Autor
|
Wtek: Kilka pytan przed rozpoczeciem diety. (Przeczytany 332660 razy)
|
Luker
Go
|
Dzieki za wszelkie odpowiedzi! To, ze bede pytal, masz jak w banku ! Na razie, zdaje sobie sprawe, ze jeszcze "jade", na tym laikowaniu, a powinienem najpierw poczytac, zanim zadawac pytania. Ja taki jestem, ze lubie wszystko logiczne, dokladne. Zreszta to sie nie wzielo z nikad, moj ulubiony przedmiot w liceum to Matematyka, a matura mi poszla "calkiem" niezle, ale nie miejsce tu, zeby sie chwalic A zreszta, ja sie nie lubie chwalic. Zmierzam do tego, ze jestem pewny, ze przed rozpoczeciem diety, a po zaczeciu pytan bede mial "troszke", juz teraz mi sie pare nasuwa, co do samego stosunku BTW, ale moze po przeczytaniu, "samo" sie odpowie :> W kazdym razie dzieki za wszelkie rady, i dla kazdego, co cos wniosl. Dzieki temu mozliwe, ze zwiekszycie o ilosc "optykow" w kraju o pare osob Juz praktycznie chlopak siostry rowniez jest przekonany, a jak i my "chwile" na tym pociagniemy bez problemow, to i moze mame przekonamy, a po mamie kto wie. Rodzina liczna, a i problemow zdrowotnych w niej nie brakuje Juz sobie mysle, ze zrobimy najpierw badania generalnie, po czym badania (na poczatku) co miesiac/dwa (nie za czesto ? ). Pozniej na dluzsza mete, to tylko jakies kontrolne co powiedzmy 6 miesiecy. Zeby nie "obciazac" nasza sluzbe zdrowia, to co by bylo takie najistotniejsze w takich badaniach kontrolnych ? ps. Bardzo mi sie spodobal twoj wpis w Zlotej Ksiedze. A jesli kogos pytac, to tych co z sukcesami ta diete stosuja, i to jak najlepiej na najdluzszym stazu :>
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Go
|
maf napisał: Nie ma ich teraz na forum, dlaczego? Moze nie zyja? Ja jestem, żyję. 11-sty rok na ŻO. Pamiętam Cię z czatu dawno temu.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Ale czeko wytlumaczeniem mial byc ten przytoczony przyklad?????
Jak to czego? Co, nie interesuje Cię... co tam jedli w Raju? Jak zrozumiałem ‘’Lukra’’ .... to , właśnie interesował go wątek biblijny spożywanego chleba.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
maf napisał: Nie ma ich teraz na forum, dlaczego? Moze nie zyja? Ja jestem, żyję. 11-sty rok na ŻO. Pamiętam Cię z czatu dawno temu. Milo. Jestem zadziwiony slowami adamPio, ze jakbym zastopowal DO? On nie odpowiada, nie wiem co jest grane. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Mozesz wyjasnic? Widziales moje forum? Moze mnie z kims pomyliles? Zastanow siie chwile i napisz. Pozdr maf
MAF, źle się dzieje w państwie Duńskim, ale zwykle tylko późnym wieczorem. No cóż trudno to forum czytać popijając herbatkę ziołową. Szczere i serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Adamapio. Jak widzisz sam przeszedłem zgodnie z zaleceniem Admina terapię uodparniającą na pisaninę poniżej nadiru. Czuję się teraz o wiele lepiej – to był świetny pomysł, polecam.
|
|
|
|
|
|
|
Luker
Go
|
Poniewaz pytasz bezposrednio, odpowiem bezposrednio. Jestem inzynierem budowy okretow, czasami biore diete, moze zbyt technicznie, ale jeszcze sie nie pomylilem. Sa tematy, na ktore nie powinienem sie wypowiadac, ......ale na Twoje pytanie.....nie ma zadnego problemu: 1. dlaczego nie jemy bialka? Otoz wyobraz sobie, kolejny przyklad z zycia: Twoja mama jest w ciazy, nagle odchodza wody plodowe.......na syrenie jedzieci do szpitala, mama rodzi, masz brata/siostre!!!!TAK? Te wody, ktore odeszly to wlasnie wlody plodowe. Bialko w jajku. Dlaczego/ po co mamy to jesc!? Moze przyklad zbyd drazliwy ale adekwatny.
Chyba wiem o co chodzi. Chodzi pewnie o to, ze to nie jest "wartosciowy" produkt. Ok, z tym sie zgodze. Co mi sie z tym nie podoba, to tylko heh, rozrzutnosc. Jedzac jajecznice, robi sie jajecznice z calych jaj, nie z zoltek. Ale pocieszam sie, ze widzialem gdzies jak ktos stosowal na omlet, bodajze 4 zoltka, ale do tego jedno bialko z jajka. Wiec nie jest tak zle 2. Drugie pytanie Twojej siostry jest, ze tak powiem odpowiedzia na temat ZO......najlepsze bialko pochodzi z podrobow.
Hehe. Jesli tak, to czemu nasi przodkowie nie najadali sie podrobami, Hę ? Ani to niebezpieczne, niz gonic za jakims wiekszym zwierzem, a do tego o wiele wartosciowsze. pozdrawiam! Jak to czego? Co, nie interesuje Cię... co tam jedli w Raju? Jak zrozumiałem ‘’Lukra’’ .... to , właśnie interesował go wątek biblijny spożywanego chleba. [/quota] Zgadza sie Jednak, do apokryfow sie "sparzylem" i to od razu. Jesli sie nie myle(jesli tak, to prosze popraw mnie), apokryfy to te wszystkie rzeczy odrzucone przez kosciol, a napisane "w teorii" przez tych osob, ktore sie podaja. Moj problem, o ile mozna to nazwac problemem :], powstal kiedy obejzalem film "stygmata". Film na koncu mial to fajne "haselko" ktore pamietam do dzis. Lecialo to cos w stylu: "Podnies kamien, a znajdziesz mnie, rozbij ... a bede tam". Jakos tak. Fajne haselko, jednak "za ladnie to wygladalo". Rzadny wiedzy hehe, wszedlem na gogle, wpisalem ewangelie sw Tomasza, i trafilem na recenzje filmu napisana przez kaplana. Po lekturze juz nie mialem watpliwosci, ze to bujdy na resorach. Potem wystarczylo tylko potwierdzenie tego co przeczytalem, w faktycznej ew. Jest tam cos o tym, ze zeby Kobieta weszla do nieba musi stac sie mezczyzna, i inne takie herezje. Oczywiscie, tego juz w filmie nie bylo ps. Hehe, moze byc i "Lukra", nie mam nic przeciw :>
|
|
|
|
|
|
|
Luker
Go
|
Przepraszam za podwojny post, ale eh... pierwsze forum, gdzie sie spotkalem z brakiem edycji postow. Ale nie narzekam, nie narzekam Jak to czego? Co, nie interesuje Cię... co tam jedli w Raju? Jak zrozumiałem ‘’Lukra’’ .... to , właśnie interesował go wątek biblijny spożywanego chleba. Zgadza sie Jednak, do apokryfow sie "sparzylem" i to od razu. Jesli sie nie myle(jesli tak, to prosze popraw mnie), apokryfy to te wszystkie rzeczy odrzucone przez kosciol, a napisane "w teorii" przez tych osob, ktore sie podaja. Moj problem, o ile mozna to nazwac problemem :], powstal kiedy obejzalem film "stygmata". Film na koncu mial to fajne "haselko" ktore pamietam do dzis. Lecialo to cos w stylu: "Podnies kamien, a znajdziesz mnie, rozbij ... a bede tam". Jakos tak. Fajne haselko, jednak "za ladnie to wygladalo". Rzadny wiedzy hehe, wszedlem na gogle, wpisalem ewangelie sw Tomasza, i trafilem na recenzje filmu napisana przez kaplana. Po lekturze juz nie mialem watpliwosci, ze to bujdy na resorach. Potem wystarczylo tylko potwierdzenie tego co przeczytalem, w faktycznej ew. Jest tam cos o tym, ze zeby Kobieta weszla do nieba musi stac sie mezczyzna, i inne takie herezje. Oczywiscie, tego juz w filmie nie bylo ps. Hehe, moze byc i "Lukra", nie mam nic przeciw :>
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Go
|
maf napisał: Nie ma ich teraz na forum, dlaczego? Moze nie zyja? Ja jestem, żyję. 11-sty rok na ŻO. Pamiętam Cię z czatu dawno temu. Milo. Jestem zadziwiony slowami adamPio, ze jakbym zastopowal DO? On nie odpowiada, nie wiem co jest grane. Pozdr maf Coś Mu się pomieszało, odpowie. Musi teraz pomyśleć. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
ja mysle, ze moglo chodzic o mattiego
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
ja mysle, ze moglo chodzic o mattiego
Tez tak pomyslalem, maf, mat. Przykro mi, ze z forum zrobil sie jakby czat. Jest temat watku, a tam wycieczki osobiste. Chyba brakuje czatu optymalnych. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Poniewaz pytasz bezposrednio, odpowiem bezposrednio. Jestem inzynierem budowy okretow, czasami biore diete, moze zbyt technicznie, ale jeszcze sie nie pomylilem. Sa tematy, na ktore nie powinienem sie wypowiadac, ......ale na Twoje pytanie.....nie ma zadnego problemu: 1. dlaczego nie jemy bialka? Otoz wyobraz sobie, kolejny przyklad z zycia: Twoja mama jest w ciazy, nagle odchodza wody plodowe.......na syrenie jedzieci do szpitala, mama rodzi, masz brata/siostre!!!!TAK? Te wody, ktore odeszly to wlasnie wlody plodowe. Bialko w jajku. Dlaczego/ po co mamy to jesc!? Moze przyklad zbyd drazliwy ale adekwatny.
Adam. To nie pierwszy raz ci zdarza paplanina o tej porze. Popiles sobie sliwowicy? Ze jestes inzynierem, to nie oznacza, ze sie znasz na biochemii. O tym bialku w jaju traktowanym jako wody plodowe Morgano mowil 5 lat temu. Otrzymal odpowiedz od osoby kompetentnej: " Morgano, jak sie nie znasz, to nie radz"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
ps. Bardzo mi sie spodobal twoj wpis w Zlotej Ksiedze. A jesli kogos pytac, to tych co z sukcesami ta diete stosuja, i to jak najlepiej na najdluzszym stazu :> I tego tego Ci zycze. Jak na naj dluzszym stazu......!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Luker
Go
|
Adam. To nie pierwszy raz ci zdarza paplanina o tej porze. Popiles sobie sliwowicy? Ze jestes inzynierem, to nie oznacza, ze sie znasz na biochemii. O tym bialku w jaju traktowanym jako wody plodowe Morgano mowil 5 lat temu. Otrzymal odpowiedz od osoby kompetentnej: " Morgano, jak sie nie znasz, to nie radz"
Dzieki za sugestie, chociaz post nie skierowany do mnie. Juz znalazlem watek o bialku (15 stron!!! wow), i bede sie zaglebial w lekture. Mam nadzieje, ze dojde do jakichs wnioskow I tego tego Ci zycze. Jak na naj dluzszym stazu......!!!!!!
Mysle pozytywnie, wiec byc inaczej nie moze A mowia ponoc, ze myslenie pozytywne, to polowa sukcesu, w kazdym problemie. Na razie na prawde, bardzo duzo rzeczy mi sie podoba, chociaz pare rzeczy mnie nurtuje. Ale jak juz bede/dziemy sie do tego zabierac, to przyjdzie czas na te pytania. pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adam. To nie pierwszy raz ci zdarza paplanina o tej porze. Popiles sobie sliwowicy? Ze jestes inzynierem, to nie oznacza, ze sie znasz na biochemii. O tym bialku w jaju traktowanym jako wody plodowe Morgano mowil 5 lat temu. Otrzymal odpowiedz od osoby kompetentnej: " Morgano, jak sie nie znasz, to nie radz" Biochemi nie znam, sliwowicy nie popilem.......i tu moze lezy blad. Ze jestem uczniem Morgano!!!!! TO tWOJA OPCJA. Czyim uczniem jestes TY? Jezeli w ogole jestes, nie "skaczac "po tematach? Czyli,kangur, z malej litery, bialko w z jajku kurzym, to nie jest woda plodowa!? Wiec wytlumacz nam wszystkim co to jest? Czekamy na odpowiedz!
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Czekamy na odpowiedz!
Ja czekam na odpowiedz pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czekamy na odpowiedz!
Ja czekam na odpowiedz pozdr maf Bezwartosciowe bialko= woda plodowa
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mozesz wyjasnic? Widziales moje forum? Moze mnie z kims pomyliles? Zastanow siie chwile i napisz. Pozdr maf
MAF, źle się dzieje w państwie Duńskim, ale zwykle tylko późnym wieczorem. No cóż trudno to forum czytać popijając herbatkę ziołową. Szczere i serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Adamapio. Jak widzisz sam przeszedłem zgodnie z zaleceniem Admina terapię uodparniającą na pisaninę poniżej nadiru. Czuję się teraz o wiele lepiej – to był świetny pomysł, polecam. Adam Ty juz od urodzenia jesteś na poziomie nadiru. Twój rys psychologiczny niewiele odbiega ,a może nawet wcale od rysu psychologicznego Józka Fritzla-taka prawda i choćbyś sie "zesrał" tego nie zmienisz.Jesteś chodzącą bomba z opóźnionym zapłonem-w końcu wybuchniesz. Jednym słowem ; Adam_yes nasz_ym for_oomovym ped_off_rape_ill_em (all) Smile
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Chyba brakuje czatu optymalnych. Pozdr maf
Ile lat temu był ten czat? Po "zniesieniu" czatu teraz jest "czato-forum"
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Ja taki jestem, ze lubie wszystko logiczne, dokladne. Zreszta to sie nie wzielo z nikad, moj ulubiony przedmiot w liceum to Matematyka, a matura mi poszla "calkiem" niezle, ale nie miejsce tu, zeby sie chwalic A zreszta, ja sie nie lubie chwalic. Zmierzam do tego, ze jestem pewny, ze przed rozpoczeciem diety, a po zaczeciu pytan bede mial "troszke", juz teraz mi sie pare nasuwa, co do samego stosunku BTW, ale moze po przeczytaniu, "samo" sie odpowie :> Masz moja grabe.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
A ponadto jak ktoś nie choruje powaznie,to chyba nie zaszkodzi zjedzenie kawałka ciasta -no nie stawajmy sie "betonami" "dziwakami" ...no chyba,ze ktoś lubi wymyslać choroby,udawać,to tak... wychodzę z tego samego założenia i wczorajszy dzień odchorowałem dzisiaj przebiegłem tylko połowę dystansu - paliwo sie wyczerpało myslałem, że juz nie dobiegnę No ale nie bedę starszych ludzi (młodszych zreszta też) pouczał co dobre, a co nie dobre Tak rzadko się widzimy - szlag mnie chyba nie trafi? A te ciastka to słodkie są... brrr
|
|
|
|
|
|
|
|
|