Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Praca dla mężczyzn u Optymalnych na wsi- Zapraszam!!! (Przeczytany 32366 razy)
|
ali
Go
|
Ali,napisz lepi o kurach,a nie bedziesz pisoł o gnojówce . Czy Twoje kury lubiom sie "kompać" w kurzu? nie w kurzu elmo tylko w piasku ps, trza iść z postempem kury karmić bakcylami to może bendom jajami ciskały
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
U mnie na podwórku psy czasem kopały dołki,potem jak było sucho,to powstawał taki kurz,w którym kury sie kapaly -jak to zwierzaki ze sobą współpracowały
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Goska999
Go
|
JESTEŚCIE DEBEŚCIAKI , UŚMIAŁAM SIĘ Z WASZYCH DIALOGÓW JAK NIGDY. Może ten wątek umieścić w ,,HUMOR". Chociaż mieszkam na wsi w domku z ogródkiem i kocham wszelakie zwierzątka, nigdy bym nie chciala przebywać nawet 5 minut w smrodzie świnek i krówek. Na takie stanowisko chętnymi są przeważnie ludzie z nizin społecznych, czyli alkocholicy i ludzie bez perspektyw życiowych. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w poszukiwaniu, gdyż wśród optymalnych takich ludzi nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Ali ze świni karmionem cukrem to tłuszczu raczej nie będzie. To teraz już wiem dlaczego w kościach ze sklepu jak ugotuję rosól wołowy nie ma tłustych oczek, które samkowicie na Mnie "patrzają".
A ten na zdjęciu to róśł jaki uwarzyłam na śwince bardziej ekologicznej bo karmionej jakąs tam ilością paszy sztucznej ale do tego zlewki, dobre na wszystko szczególnie dla tłuściutkiej świnki. Za mała rozdzielczość fotki ale naprawdę jest żółty, i oczkatłuste mają bez dodawania czegokolwiek innego tłustego. Pozdrawiam .
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ali ze świni karmionem cukrem to tłuszczu raczej nie będzie.
no maści babo placek a z czego się tłuszcz odkłada jak nie z węgli??? kiedyś szanowna młodzieży świnie "pędzono" na zieleninie z dodatkiem śruty a tuczono ziemniakami słonine mierzono na szerokość dłoni tak wyglądał naturalny chów
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ali czyli mam rozumieć człowiekowi cukier szkodzi a świnię krzepi? zapytaj świnie ps. świnia miała dawać mięso i tłuszcz i nikt ją o zdanie nie pytał ale były zdrowsze niż obecnie
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Kurde nie dostałam propozycji pracy jeszcze , a napaliłam się jak szczerbaty na suchary...czytaj... węglowodany! A co do świnek ? to mówię ja Wam ,że to mądre bestyjki ...one nie lubią czekoladki zero procent cukru jak my , ale kurczakiem nie gardzą ! widziałam jak się pewnego razu dopadły i lizały mu piórka i nie tylko...nic nie zostawiły , nawet owe piórka pochłonęły ..ciekawe jakie witaminy zawierają ...bo se tak myślę ,że jak my wsuwamy te jajeczka , to może w drodze ewolucji niedługo fruwać będziem?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Pióra? - dla "niskowęglowodanowych "dietetyków"", są "niestrwane", bo każdy dzięki nim wie, że "Kwaśniewski się myli, co do kolagenu", bo pewien biochemik powiedział, że "kolagen - to żelatyna", a skleroproteiny się "nie trawią" . Białko pióra to głównie keratyna - cenne źródło cysteiny i metioniny dla monogastrycznych (trawione przez kaspazy), a u przeżuwaczy przez bakteryjne keratynazy, ale to wie raczej weterynarz, bo dla prawdziwego "opty-dietetyka", a przez to dla reszty niskowęglowodanowych znawców - nawet kolagen jest niestrawny. PS tak na wszelki wypadek podam, że człowiek zalicza się do tych wydzielających kaspazy i dlatego pióra od biedy też strawi, że o kolagenie nie wspomnę...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
nigdy bym nie chciala przebywać nawet 5 minut w smrodzie świnek i krówek. Na takie stanowisko chętnymi są przeważnie ludzie z nizin społecznych, czyli alkocholicy i ludzie bez perspektyw życiowych.
No popatrz A mnie nie przeszkadza taki smrodek Chciaż nie powiem ,dusi mnie jak wejde do hipopotanów zwłaszcza zimą,ale idzie sie przyzwyczaic Znaczy,ze jestem z nizin społecznych,albo alkoholikiem,albo bez perspektyw życiowych Nawet nie wiedziałam o tym Dobrze sie jest czegos dowiedziec nowego o sobie
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Gdyby swinie zyly 4 lata to tez mialyby miazdzyce, ale kto je trzyma tak dlugo. U kur 4 - 5 letnich miazdzyca wystepuje bardzo czesto lecz mieso jest za twarde nawet dla psa. U mnie kury zyja 2 lata a po tym czasie ida do gara. Niewazne, ze znosi duzo jajek. Dzisiaj zabilem ostatnia dwulatke a tluszczu zolciotkigo bylo na niej z pol kilo. Wyszedl smakowity rosol a caly wsad z rosolu byl dla psa i kur. A nawiazujac do smrodu od krow i swin to zalezy kto jak zajmuje sie zwierzetami. Moje krowy sa czyste i pachna jakby mlekiem. Przebywaja caly rok na swierzym powietrzu, leza na czystej trawie a doje jee w specjalnym pomieszczeniu do tego przeznaczonym. Widzialem u kilku farmerow swinie i one tez mialy w miare czysto, bez gnojowicy i bez smrodu. Wszystkie problemy zwiazane z hodowla zwierzat mozna sobie rozwiazac. Ale jak sie zylo z dziada pradziada w smrodzie to trudno o jakies innowacje w zagrodzie. Przyklad na filmie " Konopielka" pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
PS tak na wszelki wypadek podam, że człowiek zalicza się do tych wydzielających kaspazy i dlatego pióra od biedy też strawi, że o kolagenie nie wspomnę... dzięki z poszerzenie horyzontów . no to ja chyba zrezygnuję z podjadania w/w smakołyku , bo nie chcę trawić kreatyny ...jeszcze mi kopytka urosną i co??? a wtedy to mi już żadna dieta nie pomoże .
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
A nawiazujac do smrodu od krow i swin to zalezy kto jak zajmuje sie zwierzetami. Moje krowy sa czyste i pachna jakby mlekiem. Przebywaja caly rok na swierzym powietrzu, leza na czystej trawie a doje jee w specjalnym pomieszczeniu do tego przeznaczonym.
Syriusz Ty z tymi krówencjami nie przesadzaj ...mlekiem pachną! chyba wtedy gdy mi cho*era jedna szkitę wsadziła w prawie pełne wiadro udojonego mleka!!! ...nie zapomnę tego choć dawnooo temu
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kurde nie dostałam propozycji pracy jeszcze , a napaliłam się ... Widzisz? Po co pisałaś,zes kobita jest? Takich rzeczy sie nie ujawnia.Napisałabys ,zes tęgi chłop ,stworzony wprost do roboty w gospodarce,że w ogóle,to miałaś gospodarke,ale musiałas sprzedac,a teraz potrzebujesz dachu nad głową ,kogos kto ci zapewni wikt i opierunek w zamian za solidna prace. Trzeba było napisac,ze kochasz świenie i krowy,ze doskonale sie z nimi porozumiewasz,ze znasz ich jezyk i ze przy Tobie rosna jak na drożdżach ,a Ty zes ujawniała ,zes kobita ,łoj ales sie popisała
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
PS tak na wszelki wypadek podam, że człowiek zalicza się do tych wydzielających kaspazy i dlatego pióra od biedy też strawi, że o kolagenie nie wspomnę... dzięki z poszerzenie horyzontów . no to ja chyba zrezygnuję z podjadania w/w smakołyku , bo nie chcę trawić kreatyny ...jeszcze mi kopytka urosną i co??? a wtedy to mi już żadna dieta nie pomoże . Chyba Ci chodziło o k eratynę, dwie literki, ale jednak spora różnica
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mari.Zapytaj jeszcze o prace przy kurach.Ali ma kury,moze by Cie najał
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Mari.Zapytaj jeszcze o prace przy kurach.Ali ma kury,moze by Cie najał Ale ja się boję kogutów
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Wiem,ze koguty bywaja groźne,ale pomysl,ze na posterunku stałby Ali Edytko ja tam mam podejrzenie ,że solidarność plemników mogłaby zwyciężyć i co wtedy ???.. Mam nadzieję ,że przybędziesz na ratunek ?.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|