Autor
|
Wtek: Co nowego się dziś dowiedziałem? (Przeczytany 289614 razy)
|
Edyta
Go
|
To już jak ktoś czuje się konstruktywny to mania wyższości? A ja myślałem, że to minimalne minimum by się w ogóle odezwać. PS Post zawiera 6,5% agresji postu na który jest odpowiedzią. Skąd takie obliczenia? Skąd wiesz ,ile agresji było w moim poscie? To są tylko Twoje odczucia Adasiu,a że jesteś człowiekiem niedoskonałym ,to i Twoje odczucia należy przyjąc jako niedoskonałe
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Skąd wiesz ,ile agresji było w moim poscie?...
Edyta, czy zdajesz sobie sprawe, jakie "spustoszenie" uczyni "hamowana agresja" ??? Ja np. doskonale "widze" czytajac "niby poprawny politycznie" tekst ile ukrytej agresji w nim tkwi, oraz jaki jest poziom IQ, piszacego dany post!!! Tak wiec nic sie przed NAMI nie ukryje PANIE i PANOWIE!!! PS Adasiu oczywiscie nie mam Ciebie na mysli!!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
...Skąd wiesz ,ile agresji było w moim poscie?...
Edyta, czy zdajesz sobie sprawe, jakie "spustoszenie" uczyni "hamowana agresja" ??? Zdaje se sprawe z tego pytanie,czy inni se zdajom z tego sprawe
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Panowanie nad odruchami warunkowymi i bezwarunkowymi w miarę możliwości jest zaledwie istotą ... świadomości. Nie oznacza jeszcze jednak Człowieczeństwa. PS to taka luźna myśl mi przyszła, gdy czytałem sobie ... te parę ostatnich postów w tym wątku Edyta trzymaj tak dalej! Grizzly - "i ty Brut-alu(usie)" - prowokujesz Edytę "Spustoszenie", "hamowanie" - powiadasz Pochwała , za umiarkowane stosowanie środków "wyrazu"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta trzymaj tak dalej!
Jest całkiem fajowo ,przyjemnie,tylko mnie troche poniosło po przeczytaniu linka wklejonego przez Zbynka z "szkolnej edukacji" ,ale to wyzyłam sie w domu tłukąc dwie zastawy kuchenne zaledwie
|
|
|
|
|
|
|
ojtek
Go
|
Najwazniejszymi czynnikami nasilajacymi agresje sa: prowokacja, pobudzenie emocjonalne, alkohol, normy spoleczne i ogladanie cudzej przemocy.
Ujawnienie agresji moze faktycznie spowodowac spadek agresji lecz na krotki czas i nie hamuje go na zawsze. Przeciwnie, prowadzi do spirali agresji, poniewaz agresja bywa nagradzajaca i zwykle zostaje uzasadniona negatywnymi cechami ofiary.
Skutecznym sposobem odstraszania od agresji jest zagrozenie jej nieuchronna, sprawiedliwa kara. W pewnym zakresie warunkow, kary moga tez usuwac agresje u osob agresywnie juz się zachowujacych. Jednak najbardziej skuteczne sa zlozone interwencje psychologiczne, ktorych istota nie jest karanie, lecz podsumowanie i nagradzanie pozytywnych wzorcow zachowania. - w
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Grizzly - "i ty Brut-alu(usie)"
Tak! Grizzly Brutus "przeciwko mnie wystapił"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...linka wklejonego przez Zbynka z "szkolnej edukacji"... Też mnie to trochę zdziwiło, ale jaki mężczyzna chciałby przytulać się do drugiego z wyjątkiem własnego Ojca! A z tą "maczowską" częścią wypowiedzi - to mi wychodzi, że gość ma pewien poważny kompleks ...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
tłukąc dwie zastawy kuchenne zaledwie... Też mnie to trochę zdziwiło, ale jaki mężczyzna chciałby przytulać się do drugiego z wyjątkiem własnego Ojca! A z tą "maczowską" częścią wypowiedzi - to mi wychodzi, że gość ma pewien kompleks ... Mnie osobiscie brakuje słów ,aby okreslić te zajęcia -trzeba być czujnym ,bo metodą małych kroczków,chcą nas totalnie ogłupić ! -póki mogę nie dam sie!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...trzeba być czujnym ,bo metodą małych kroczków,chcą nas totalnie ogłupić ! -póki mogę nie dam sie! ... Wlasnie, wlasnie!!! CUS "wisi nad nami" czujesz Edyta? Tylko "czujnosc" nas moze uratowac? Moze jak bedziemy "weszyli razem" to zwiekszymy nasze szanse?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czuje nad soba "bat" ,oj czuje
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Grizzly! Nawet nie chce mysleć ło tem!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
WAŻNE! badanie opublikowane w nov.08r. wysoki poziom homocysteiny w osoczu upośledza funkcję HDL, zwięksazjąc ryzyko CVD (cardiovascular disease) A co robi homocysteina? A przez zamianę w metioninę uaktywnia metyl! i co jescze? Jakieś sugestie?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Głównie straszą, wytłumaczenie do czego homocysteina jest, jest raczej enigmatyczne typu „skoro jest to pewnie ewentualnie czasami może do czegoś być potrzebna”, potem już tylko straszenie białkiem, zwłaszcza mlecznym, zwłaszcza mięsem ssaków, ptakom i soi się upiekło. http://www.pfm.pl/u235/navi/201140(...) „Przy racjonalnej diecie, zasobnej w niezbędne witaminy, ten aminokwas w niewielkim stężeniu we krwi jest niegroźny dla zdrowia, wręcz potrzebny fizjologicznie, bowiem w cyklu przemian metabolicznych zamienia się w inne aminokwasy niezbędne dla budowy tkanek ciała.” (...) „Zła dieta a nadmiar homocysteiny: Pokarmami z których powstaje homocysteina są głównie białka mleka i sera (kazeina!), a ponadto białko jaja, jak również mięso ssaków i ryb. Toteż pierwszą przyczyną nagromadzenia się homocysteiny we krwi może być dieta zbyt obfita w białka zwierzęce.” (...)
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
ptakom i soi się upiekło
bo jedno i drugie szybko rosnie
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
http://www.pfm.pl/u235/navi/201140(...) „Zła dieta a nadmiar homocysteiny: Pokarmami z których powstaje homocysteina są głównie białka mleka i sera (kazeina!), a ponadto białko jaja, jak również mięso ssaków i ryb. Toteż pierwszą przyczyną nagromadzenia się homocysteiny we krwi może być dieta zbyt obfita w białka zwierzęce.” (...) Kolejna naukowa brednia podszyta polityką proroślinną. Praktyka pokazuje, że wegetarianie mają wyższe poziomy homocysteiny, a przecież unikają białka zwierzęcego ... ale "plankton" tego paradoksu nawet nie zauważa...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Dziękuję za link!. ciekawostka na którą trafiłem mimochodem: Teofrast jako pierwszy opisał rolę etylenu (H 2C=CH 2) w dojrzewaniu owoców!. Doświadczenia przeprowadzał na owocach figowca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|