renia
|
U mnie bardzo działa wiedza na smak... jak mi dawniej smakowały owoce, ciemny chleb, oliwka z oliwek...a tłuszcz był bleee, to teraz odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiszonki są dobre i marynaty octowe też. Marynaty octowe? To dla mnie bardzo dobra informacja , bo lubię wszystko co w occie. Ja też, ale tylko czasem i do czasu. Czasem mi śmierdzi ocet po prostu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kiszonki są dobre i marynaty octowe też. Marynaty octowe? To dla mnie bardzo dobra informacja , bo lubię wszystko co w occie. Ja też, ale tylko czasem i do czasu. Czasem mi śmierdzi ocet po prostu Kiedyś namiętnie pomidory z octem, aż usta zbielały, śledzie kiedyś też. Teraz nie. Przeszło. Niemniej nie odmówię ogórka konserwowego, czasem i pokropię sałatkę z pomidorów, a także dodaję do sałaty jako sos winegret.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ja w occie nie lubię, ale z dodatkiem octu bardzo
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W razie czego będzie wina Kwaśniewskich...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I zaraz będzie lżej na duszy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Alternatywą dla węglowodanów może być alkohol etylowy, ale to jest uwarunkowane indywidualną reakcją organizmu na zatrucie aldehydem. Z cukru dużo łatwiej powstają wszystkie endogenne aminokwasy glukogenna, a z alkoholu i tłuszczu ketogenne - tak dla ścisłości dodam. Bo o wartości białka pokarmowego decyduje głównie zawartość aminokwasów egzogennych, a limituje tę wartość ten aminokwas egzogenny, którego jest najmniej. Prawo Liebiega się to nazywa i jest jedną z fundamentalnych zasad poprawnego odżywiania. 6! (czytaj- cześć!!!) Za dwa, proste, czytelne zdania, które dają nam wolność wybo...rną. Po jaką cholerę niektórzy Harperem się podpierają, bo więcej napisał? A po co? Niejeden swój doktorat o to oparł i jeszcze nie jeden oprze. Chociażby takie... takie... najsłabsze ogniowo, dajmy na to w stadzie. A żeby zupełnie pognębić lizusów-nieuków dołożę: mój Szefu, to amator jest przecież, tyle że z poprawioną- jakiś czas temu, czynnością!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To pognębiłeś nieuków Nawet nie zajarzyli
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To pognębiłeś nieuków Nawet nie zajarzyli Nie ma pośpiechu. Jeżeli od kogoś nie zerżną, to nie zajarzą, nawet siedząc w pierwszej ławce z cukierkami lub gazetą dla nauczyciela. Tymczasem, ... już dziewiąta na zegarze Mama dzieciom spać iść każe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To pognębiłeś nieuków Nawet nie zajarzyli Nie ma pośpiechu. Jeżeli od kogoś nie zerżną, to nie zajarzą, nawet siedząc w pierwszej ławce z cukierkami lub gazetą dla nauczyciela. Tymczasem, ... już dziewiąta na zegarze Mama dzieciom spać iść każe. Nashledanou
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na naszym stole kiszonki często goszczą, bo o swoją flotę bakteryjną trzeba dbać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jest bardzo mądre postępowanie, dobry dobór mikroorganizmów jelitowych zabezpiecza praktycznie przed wszelkimi awitaminozami z małymi wyjątkami.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak kto jest "roundup ready", to glifosat nie jest szkodliwy... Dziś na ten temat mówiłem na spotkaniu z Optymalnymi akurat... Warzywa i owoce są pełne minerałów, głównie kadmu, rtęci i ołowiu, jakby co... Także jak komu brakuje...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tego chyba niemieckie media nie podają?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
akurat, nie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I świetnie, bo nie można odganiać od 5*wio takimi lekkomyślnymi informacjami!
|
|
|
|
|
|
|
|