forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 20:40:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  choroby,ktore wymagaja rotacji produktow mlecznych lub calkowitego ich wyelimin
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 Do dou Drukuj
Autor Wtek: choroby,ktore wymagaja rotacji produktow mlecznych lub calkowitego ich wyelimin  (Przeczytany 95807 razy)
Edyta
Go

Email
Odp: choroby,ktore wymagaja rotacji produktow mlecznych lub calkowitego ich wyelimin
« Odpowiedz #40 : 2008-11-10, 19:26:28 »

bezpośrednio????????????

a idze .słuchoj tego co tu niektórzy wyposujo ,to daleko nie zjadziesz.Moja Babcia już 86 lat ciągnie na serach i mleku i smiatanie i nie ma żadnej łuszczycy i żadnych "omamów chorobowych"-to sie bierze z próżności i tego wsłuchiwania sie w organizm ,zamiast sie wziasc do roboty!!!
toan
Go

Email
Odp: choroby,ktore wymagaja rotacji produktow mlecznych lub calkowitego ich wyelimin
« Odpowiedz #41 : 2008-11-10, 19:28:52 »

Znowu badanie cholesterolu, mam nadzieję, że spadnie.

Majka PAMIĘTAJ!!!
"norma" poniżej 200mg/dl jest wymuszona przez przemysł farmaceutyczny (gorszy od mafii narkotykowej), ponieważ zdrowy człowiek ma raczej cholesterolu około 250-350 mg/dl. Jeśli chcesz mieć "wzorcowy" cholesterol - poniżej "chorej" normy - wypij wieczorem przed rannym badaniem sok z całego grapefruita.

PS
znacznie zdrowiej jest mieć cholesterol powyżej 350mg/dl, niż poniżej 200mg/dl, bo im niższy cholesterol od "chorej" normy - tym wyższa śmiertelność w każdym wieku!!!, z wyjątkiem starców oczywiście.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #42 : 2008-11-10, 19:29:47 »

Adminie! przeczytałem Twój wpis do Złotej Księgi i zastanawia mnie to ,że co roku urządzasz sobie rzeźnie z własnej jamy ustnej!Nikt zapewne na forum nie ma wątpliwości ,że prawidłowo stosujesz DO więc skąd ten kamień nazębny? Ja kilka lat temu miałem usuwany kamień  a tym roku  5 miesięcy temu (przed rozpoczęciem rotacji mlecznych) miałem taką ilość kamienia,że nadawał się do usuwania...a w obecnej chwili mam go ilości prawie śladowe. Napisz proszę coś na ten temat bo przecież nikt chyba nie powie ,że kamień nazębny jest objawem prawidłowo stosowanej diety!

ty se usuń,nie kamień nazebny tylko klapy z oczu ,co za brednie normalnie,kamień nazębny-koń by sie uśmiał ,ty wes sie do roboty ,bo nie robisz nic tylko se pewnie patrzysz w zeby ,a moze ci smierdza stopy?
widzę Adminie ,że na tym forum wiele mozna...zapewne do czasu!Wymieniłem kiedys Edytko z Tobą kilka postów i miałem wrażenie ,że łączy nas dżentelmeńska umowa...ja nie komentuje Twoich postów a Ty moich!...ale widać pomyliłem się!...więc proponuję ,żeby łączyna nas relacja typu nos-dupa!...Ty masz zgrabny nosek pitbuliczko adminowa a ja mam bardzo zgrabną dupę! Laughing

wes sie do roboty ,a nie pisz o swoich zebach i dupie -co kogo obchodzi jakie ty masz zeby i dupe -ja z tego nie korzystam wiec daruj se takie info.
toan
Go

Email
« Odpowiedz #43 : 2008-11-10, 19:55:57 »

To zadziwiające, że zawsze się znajdzie ktoś (przeważnie "nieletni" emocjonalnie, płci przeciwnej Wink), że się z Edytą nie potrafi dogadać!. Skończcie tę dziecinadę  Evil or Very Mad do Świętej Anielki  Rolling Eyes, bo jest dla mnie, jako "admina" męcząca!.
Polecam rady "slawek"  Mr. Green
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #44 : 2008-11-10, 20:03:50 »

Skończcie tę dziecinadę  Evil or Very Mad

Tak jest Panie Generale!!!  Very Happy 
toan
Go

Email
« Odpowiedz #45 : 2008-11-10, 20:06:00 »

Laughing
a później mówią, że mam do Ciebie "słabość"  Laughing Laughing Laughing
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #46 : 2008-11-10, 20:09:51 »

A co bedzie jak sie dowie o JWHW Wink
toan
Go

Email
« Odpowiedz #47 : 2008-11-10, 20:24:58 »

"slawek"
masz dowcip, jak zwykle wysublimowany  Wink
Ty lepiej powiedz "tym, co nie uwierzą" o jaką dietę chodzi, bo może "uwierzą"  Rolling Eyes
Majka
Go

Email
« Odpowiedz #48 : 2008-11-10, 20:30:22 »

Adminie, miło mi, że zająłeś stanowisko w sprawie cholesterolu.  Właśnie mam około 350 całkowitego. Ale nawet Ty byś nie zaakceptował  LDL 270, HDL-46. trójglicerydy 96.
Moja p. doktor pierwszego kontaktu, która miała, czy ma dużo optymalnych powiedziała, że część jej optymalnych ma niski cholesterol, część ma wysoki tak jak ja, a w tej części z wysokim przydarzyły się u jej pacjentów 2 zatory. Ale nawet ona nie radzi mi schodzic z diety. Radzi trochę ograniczyć  tłuszcze i wolałaby, żebym pozostała raczej na maśle. Niestety, mój lekarz neurolog, która leczy moje zawroty głowy spowodowane uciskiem tętnicy szyjnej zaleciła sobie zejście z diety. Lekarz optymalny, do którego się udałam, skupiony jest na łapaniu pacjentów i robieniu kasy. 0 informacji. Właściwie nie ma z kim porozmawiać.
Skąd Ty masz takie informacje na temat cholesterolu? Dlaczego, skoro to obiektywna wiedza, wszyscy lekarze (prawie wszyscy) jej nie mają?
Czy ktoś oprócz dra Kwaśniewskiego podziela takie poglądy?
"Majka PAMIĘTAJ!!!
"norma" poniżej 200mg/dl jest wymuszona przez przemysł farmaceutyczny (gorszy od mafii narkotykowej), ponieważ zdrowy człowiek ma raczej cholesterolu około 250-350 mg/dl. Jeśli chcesz mieć "wzorcowy" cholesterol - poniżej "chorej" normy - wypij wieczorem przed rannym badaniem sok z całego grapefruita.

PS
znacznie zdrowiej jest mieć cholesterol powyżej 350mg/dl, niż poniżej 200mg/dl, bo im niższy cholesterol od "chorej" normy - tym wyższa śmiertelność w każdym wieku!!!, z wyjątkiem starców oczywiście."
_flo
Go

Email
« Odpowiedz #49 : 2008-11-10, 20:40:16 »

Jeśli chcesz mieć "wzorcowy" cholesterol - poniżej "chorej" normy - wypij wieczorem przed rannym badaniem sok z całego grapefruita.

Wyglada na to, ze jakiekolwiek uposledzenie czynnosci watroby dziala podobnie - np alkohol. Aaaalbo tluszcze wielonienasycone.
Jednym slowem otluszczenie watroby kosztem "prawidlowych" wynikow badan.

Zabawne jest to, ze po jakims czasie od takiej "kuracji" watroba sie odchudzi a tryglicerydy znowu wzrosna... Nie zapomnij wtedy, Maja, zrobic kolejnych badan...  Wink Razz

(prosze o ewentualna korekte osob ktore "siem znajom", jesli sie okaze ze bluznie)
toan
Go

Email
« Odpowiedz #50 : 2008-11-10, 20:43:42 »

Majka,
przy dobrym samopoczuciu wolałbym mieć Twoje wyniki, niż np: całkowitego - 150-180 mg% Rolling Eyes
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #51 : 2008-11-10, 20:54:55 »

Ty lepiej powiedz "tym, co nie uwierzą" o jaką dietę chodzi, bo może "uwierzą"  Rolling Eyes
Zaczekam aż się zainteresuja ;P
_flo
Go

Email
« Odpowiedz #52 : 2008-11-10, 20:58:22 »

toan
Go

Email
« Odpowiedz #53 : 2008-11-10, 21:01:48 »

"Czekaj tatka latka"!. Ja bym im zaproponował, tak dla spokojności sumienia - kapuścianą Kwaśniewskiego.  Wink
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #54 : 2008-11-10, 21:05:53 »

Tylko co potem ??????? Wink
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #55 : 2008-11-10, 21:08:39 »

CWOCC  Cool

http/dl.getdropbox.com/u/153341/t%C5%82umaczenie
toan
Go

Email
« Odpowiedz #56 : 2008-11-10, 21:11:26 »

Tylko co potem ??????? Wink

Inteligentni - trafią gdzie trzeba, a reszta?, a co nam po reszcie... Cool
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #57 : 2008-11-10, 21:12:24 »

Kurde no...ten...no... ten kot na tym awatarze "sławek" to jest Twój? Straśnie fajowy jest  Cool Zawsze na niego spozieram ,jak tylko napiszesz jakiego posta  Cool
Majka
Go

Email
« Odpowiedz #58 : 2008-11-10, 21:18:27 »

Dzięki, ale wieki upłyną, nim sobie to przetłumaczę. Nie masz czegoś po polsku?
toan
Go

Email
« Odpowiedz #59 : 2008-11-10, 21:19:11 »

http//dl.getdropbox.com/u/153341/t%C5%82umaczenie

link "ocenzurowałem".
dl.getdropbox.com/u/153341/t%C5%82umaczenie - tu poprawny, ale każdy wchodzi na własną odpowiedzialność!
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.044 sekund z 18 zapytaniami.