszemy tutaj ,a nie w teleturnieju "Zgaduj Zgadula" Ja jestem zdrowa.To znaczy nie dolegały mi wcześniej żadne choroby oprócz zwykłych dolegliwości jak częste wzdęcia i zaparcia.Od kilku lat szukam właściwego sposobu odżywiania sie-zawsze chciałam odżywiac sie zdrowo.Więc od kilku lat do teraz opychałam sie warzywami,owocami i produktami pełnoziarnistymi.Produkty pełnoziarniste zawierają błonnik i powinny mi pomóc w zaparciach ale i tak każdego dnia mój brzuch był wydęty i czułam sie ociężale.Dopiero jak zaczęłam sie odżywiac optymalnie to sie zmieniło,mój brzuch jest płaski każdego dnia.Czuje przypływ energii.Teraz dopiero mogę sama sobie powiedziec że na prawde odżywiam sie zdrowo.
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
Przeczytałam mnóstwo książek na temat tego jak sie zdrowo odżywiac.Jednak odzywiając sie zgodnie z nakazem tych książek wcale nie czułam sie tak idealnie jak powinnam.Często po posiłku czułam sie ociężale, tak jakby ktoś na kilka godzin odbierał mi moją energie.Jak zjem sobie teraz jajecznicze na boczku lub słonince to przez długi czas tryskam energią.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Malgo - Oczywiście ,ze sie tyje -a napewno nie chudnie . Optymalnie musze sie ze wszystkim ograniczać . Być moze metabolizm młodych dziewcząt jest inny niż pani w średnim wieku. Pytasz czy zrozumiałam OCZYWIŚCIE -nawet uwierzyłam ,ze od tłuszczy sie nie tyje naduzywałam żeberek ,majonezu ,masła i śmietany . Spróbuj a zobaczysz jak waga poleci w góre aaaa jeszcze byałm fanką placuszków serowych i optymalnych lodów. No ale sobie pofolgowałam -mam miłe wspomnienia
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Czy po przejściu na ŻO mieliście bóle głowy?ja od kilku dni się tak odżywiam i od kilku dni mam bóle głowy co mi sie wcześniej nie zdarzało.Czy możliwe że to reakcja organizmu na zmiane sposobu żywienia?
Ja po kilku dniach stsowania DO miałem bóle głowy a mianowicie przez około 2 tygodnie cały czas miałem takie "ćmienie" potem przeszło i teraz jak mnie niekiedy boli głowa to dokładnie wiem od czego Pwodzenia
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|