Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: dla Admina i Morgano (Przeczytany 9918 razy)
|
adampio
Gość
|
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Gość
|
jak wystygna beda bardzo twarde.
Czy uzebienia nie uszkodza?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
jak wystygna beda bardzo twarde.
Czy uzebienia nie uszkodza?
Typowe!!! Wlasnie napisalem, ze tak nie mozna robic!!!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
Ja robiÄ takie chrupki z podgardla, ktĂłre po wystygniÄciu nie robiÄ
siÄ twarde. DuĹźa zawartoĹÄ tĹuszczu chyba to sprawia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia? I to jak bardzo sie boje--- poniewaz nie chciala bym w " poznym wieku" maczac sucharka w kawie/herbacie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Ja robiÄ takie chrupki z podgardla, ktĂłre po wystygniÄciu nie robiÄ
siÄ twarde. DuĹźa zawartoĹÄ tĹuszczu chyba to sprawia.
Chyba masz racje...... Bo w skorkach o ktorych ja mowie nie ma nic innego.....sam tluszcz.....no i bialko Czy wiesz o czym tu mowa?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jurek46
Gość
|
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! Adampio a mĂłwiĹes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹem siÄ? Czy To tylko jak ja soliĹem to Ĺźle, a jak ty to dobrze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jurek46
Gość
|
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! Adampio a mĂłwiĹes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹem siÄ? Czy To tylko jak ja soliĹem to Ĺźle, a jak ty to dobrze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! Adampio a mĂłwiĹes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹem siÄ? Czy To tylko jak ja soliĹem to Ĺźle, a jak ty to dobrze. Tak, Jurek...tu mnie MASZ.....tylko, ze ta sol tu jest do "wyciagniecia" wody ze skorek, sol ktorea pozniej "odpada" razem z ta woda...i tej soli sie nie jje. NIemniej jednak dobrze zauwazyles....ale jak zrobisz raz taka porcje, zobaczysz o czym mowie!!!! Czytales mojego posta na temat Twojego schorzenia, ktory dunski lekarz przewidzial tydzien temuu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|