|
|
administ
Go
|
Właśnie dlatego tylko na biedę zasługują. A nie na żal i współczucie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na redystrybucji najlepsza kasę się kręci i co najlepsze nikt nie może się przyczepić.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Najbardziej się ludziska obławiają na "charytatywizmie"
Coś jak przejedzenie na "optymalniźmie"
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Od jakichś 20 lat wiadomo, że część efektów przypisywanych działaniu testosteronu, to w rzeczywistości działanie estrogenu. Tak, tak, w ciele mężczyzny estrogeny odpowiadają za libido, agresję, chęć rywalizacji, czy nawet za produkcję plemników. Testosteron to w zasadzie prohormon, mający oczywiście swoiste działanie, np. w mięśniach, ale gros jego działania to efekt procesu aromatyzacji do estrogenu oraz redukcji do dihydrotestosteronu. Mężczyźni pozbawieni estrogenu stają się kompletnie niemęscy. Ja lubię mieć wyższy estrogen i najlepiej mi, kiedy mam go sporo ponad widełkami normy laboratoryjnej. Tutaj art, jakoby estrogeny u mężczyzn ułatwiały odchudzanie: https://www.sfd.pl/art/Badania_naukowe/Estrogeny_zmniejszaja_otluszczenie_-a3194.html
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, czy jeszcze się frędzelek usztywnia bez viagry pod wpływem bodźców, a jak jeszcze objaw poranny występuje - to tylko się cieszyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przeglądając Internety natykam się co i rusz na zalecenia mundrołków, by obniżać estrogen u facetów, bo estrogen to wróg i basta. Tutaj ciekawy artykuł o roli estrogenów w męskiej sferze reprodukcyjnej: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4854098/Tym, którzy uważają, że testosteron rządzi, a estrogeny są potrzebne jak dziura w moście, proponuję sztucznie podwyższyć sobie testosteron z 5x norma i wyzerować estradiol i estron na kilka tygodni. Smacznego!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|