kodar
Go
|
Na jedenj ze stron dot.kisiazki W.Hartenbacha napisali rowniez tak: "Auch gegen die These, dass Cholesterin aus der Nahrung den Blutwert erhöht spricht einiges: Da der menschliche Körper Cholesterin selbst herstellt, kann er die Aufnahme von außen regulieren und auf bis zu 300 Milligramm pro Tag drosseln. Bleibt hingegen die Zufuhr von außen aus wird die körpereigene Cholesterin-Produktion kräftig angekurbelt. Deswegen scheitern auch alle Versuche, den Cholesterinspiegel durch herzfreundliche Ernährung zu senken." .........kazdy organizm ludzki sam cholesterol produkuje ,oraz moze regulowac ilosc dostarczanego z zewnatrz obnizajac jego wartosc nawet do 300mg/dzien. Wszystkie proby zastosowania rowniez sercowo-przyjaznych diet zawiodly. Wtedy,gdy dostarczenie z zewnatrz cholesterolu nie nastapi,wtedy organizm samoistnie rozpoczyna jego produkcje. Reasumujac,kazdy zjadajacy produkty optymalne powinien zjadac ich bardzo male ilosci ??? : Dyskutowalbym z Twoim wnioskiem. Bo jezeli organizm i tak produkuje cholesterol, to po co zmuszac ten organizm do produkcji tegoz kiedy mozemy ten cholesterol dostarczyc. Wystarczy tylko zastosowac teorie JK...pomoz swojemu organizmowi, niech sie nie meczy wytwarzaniem czegos co organizmowi mozemy podac. Dlatego jemy malo bialka bo nadmiar przerabia organizm na wegiel itd itp.......czy uwazasz, ze Twoj wniosek jest poprawny? adamp.nalezaloby zerknac do ksiazki Herpera,by dokladnie odpowiedziec,co jest lepsze ,wlasna produkcja cholesterolu,czy przetwarzanie pozywienia na cholesterol. Przykladowo taki alkohol. Rowniez jest wytwarzany na potrzeby organizmu a przeciez nikt z nas nie pije jego codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Rowniez jest wytwarzany na potrzeby organizmu a przeciez nikt z nas nie pije jego codziennie. Mow za siebie!!!hahaha, 20 ml dziennie jest zalecane!!!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Edyta,gratulacje
Nie no Kodar za wcześnie gratulujesz to tylko wizerunek tego co służyło jej za wzór do kopii, sama raczej niczego nie wymyśli za dużo pisze na forum ;P Sławek ostrzeżenie za trollig dla Ciebie (dwa ostatnie posty). Ewentualne uwagi kierować do "admin" na "priv" - NIGDY WIĘCEJ JUŻ PUBLICZNIE
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Z cholesterolem jest jak "pieniedzmi" jednym pomaga, bowiem potrafia "kontrolowac" jego "przeplywy"a "idiotow" ZABIJA!!! grizzly Drogie dziecko, proszę przywiązuj więcej uwago do treści, a nie formy. Używaj dostępnych środków "wyrazu" z umiarem. Dopuszczalne jest pogrubienie ważnego tekstu (zmiana rozmiaru czcionki już niekoniecznie). Proszę to potraktować jako ostrzeżenie. Następne niedostosowanie się do p/w zaleceń będzie skutkować tygodniowym banem dla Ciebie. PS użycie i podkreślenie słowa "idiotów" - świadczy o Twoim "rozchwianiu emocjonalnym" Staraj się nad tym zapanować.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Administrowanie tym forum to nie łatwa rzecz
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
"Edyta" pochwała!, trzymaj tak dalej
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Administrowanie tym forum to nie łatwa rzecz Nie sądzę, abym za tydzień musiał poświęcać więcej czasu niż pięć minut! na usuwanie sexlinek i innego spamu Posypią się bany i będzie to kolejne "zdechłe" forum - co mnie wcale nie zmartwi.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
"Edyta" pochwała!, trzymaj tak dalej Dziękuję,Dziękuję Adminie ! Nawet nie wiesz ile radości jest w mym sercu,kiedy pisze przyjaźnie! To piękne!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
a mi sie podobal pomysl malych blogow-izolatek idealny dla dzieci specjalnej troski
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Administrowanie tym forum to nie łatwa rzecz Nie sądzę, abym za tydzień musiał poświęcać więcej czasu niż pięć minut! na usuwanie sexlinek i innego spamu Posypią się bany i będzie to kolejne "zdechłe" forum - co mnie wcale nie zmartwi. Myslę, że nie będzie tak źle ... Nie będzie tu ciągłych awantur a każdy będzie myślał co wypisuje ( miejmy nadzieję)
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Administrowanie tym forum to nie łatwa rzecz Nie sądzę, abym za tydzień musiał poświęcać więcej czasu niż pięć minut! na usuwanie sexlinek i innego spamu Posypią się bany i będzie to kolejne "zdechłe" forum - co mnie wcale nie zmartwi. Jak to sie mówi -"nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Wiem to od dawna - każda komórka jądrzasta (eukariocyt) w organizmie produkuje cholesterol... Jakieś sugestie?.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
[Sławek ostrzeżenie za trollig dla Ciebie (dwa ostatnie posty). No wiesz ???? się teraz obudziłes ??? nie pozwalaj sobie za dużo wide twoje ostatnie oswiadczenia Ewentualne uwagi kierować do "admin" na "priv" - NIGDY WIĘCEJ JUŻ PUBLICZNIE
ewentualne uwagi takze na priv "slawek" NIE WAZ SIE WIECEJ PUBLICZNIE !!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Sławku! bardzo serdecznie dziękuję, postaram się dostosować .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
każda komórka jądrzasta ... oczywiście z wyjątkiem tych, które posiadają ścianę komórkową - tak dla ścisłości.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Administrowanie tym forum to nie łatwa rzecz Nie sądzę, abym za tydzień musiał poświęcać więcej czasu niż pięć minut! na usuwanie sexlinek i innego spamu Posypią się bany i będzie to kolejne "zdechłe" forum - co mnie wcale nie zmartwi. Myslę, że nie będzie tak źle ... Nie będzie tu ciągłych awantur a każdy będzie myślał co wypisuje ( miejmy nadzieję) A jak czyjeś paluszki nie nadążą za myśleniem - posadzić na JEŻYKA tak, jak to robi (skutecznie) Superniania w TVN z dziećmi napędzonymi cukrem. W jednym z ostatnich odcinków okazało się, że szalejące bliźniaki dostawały codziennie do wypicia po 5 butelek "Kubusia" Na szczęście Superniania to picie ograniczyła, ale niestety nie wyjaśniła w czym naprawdę jest rzecz...
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
"Edyta" pochwała!, trzymaj tak dalej Myślę, że wszystkie konstruktywne/stabilizujące siły na forum się chętnie przyłączą. Prawdziwy sukces nastąpi jeśli odzyskamy kilku zniesmaczonych wcześniej użytkowników. Ja ze swojej strony obiecuję powściągliwość rzędu 10% agresywności postu na który odpowiadam. Myślę, że ta proporcja powinna wystarczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Myślę, że wszystkie konstruktywne/stabilizujące siły na forum się chętnie przyłączą.
Jak Ty sie przyłączasz ,to jest... cuuuuudnie PS.Ale chyba nie cierpisz na manie wyższości ?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
To już jak ktoś czuje się konstruktywny to mania wyższości? A ja myślałem, że to minimalne minimum by się w ogóle odezwać. PS Post zawiera 6,5% agresji postu na który jest odpowiedzią.
|
|
|
|
|
|
|
|