forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-20, 08:47:36

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
659887 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Majonez jako źródło tłuszczu
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Majonez jako źródło tłuszczu  (Przeczytany 17877 razy)
adampio
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #20 : 2008-10-24, 12:05:30 »

O, sorry nie zdążyłam przeczytać Cię. No to wychodzi na to ,że każdy region ma swój majonez. A łódzkie ma swoje mleczne. Smietana 36  z czekoladą albo tłusty biały ser ze smietaną 30 - niebo w gębie- z solą, pieprzem i curry.
Sylwia, Smile
a jadlas ser bial, tlusty pokrojony w plastry,posypany czarnym pieprzem,cebula czerwona i polany majonezem??.
Ulubiony przysmak moich chlopcow.
Niestety a moze i stety nie mam na codzien dostepu do polskiego twarogu.

kodar, dlaczego sama nie robisz? Nie bedzie to tgaki jak kupny, ale zawsze twarog. Moja zona robi przwie kazdego tygodnia. Jest super.
Nie rob z mleka ale z naturalnego jugurtu ze smietana. Z 2 llitrow jogurtu i pol litra smietana otrzymasz okolo 500 gr twarogu.
Zapisane
zdrowa
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #21 : 2008-10-24, 12:25:41 »

kodar, dlaczego sama nie robisz? Nie bedzie to tgaki jak kupny, ale zawsze twarog. Moja zona robi przwie kazdego tygodnia. Jest super.
Nie rob z mleka ale z naturalnego jugurtu ze smietana. Z 2 llitrow jogurtu i pol litra smietana otrzymasz okolo 500 gr twarogu.
Cytuj

Tego jogurtu z perhydrolem?  Smile
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #22 : 2008-10-24, 13:17:05 »

kodar, dlaczego sama nie robisz? Nie bedzie to tgaki jak kupny, ale zawsze twarog. Moja zona robi przwie kazdego tygodnia. Jest super.
Nie rob z mleka ale z naturalnego jugurtu ze smietana. Z 2 llitrow jogurtu i pol litra smietana otrzymasz okolo 500 gr twarogu.
Cytuj

Tego jogurtu z perhydrolem?  Smile

Masz inna propozycje?
Mozna jeszcze uzyc jodek potasu !!!!!
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #23 : 2008-10-25, 20:57:36 »

O, sorry nie zdążyłam przeczytać Cię. No to wychodzi na to ,że każdy region ma swój majonez. A łódzkie ma swoje mleczne. Smietana 36  z czekoladą albo tłusty biały ser ze smietaną 30 - niebo w gębie- z solą, pieprzem i curry.
Sylwia, Smile
a jadlas ser bial, tlusty pokrojony w plastry,posypany czarnym pieprzem,cebula czerwona i polany majonezem??.
Ulubiony przysmak moich chlopcow.
Niestety a moze i stety nie mam na codzien dostepu do polskiego twarogu.

kodar, dlaczego sama nie robisz? Nie bedzie to tgaki jak kupny, ale zawsze twarog. Moja zona robi przwie kazdego tygodnia. Jest super.
Nie rob z mleka ale z naturalnego jugurtu ze smietana. Z 2 llitrow jogurtu i pol litra smietana otrzymasz okolo 500 gr twarogu.
dziekuje,ktoregos dnia wyprobuje. Razz
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41536


Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #24 : 2015-03-25, 13:18:03 »

Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #25 : 2015-04-17, 17:25:45 »

Znam lepsze zrodla T
Pozdr
maf

Podziel się wiedzą Maf.
Poza T wieprzowym, kokosem, ol. palmowym, oliwą z oliwek nie potrafię wymyślić nic z T nasyconych.
Oczywiście przy likwidowaniu chorób zależnych od śmietany (czyli wszystkich chorób). Ghee nie biorę pod uwagę (jako rodzaj masła; niby-bezalergenowy).

No podziel się! Very Happy Wink
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Majonez jako źródło tłuszczu
« Odpowiedz #26 : 2015-04-17, 20:01:31 »

K3 tłuszcz jest też niezły.
Cool
Zapisane
Strony: 1 [2] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 19 zapytaniami.