forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 08:18:47

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamĂłwienia - korojoo.com
669748 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Ĺťywienie Optymalne
| | |-+  dla Admina i Morgano
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: dla Admina i Morgano  (Przeczytany 9922 razy)
adampio
Gość


Email
dla Admina i Morgano
« : 2008-10-23, 20:42:17 »

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! Laughing

Zapisane
Hana
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #1 : 2008-10-23, 20:45:26 »

jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?
Zapisane
Edyta
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #2 : 2008-10-23, 20:49:50 »

Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?   Razz
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #3 : 2008-10-23, 20:51:43 »

jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?

Typowe!!!

Wlasnie napisalem, ze tak nie mozna robic!!!!!!
Zapisane
Halina Ch.
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #4 : 2008-10-23, 21:02:13 »

Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.
Zapisane
Hana
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #5 : 2008-10-23, 21:10:20 »

Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?   Razz

I to jak bardzo sie boje--- poniewaz nie chciala bym w " poznym wieku" maczac sucharka w kawie/herbacie.
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #6 : 2008-10-23, 21:47:59 »

Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.


Chyba masz racje...... Shocked

Bo w skorkach o ktorych ja mowie nie ma nic innego.....sam tluszcz.....no i bialko

Czy wiesz o czym tu mowa?
Zapisane
jurek46
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #7 : 2008-10-23, 21:57:43 »

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! Laughing

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.
Zapisane
jurek46
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #8 : 2008-10-23, 21:58:54 »

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! Laughing


Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #9 : 2008-10-23, 21:59:51 »

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! Laughing

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: dla Admina i Morgano
« Odpowiedz #10 : 2008-10-23, 22:03:24 »

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! Laughing

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.

Tak, Jurek...tu mnie MASZ.....tylko, ze ta sol tu jest do "wyciagniecia" wody ze skorek, sol ktorea pozniej "odpada" razem z ta woda...i tej soli sie nie jje. NIemniej jednak dobrze zauwazyles....ale jak zrobisz raz taka porcje, zobaczysz o czym mowie!!!!

Czytales mojego posta na temat Twojego schorzenia, ktory dunski lekarz przewidzial tydzien temuu?
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 1.031 sekund z 18 zapytaniami.