Autor
|
Wątek: choroby,ktore wymagaja rotacji produktow mlecznych lub calkowitego ich wyelimin (Przeczytany 95796 razy)
|
Edyta
Gość
|
MONIKAW ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Nie obalam Ĺźadnej teorii, poza tym w moim przypadku przytycie byĹo konieczne. Z resztÄ
waga w odpowiednim momencie siÄ zatrzymaĹa. Zjadam okoĹo 150-160 g tĹuszczu na dobe pochodzi gĹĂłwnie z tĹustego boczku, sĹoniny, şóĹtek, smalcu, zeberek, golonki.
No tak, organizm potrzebowal troche czasu na przebudowe "pieca" i wszystko sie unormowalo albo jeszcze unormuje. Ja bedac na ZO 4m lata jjem miedzy 180 a 250 gr tluszczu a waga stoi w miejscu. Juz sie boje, ze mam niedowage, 82 kg przy 186 cm wzrostu. Pamietam jednak, ze JK wspominal w ktorejs z ksiazek o wadze genetycznej: wzrost minus 100 i minus 10 procent...ale tego nie chcialbym osiagnac, bo bede juz tylko "przecinkiem" w powietrzu. Ja tyje po bialku i jak juz bede widzial, ze jest "zle" to zjem troche wiecej bialka ale w dalszym ciagu utrzymujac BTW, choc W juz mnie tak bardzo nie interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Adampio ja waĹźÄ 45 kg i jest to dla mnie w sam raz wiÄc nie wiem o jakim braku tĹuszczu piszesz??? Monia, powiem Ci, ze na podstawie Twojej wagi to JK nie powie Ci ile masz jesc tluszczu. Jesz zalecane BTW? Jezeli chcesz przytyc to zwieksz troche bialko i stosunkowo tluszcz. A jezeli juz osoagnelas to co mialas osiagnac to nie rob nic.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Adampio ja waĹźÄ 45 kg i jest to dla mnie w sam raz wiÄc nie wiem o jakim braku tĹuszczu piszesz??? Monia, powiem Ci, ze na podstawie Twojej wagi to JK nie powie Ci ile masz jesc tluszczu. Jesz zalecane BTW? Jezeli chcesz przytyc to zwieksz troche bialko i stosunkowo tluszcz. A jezeli juz osoagnelas to co mialas osiagnac to nie rob nic. Zjadam 60g biaĹka plus minus do tego 150g tĹuszczu czasem ciut wiÄcej weglowodany wyĹÄ
cznie z warzyw 50g . Jestem tak najedzona Ĺźe nie wcisnÄ ani grama wiÄcej.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
A jak zaczynalas ZO, to chcialas sie odchudzac, czy po prostu tak wyszlo?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna. OK, mowisz, ze przytylas/ chcialas przytyc. To ile wazylasz przed rozpoczeciem diety?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Nie nigy w zyciu siÄ jeszcze nie odchudzaĹam  kiedys z braku apetytu zjadaĹam tego tĹuszczu mniej tak okoĹo 130, 120g skoĹczyĹo siÄ to Ĺşle. Jeden dzieĹ steresu, niejedzenia to nawet 2 kg mniej  Dlatego musze siÄ bardzo pilnowaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna. Ja mam 162 cm i waĹźe 47 kg czasem ,przy "dobrych wiatrach  "48 kg ,czyli coĹ zblizonego do Ciebie i nie wyobrazam sobie, abym waĹźyĹa 62 kg i czuĹa sie przy tym zdrowo  TeĹź jestem drobnej budowy Â
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna. OK, mowisz, ze przytylas/ chcialas przytyc. To ile wazylasz przed rozpoczeciem diety? Na prawdÄ maĹo Â
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Jeden dzieĹ steresu, niejedzenia to nawet 2 kg mniej  Ja mam to samo. W takich warunkach waga leci na Ĺeb u mnie ,ze mies. temu wazyĹam 45 kg,a dzis sie wazyĹam i waze 47kg Â
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Adampio wiem ze Ci w to trudno uwierzyc moze to specyfika mojej przemiany materii ale zmniejszenie tĹuszczu o 20, 30g to dla mnie katastrofa. BiaĹka i weglowodanĂłw nie ruszam wcale choÄ czasem zastanawiam sie czy 60g to nie jast za duzo.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
dziewczyny, no naprawde, to nie wypada czuje sie jak ostatni babsztyl przy was z moich 56 kg przy 163... za to sporo z tego to miesko pamietajcie, kazdy kilogram obywatela z wyzszym wyksztalceniem szczegolnym dobrem narodu!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna. OK, mowisz, ze przytylas/ chcialas przytyc. To ile wazylasz przed rozpoczeciem diety? Na prawdÄ maĹo  Widze, ze popelnilem fo pa's, pytajac o wage. No nic najwazniejsze, ze idzie w gore, w granicach Twoich oczekiwan
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Flo my mamy pneumatczne koĹci nie przejmuj siÄ ...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Dla mnie przytyÄ ,to dopiero sztuka! Â
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
no ale chyba latwiej w takim razie utrzymac wage na +, jak zwiekszyc minimalnie WW i B, czy? ja tam nie wiem zreszta, w zyciu nie mialam takich problemow...
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Mam 159 cm wzrostu tylko nie pisz Ĺźe powinnam waĹźyc 59 kg  bo moja mama w wieku 60 lat tyle nie wazy. Jestem drobnej budowy i nigdy nie bÄdÄ otyĹa czy nawet pulchna. OK, mowisz, ze przytylas/ chcialas przytyc. To ile wazylasz przed rozpoczeciem diety? Na prawdÄ maĹo  ZatrzymaĹa siÄ ale nie wcisne juz ani grama jak na moje mozliwoĹci jem barrrrrrrdzo duzo. Widze, ze popelnilem fo pa's, pytajac o wage. No nic najwazniejsze, ze idzie w gore, w granicach Twoich oczekiwan
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Adampio wiem ze Ci w to trudno uwierzyc moze to specyfika mojej przemiany materii ale zmniejszenie tĹuszczu o 20, 30g to dla mnie katastrofa. BiaĹka i weglowodanĂłw nie ruszam wcale choÄ czasem zastanawiam sie czy 60g to nie jast za duzo.
Bialka powinnas jesc tyle na ile masz ochote. Dzis bedzie to 60 gr, jutro 30 itd. Wazne jest BTW. Szkodzimy sobie samym zakladajac dzien wczesniej wieczorem, ze zjesz na sniadanie tylko 20 gr bialka, na lunch 10 gr po to aby miec miejsce na 30 gr na kolacje czy obiadokolacje. Nie powiem, tez tak robilem. Nie sadze, ze byl to duzy blad ...choc byn na pewno. Jedz tyle bialka na ile masz ochote i w stosunku do tego x 2,5-3,5 tluszczu a na pewno nie bedziesz przezywala stresu traceniem 2 czy 3 kg dziennie. To jest dopiero dowod na cos nie-do-bre-go!!!!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
no ale chyba latwiej w takim razie utrzymac wage na +, jak zwiekszyc minimalnie WW i B, czy?
to nie bylo po polsku, ale wicie rozumicie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|