Autor
|
Wtek: Testo.....co? (Przeczytany 191625 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26726
|
A na cholerę komu spuchnięte gonady... Po wiadrze smalcu nie takie cuda się dzieją!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przyszły mi już drugie wyniki hormonów płciowych i tropowych, i niestety nie mam najmniejszego powodu by wejść na HTZ +. Szkoda, bo doskonały polski Omnadren 250 czeka sobie w szafeczce. Testosteron mam ponad 700 w skali do 836, estrogen, prolaktyna, progesteron, DHEA, LH, FSH, SHBG wszystko w środku widełek laboratoryjnych. Nerki, wątroba, tarczyca, trzustka, serce, płuca, wsio w pariadkie. Skoro tak, to czemu nie mogę jak dawniej trenować dwa razy dziennie, a nocki spędzać w barze? Trudno zaakceptować zmęczenie materiału.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Też mam z tym problem. Głowa by chciała biegać więcej, ale reszta ma to stanowczo gdzieś, jak w polskim społeczeństwie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Doktor pisał... Tkanki starzeją się nierównomiernie. Głowa mniej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze powiedziane, tak to właśnie czuję.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Skoro tak, to czemu nie mogę jak dawniej trenować dwa razy dziennie, a nocki spędzać w barze? Trudno zaakceptować zmęczenie materiału. Z tymi razami i testosteronem to mi się skojarzyło jak z tym chłopem, co nagadał babie, że w nocy może cztery razy, a nad ranem jeszcze dwa... I się zdecydowała, ale on na myśli miał chodzenie do lodówki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale byli u niego czy u niej?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Po ślubie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawych badań jest sporo, tutaj przykładowe: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/520403/Otóż, testosteron podawany doustnie (czysty, bezestrowy) również się wchłania do krwiobiegu. Znaczący i powtarzalny wzrost poziomu testosteronu w surowicy stwierdzono po spożyciu wolnego testosteronu. Testosteron estryfikowany kwasem undecylenowym był skuteczny tylko przy podawaniu w oleju arachidowym. Tak sobie zawsze myślałem, czemu estradiol, estron, DHEA, androstendion, pregnenolon czy progesteron, wchłaniają się per os, a testosteron akurat nie? Czy farmacja ma w tym korzyść, żeby testosteron był podawany z zastrzykach czy jakichś mazidłach, zamiast normalnie, doustnie? Przeprowadziłem reaserch w dostępnych bazach medycznych i okazuje się, że testosteron (różnie, raz wolny, bezestrowy, skrystalizowany, raz z doczepionymi różnymi estrami) ma, w zależności kto liczy, biodostępność oralną od 1-3%, inni szacują 1/6 dawki podanej domięśniowo. Synteza testosteronu jest tania jak barszcz, a 400-800mg zmikronizowanego testosteronu podanego doustnie jest wg wielu badań zupełnie wystarczająca dla terapii zastępczej w hipogonadyzmie. Może sobie poeksperymentuję?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przyszedł mi proszek czystego testosteronu. Będę brał kilka miligramów dziennie doustnie rano. Ponoć jeden miligram daje 100ng/dl w surowicy, mam teraz 700, czyli teoretycznie dodatkowe 7mg przeniesie mnie w czasy nastolatka. Czytałem ciekawą teorię o doustnym przyjmowaniu testosteronu w pokarmie, w organach zwierzęcych, w dawnych czasach, zanim rzezacy nauczyli się porządnie wykrawać organy. Ciekaw jestem jak zareaguje oś HPTA i czy podawanie mikrodawek testosteronu z zewnątrz przyhamuje endogenną jego produkcję.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejsze, żeby objaw poranny był...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przyszedł mi proszek czystego testosteronu. Będę brał kilka miligramów dziennie doustnie rano. Ponoć jeden miligram daje 100ng/dl w surowicy, mam teraz 700, czyli teoretycznie dodatkowe 7mg przeniesie mnie w czasy nastolatka. Czytałem ciekawą teorię o doustnym przyjmowaniu testosteronu w pokarmie, w organach zwierzęcych, w dawnych czasach, zanim rzezacy nauczyli się porządnie wykrawać organy. Ciekaw jestem jak zareaguje oś HPTA i czy podawanie mikrodawek testosteronu z zewnątrz przyhamuje endogenną jego produkcję. Minęły dwa tygodnie, wczoraj zrobiłem badania hormonów tropowych, testosteronu całkowitego i wolnego, estradiolu, prolaktyny, progesteronu i SHBG. Bez istotnych zmian, może za krótki okres czasu? Czuję się super, w zasadzie normalnie plus 20%. Biorę około 4-7mg testosteronu (mikrołyżeczka) pod język rankiem. Jedyne co zauważyłem to lekkie zwiększenie napięcia układu współczulnego.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To moze byc przełom w badaniach naukowych tej dziedziny
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Testosteron daje ochronę przed tą straszną chemią, co to ją z samolotów zrzucają.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ponoć tez przed covidem
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Testosteron daje ochronę przed tą straszną chemią, co to ją z samolotów zrzucają. Zwyczajne korpo odpady przemysłowe, nie ma się czego obawiać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|