Autor
|
Wtek: Co nowego się dziś dowiedziałem? (Przeczytany 289467 razy)
|
Radzio
Go
|
poprawka preferowana długonożna perferowana
preferowana długonożna perforowana oferowana,perfekcja dlugoorgazmowa A tu i poczucie humoru jak należy i oferta konkretna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dowiedziałem się, że w Polsce jest co najmniej kilkanaście osób z wszepionym chipem GPS. Osoby te nie mogą z różnych względów odbywać kary pozbawienia wolności lub z innego powodu muszą być stale monitorowane.
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
Dowiedziałem się, że w Polsce jest co najmniej kilkanaście osób z wszepionym chipem GPS. Osoby te nie mogą z różnych względów odbywać kary pozbawienia wolności lub z innego powodu muszą być stale monitorowane.
Jak tylko u nas zacznie się promowanie takich reklam, ilość pewnie wzrośnie... http://www.youtube.com/watch?v=D5Sukiv26FYChociaż Polacy lubią pod prąd, więc może jednak zmaleje ?
|
|
|
|
|
|
|
nowy
Go
|
Hartenbach - "Mity o cholesterolu", wyd. "Interspar" s.12 cyt: "Frakcja lipoproteinowa HDL pobiera cholesterol pochodzący z pożywienia i odprowadza jego nadmiar z komórek do wątroby..." wnioski: Najwyraźniej autor myli frakcję wątrobową A,B-100 - czyli HDL, która: Stryer (s.745) - cyt: "pobiera cholesterol uwalniany do osocza przez obumierające komórki i błony ulegające przemianom", a do tego HDL podobno przecież "przemieszcza" estry cholesterolu do frakcji IDL i LDL! z chylomikronami frakcji jelitowej C,E, B-48 hydrolizowanymi przez lipazę lipoproteinową i chylomikronami resztkowymi frakcji jelitowej E, B-48. Pierwsze przenoszą triacyloglicerole pokarmowe i cholesterol pokarmowy, chłonką na obwód, a drugie "niechciany" na obwodzie - pozostały po chylomikronach - cholesterol pokarmowy do wątroby. A swoją drogą nagromadził ten Hartenbach sporo przydatnych informacji... Oczywiście! Jest to proste. Wnioski narzucają się same przez się i dziwię się, że trzeba o tym przypominać. Każdy powinien dążyc do poznania tego fenomenu w sposób autentycznie obiektywny, w innym przypadku, cały wysiłek intelektualny pójdzie w nicość. Dodam tylko, że człowiek nigdy nie jest w stanie poznać rzecz samą w sobie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Szczygiel ostatnio wydal super wielkie xiegi. Zakupione, leza na polce i bedzie intelektualna uczta, niech no tylko skoncze to co czytam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
7 miesięcy, to kupka czasu dla obrabiającego 100 tytułów w rok. Ucztujesz już?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie mam czasu na reportaze, bo genetyczno kwantowe madrosci teraz wciagam. Wiem, czytanie to strata czasu, bo teraz wiedze sie z yt chlonie lubisiujac....no ale jakos oram, reportaze i troche prozy SF zostawiam na tzw swieta
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Wcale nie jestem złośliwy, ale- kurzawka- dajesz sobie. 100 dostojnych książek, każda średnio po 350 stron, bowiem mniej nie opłaca się pisać, 365 dni(choć to ponoć już nie jest prawda), czyli ileś tam dób ... poświęconych. A mi garncarskiej powieści archeologicznej zostało jeszcze około czterdziestu stron. Z nad Dziwnej ludy dopiero co zaliczyłem, a teraz u Władzimira utknąłem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wcale nie jestem złośliwy, ale- kurzawka- dajesz sobie. 100 dostojnych książek, każda średnio po 350 stron, bowiem mniej nie opłaca się pisać, 365 dni(choć to ponoć już nie jest prawda), czyli ileś tam dób ... poświęconych. A mi garncarskiej powieści archeologicznej zostało jeszcze około czterdziestu stron. Z nad Dziwnej ludy dopiero co zaliczyłem, a teraz u Władzimira utknąłem. Za dużo śpisz, ale wiadomo, jesteś na DO Ja mam codziennie dwie godziny dla siebie na czytanie, od 6 do 7 i od 23 do 24. Jakoś leci
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jakos tak, a ostatnio mialem np 3 dni urlopa plus weekend, caly czas spedzilem na nurzaniu sie w ksiazkach.......czulem sie tak staromodnie, jak czlowiek zanurzony mentalnie w oparach lat 80, komunizmu, mlodej polski, pozytywizmu i ogolnie czlowiek kompletnie niepraktyczny, z glowa w chmurach ale nie z mozgiem w chmurze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Jakby to Wam, Koledzy, zobrazować. Hmm Czytanie książek to taki wstęp do ... "wirtualni"- cudzej w dodatku. Wysublimowanie i z atencją przyswajasz dopiero co z trudem przeczytane jedno zdanie i ... jeeeeeeeeebut zapirlalasz 20 tysięcy lat wstecz, aż się grzywka unosi, jak jest. ... Nie powinniście się dziwić, że potem dłuższy nieco sen się należy ... cukrzykowi i cholesterolowcowi ... z Urzędu. uu
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ja się dowiedziałem, że na wyżywienie w puszce przeznacza się 14 razy tyle, niż w szpitalu , aż się wierzyć nie chce , ale przeglądając foto potraw, możliwe http://stooq.pl/n/?f=998098&c=2&p=4+22właściwe żywienie kliniczne zmniejsza koszty hospitalizacjiNFZ normalnie karmi kiepsko, tylko gdy specjalna potrzeba zachodzi , można poprosić.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jakie jest śniadanie mistrzów http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/prezes-pis-jaroslaw-kaczynski-jest-niezlym-lasuchem/2pmdlw9śniadania i kolacje od lat są specjalnością prezesa PiS. Jarosław Kaczyński codziennie rano sam przygotowuje sobie pierwszy posiłek: to jajecznica, w której jest mistrzem oraz twarożki. Kolacje z kolei to zwykle kanapki – szef PiS nie lubi kolacji na ciepło, ale kanapek wieczorem zjada prawdziwe fury i popija je dzbankiem herbaty, której jest smakoszem Szef PiS ma słabość zwłaszcza do zupy ogórkowej, lubi dania z drobiu oraz frytki – te mógłby jeść nawet codziennie. Wiem, że to może dziecinne, ale bardzo lubię frytki – powiedział kiedyś współpracownikom w restauracji, gdy zamawiali dania.
Co jeszcze lubi Kaczyński? Gustuje w bigosie. No i – jak większość mężczyzn – jest łasuchem. Dlatego zdarza się, że jest obdarowywany przez przyjaciół ciastami.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
E? Nie lubi branczu z rukoli, quinoa i komosy ryzowej z prazonymi pestkami dyni? Moze jeszcze nie pije sojowego latte? Co za prymityw.....i ktos taki rzazi naszym krajem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
I cukrzyca...