Autor
|
Wtek: Optymalne rekordy (Przeczytany 404472 razy)
|
Zyon
|
Nie śmiej się Zyon, bo Ty chyba piszesz po kropce z malej litery... I na Ciebie przyjdzie pora... O i Diogenes tez zaczal zdaniel z malej, grzech! Na szczescie ja sie nie przejmuje dziwadlami z moralnoscia Kalego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Stary, a głupi znaczy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to dzisiaj poszedłem do sklepu z zamiarem pracy jak Bóg przykazał. Ale po śniadaniu poczułem, że to może być dobry dzień na sprawdzian z martwego. Pojechałem do klubu, do trójboistów i męczące serie wprowadzające (co u mnie jest dobrym znakiem) wywołały banana na twarzy. Najpierw zrobiłem 3 serie po 2, zarzutu na prosto 100, 120, 150kg. Potem zacząłem ciągi od 150kg, 180, 200, 220, 250, 275, 300, 310, 320, po czym zrobiłem z 8 minut przerwy. Kolega założył mi 325kg i... gładziutko, jak po sznurku, pełna kontrola, choć powoli. No i mam rekorda, myślę, trochę roztrzęsiony byłem, więc se siadłem i wypiłem trochę wody. Posiedziałem z 10 minut, a chłopaki namawiają, że lekko, że płynnie, że 330kg pójdzie na bank. A raz kozie śmierć, pomyślałem, już i tak mi te ciągi jakieś ciężkie się wydają, pewno skończę karierę... Zebrałem się w sobie, 330 na sztandze, pas zacisnąłem, że mało mi zwieracze nie puściły, magnezji nasypałem tyle, że dla całej kadry by starczyło i dawaj ciągnąć! No i mam 330kg! Mordowałem się długo, chwyt mi w lewej puszczał od połowy uda, ale zlokautowałem i ustałem ze 3 sekundy wyprostowany. Nie wiem czy na zawodach bym zaliczył, chłopaki mówili, że tak, ale może z uprzejmości, czy coś? Strasznie jestem zadowolony.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
martwy ciąg, martwy mózg... ale na poważnie 330 robi wrażenie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
martwy ciąg, martwy mózg... ale na poważnie 330 robi wrażenie Martwy, bo niedotleniony, coś w tym jest, mroczki mi latały, że hej. Duże, piękne i wyraźne. 330kg to już dobry poziom, dlatego jestem zadowolony. Ale jeśli przyjmiemy, że ćwierć tony jest w zasięgu prawie każdego faceta, a ja 250kg zrobiłem z 15 lat temu, to te brakujące 80kg do 330, to ledwie 5,5kg progresu rocznie. To potwierdza tylko moją tezę, że w treningu siłowym najważniejsza jest cierpliwość i konsekwencja, a kontuzje same przyjdą.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No gratsy ziom, co teraz? Szpagat, salto?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dziękuję. Odpuszczam duże ciężary, w kettlach mam sporo do zrobienia, gnaty sobie odpoczną z rok czy dwa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale masa spadnie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Tylko 5kg, a jaka radosc gratki ziom
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
ja wiem, że jakby gavro był tak tłusty (miał taką masę) jak ten litwin, i wziął tyle koksu co ten litwin, toby wyrwał zdecydowanie więcej niż ten litwin
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Mniejsza z cyferkami, fotka jest po to by ocenić w jakim kierunku rozwija dana dyscyplina i czy chcemy tak wyglądać. Fajnie też zobaczyć jak obecnie wygląda 90letni już były mistrz świata danej konkurencji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|