Autor
|
Wtek: Dieta optymalna od pierwszych dni (odczucia, zmiany) (Przeczytany 243690 razy)
|
adam319
Go
|
(...) Podkręcasz tylko tego anonima do kolejnych personalnych oszczerstw wobec osoby znanej z imienia i nazwiska. (...)
Myślisz, że Edyta potrzebuje pretekstu to się mylisz. Ostatnio Sławek tak myślał, ale poległ. Edyta nie jest anonimowa - to niemożliwe.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Edyta o ile dobrze wiem Jurek nie nadawal sie do transportu samochodem. Nie mogl wiec skorzystac z osobistych porad lekarza optymalnego. Skoro tacy lekarze tutaj bywaja dlaczego zaden nie odwazyl sie mu pomoc. Lakarka probowala. Czytalam jej ksiazke. Rotujac produkty nie trzeba przeciez odbiegac od proporcji ZO. Bardzo szkoda mi Pana Jurka. Ale czy lekarka chciala jego smierci? NIe wierze !! Nie wierze tez ze experymentowala z tak chorym czlowiekiem. Probowala pomoc. Inni nie zrobili nic. Myslisz ze gdyby nie rotowal moglby zyc????
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pluj dalej (nie zalecam), ja swoje zrobiłem i umywam ręce
Umywasz ręce??? A kto promował lekarke? Powiedz. Czy mozliwe jest, aby dać komus(choremu na POChP) nowe płuca w ciągu dwóch tygodni za pomocą diety?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta o ile dobrze wiem Jurek nie nadawal sie do transportu samochodem. Nie mogl wiec skorzystac z osobistych porad lekarza optymalnego. Ależ mógł ! Są inne metody! Skoro tacy lekarze tutaj bywaja dlaczego zaden nie odwazyl sie mu pomoc. Bo posiadają wyobraźnie i mają poczucie odpowiedzialności! Ale czy lekarka chciala jego smierci? Co to za pytanie? jak można w ogóle wpaść na to! Myslisz ze gdyby nie rotowal moglby zyc????
No tego nie wiem,bo i skąd.czytam wątki Jurka i wiem,że rotował i wsłuchiwał sie w podszepty swojego organizmu (chorego na POChP,a w szpitalu stwierdzono zapalenie okreżnicy,bo sie naczytał tego od "lekarki",a co za tym idzie -pił mleko po sledziach w oleju-zdrowy by dostał rozstroju przew. pokarm,a co dopiero chory.Z resztą co ja bede opisywała.Poczytać sobie samemu!!!
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Edyta o ile dobrze wiem Jurek nie nadawal sie do transportu samochodem.
Nadawal sie. W watku "Zlamanie zebra..." pisal(to chyba pisala helen), ze nie zabrali go na tomograf bo nie bylo karetki. Ale to wszystko juz bylo za pozno. Byc moze za pozno o 1 dzien. Znane sa przypadki zwyklego zapalenia wyrostka, jak sie rozleje to tez jest za pozno. maf
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta o ile dobrze wiem Jurek nie nadawal sie do transportu samochodem.
Nadawal sie. W watku "Zlamanie zebra..." pisal(to chyba pisala helen), ze nie zabrali go na tomograf bo nie bylo karetki. Ale to wszystko juz bylo za pozno. Byc moze za pozno o 1 dzien. Znane sa przypadki zwyklego zapalenia wyrostka, jak sie rozleje to tez jest za pozno. maf Tak! Fatycznie.Potem został przewieziony na Chirurgie oddaloną o 60 km.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) Umywasz ręce??? A kto promował lekarkę? (...)
Umywam ręce w kwestii Twojej edukacji, w kwestii wskazania bliźniemu (Tobie), że źle czyni szerząc zło i agresję. Co do metod Lekarki to szanuję i rozumiem co ma do przekazania, ja zresztą zawsze uważałem, że życie to zmiany i nieustanna walka mechanizmów stabilizacji z zakłóceniami. Trzeba o nie dbać! Osobiście zaobserwowałem efekty odstawienia kilku gramów śmietanki dziennie u starszej osoby i nie mam podstaw podejrzewać, że była to jedyna osoba, która skorzystała z wiedzy Lekarki. Trzeba chyba zresztą patrzeć na to forum zamkniętymi oczami by tak sądzić. Powtarzam:Umywam ręce w kwestii Twojej edukacji, w kwestii wskazania bliźniemu (Tobie), że źle czyni szerząc zło i agresję. Napominanie fajna rzecz, ale obowiązuje też zasada nie rzucania przed.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
No ale to chyba nie lekarka zawinila ze nie bylo tej karetki prawda? Zreszta jemu juz teraz nic nie pomoze. Po co sie tutaj obwiniac. Myslalam ze lekarka ma dypllom optymalny (jakos tak to sie nazywa) albo nie?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
............... Ostatnio Sławek tak myślał, ale poległ. Mylisz sie, Slawek nie polegl, najwyzej olal. Znam sie ze Slawkiem od wielu lat. Nie bede rozwijal. Jak widac niektorzy optymalni juz wracaja, Morgano cos napisal, Krystyna Opty. Bedzie lepiej. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio ty nie opowiadaj bzdur , bo pokarmy to sprawa indywidualna , szczegolnie w fazie poczatkowej , zwlaszcza przy chorej sluzowce ukladu pokarmowego , ja tez bardzo lubie mleczne , a jednak mi szkodza, , po odstawieniu czuje sie o NIEBO lepiej , palenie w zoladku i wzdecia zniknely po paru godzinach od odstawienia mlecznych i macznych !
POZDR.
Widze, ze szybko sie uczysz. Walisz od razu z grubej rury. Jakie ja tam znowu opowiadam bzdury. Ja nikogo innego nie slucham tylko swojego organizmu...tychpodszeptow rozumiesz? A jezeli sie lepiej czujesz bez smietany i masla, majac na te rzeczy ochote, to to jest absurd a nie tylko bzdura. Organizm nie prosi o nic czego nie toleruje. Zanim cos napiszesz "zrotuj" sobie, przemysl i zmien dubeltowke.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Osobiście zaobserwowałem efekty odstawienia kilku gramów śmietanki dziennie u starszej osoby i nie mam podstaw podejrzewać, że była to jedyna osoba, która skorzystała z wiedzy Lekarki. T
Bo smietanka jest szkodliwa, ale nie maslo. Pisalem juz o smietance i swoich doswiadczeniach chyba z 5 lat temu. Akurat u mnie i OLi nie byla to szkodliwosc "zdrowotna", tylko 80 g smietanki dziennie w ramach proporcji i ilosci BTW zgodnych z zasadami Diety Optymalnej opracowanej przez lek. med. Jana Kwasniewskiego spowodowala wzrost wagi o 2kg w ciagu 2 tygodni. Ale jest tutaj mowa o smietance, nie o mlecznych. Maslo to zdrowie, zapytaj starszych, babci, prababci. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
............... Ostatnio Sławek tak myślał, ale poległ. Mylisz sie, Slawek nie polegl, najwyzej olal. Znam sie ze Slawkiem od wielu lat. Nie bede rozwijal. Jak widac niektorzy optymalni juz wracaja, Morgano cos napisal, Krystyna Opty. Bedzie lepiej. Pozdr maf Nie znam Sławka tak dobrze, ale myślę, że się nieźle rozumiemy i Sławek dobrze przyjął słowo „poległ”, nie tyle jako objaw bezradności co jako „umycie rąk” od rzucania przed.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
(...) Umywasz ręce??? A kto promował lekarkę? (...)
Umywam ręce w kwestii Twojej edukacji, w kwestii wskazania bliźniemu (Tobie), że źle czyni szerząc zło i agresję. Co do metod Lekarki to szanuję i rozumiem co ma do przekazania, ja zresztą zawsze uważałem, że życie to zmiany i nieustanna walka mechanizmów stabilizacji z zakłóceniami. Trzeba o nie dbać! Osobiście zaobserwowałem efekty odstawienia kilku gramów śmietanki dziennie u starszej osoby i nie mam podstaw podejrzewać, że była to jedyna osoba, która skorzystała z wiedzy Lekarki. Trzeba chyba zresztą patrzeć na to forum zamkniętymi oczami by tak sądzić. Powtarzam:Umywam ręce w kwestii Twojej edukacji, w kwestii wskazania bliźniemu (Tobie), że źle czyni szerząc zło i agresję. Napominanie fajna rzecz, ale obowiązuje też zasada nie rzucania przed. Tutaj moja osoba niewielie znaczy Adam.Tu wazne jest ,aby ostrzec ludzi,że leczenie chorób groźnych przez Internet,to niebezpieczna droga,która może sie źle skończyć dla słuchajacego zaleceń.Od czego są gabinety lekarkie,jak już ktos musi skorzystać z porad lekarza?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Osobiście zaobserwowałem efekty odstawienia kilku gramów śmietanki dziennie u starszej osoby i nie mam podstaw podejrzewać, że była to jedyna osoba, która skorzystała z wiedzy Lekarki. T
Bo smietanka jest szkodliwa, ale nie maslo. Pisalem juz o smietance i swoich doswiadczeniach chyba z 5 lat temu. Akurat u mnie i OLi nie byla to szkodliwosc "zdrowotna", tylko 80 g smietanki dziennie w ramach proporcji i ilosci BTW zgodnych z zasadami Diety Optymalnej opracowanej przez lek. med. Jana Kwasniewskiego spowodowala wzrost wagi o 2kg w ciagu 2 tygodni. Ale jest tutaj mowa o smietance, nie o mlecznych. Maslo to zdrowie, zapytaj starszych, babci, prababci. Pozdr maf Maf juz to przerabialismy. Jednemu sluzy a drugiemu nie. Ja pije smietane prawie kazdego dnia, zamiast np lunchu. Nic mi nie jest waga stoi w miejscu, proporcje zachowane. Podejrzewam, ze jest takich okazow wiecej. Ba, pewnie, gdybym pil smietane 38% i siedzial to moze i waga zaczelaby isc w gore..ale tak nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) Organizm nie prosi o nic czego nie toleruje (...)
To może zapalimy i polej po maluchu. (oczywiście teoretycznie można sobie taką sytuację wyobrazić). Że nie wspomnę o odrywaniu zjadacza chleba od zjadania chleba.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
(...) Organizm nie prosi o nic czego nie toleruje (...)
To może zapalimy i polej po maluchu. (oczywiście teoretycznie można sobie taką sytuację wyobrazić). Że nie wspomnę o odrywaniu zjadacza chleba od zjadania chleba. Ty mowisz o przyzwyczajeniu...to jak picie albo palenie!!! Ja o sluchaniu organizmu.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
No ale to chyba nie lekarka zawinila ze nie bylo tej karetki prawda? Zreszta jemu juz teraz nic nie pomoze. Po co sie tutaj obwiniac. Myslalam ze lekarka ma dypllom optymalny (jakos tak to sie nazywa) albo nie?
1. Ma. Otwórz podstronę: O autorze http://www.dietaoptymalna.com/ 2. Jej List pt: "Ten człowiek ma rację!" dr. Kwaśniewski umieścił w książce "Dieta optymalna" już w 1997 roku, kiedy jeszcze nasz forumowy troll łomotał inne dzieci po głowach łopatką w piaskownicy, a teraz niestety się dorwał do klawiatury...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Oczywiscie ,że Jurkowi juz nic i nikt nie pomoże,nawet "lekarka" ,ale chodzi o to,zeby ktoś nastepny nie skorzystał z tych darmowych porad i nie zaczął sie wsłuchiwac w podszepty swojego chorego organizmu. Lekarka ma ponoć certyfikat uprawniający ją do udzielania porad z zakresu Diety Optymalnej,ale czytałam ostatnio ,że lekarze choć posiadają takie certyfikaty moga stosowac swoje udoskonalenia,które nie odpowiadaja zaleceniom DO.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
2. Jej List pt: "Ten człowiek ma rację!" dr. Kwaśniewski umieścił w książce "Dieta optymalna" już w 1997 roku...
Tak! To było w 1997 r.,a teraz mamy rok 2008 chciałam zauwazyć i zapewne Jan Kwaśniewski nie umieścił jej listu ,dlatego,ze był zauroczony jej wiedzą.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
... kiedy jeszcze nasz forumowy troll łomotał inne dzieci po głowach łopatką w piaskownicy, a teraz niestety się dorwał do klawiatury... Nie wyżywaj sie na Forumowiczach ,zachowuj sie kulturalnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|