forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 04:36:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Omlet a'la Sørup
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Omlet a'la Sørup  (Przeczytany 4611 razy)
adampio
Gość


Email
Omlet a'la Sørup
« : 2008-11-19, 21:36:48 »

Proponuje podelektowac sie tym omletem optymalnym, ktorzy jedza dwa razy dziennie.

50 gr sloniny
100 gr zoltek
100 gr pieczarek
50 gr francuzkiego brie min 26 % T
50 gr kwasnej smietany 38% ( w Posce nie ma wiec niech bedzie ta uboga w T 30 %)

posob robienia:

sloninke kroimy w cienkie paski, najlepij jak jest zamrozna, i wytapiamy tluszcz...jak najwiecej
dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki
kladziemy pokrywke i dusimy, do momentu kiedy pieczarki beda dla Was OK.
W miedzy czasie, rozbijamy jaja, bialko do "zyda" zoltka do malej miseczki, do zoltek 25 gr smietanki i ubijamy widelcem na jednolita mase.
Kiedy "to" na patelni jest w/g nas gotowe wlewamy mase zoltkowo-smietanowa, kladziemy pokrywke na patelnie na max min, a nastepnie pokrojony w ciekie plasterki ser francuzki. Ponownie przykrywamy do momentu, kiedy ser jest pol-plynny. Skladamy na patelni omleta na pol, smazymy jeszcze pare sekund i "wyzucamy" na talerz. Omleta poewamy resztka smietany, czyli 25 gr.
Zycze smacznego.......nastepny posilek ok. 17-tej

Waga calosci: 350 gr
BTW: 1:3,7:0,2
Gramatura:
B:29,8
T:110
W: 4,8
kcal: 1007

Omlet, nic nowego.....ale smakuje super ze wzgledu na ser france!! Laughing

Smacznego
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Omlet a'la Sørup
« Odpowiedz #1 : 2008-11-19, 22:05:59 »

Widze, ze te moje literki niebardzo wychodza, jak powinny.
OMLET SIE NAZYWA "OMLET A'LA SORUP"
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Omlet a'la Sørup
« Odpowiedz #2 : 2008-11-19, 22:07:30 »

Mam jaszcze przepisy na okolo 100 roznych omletow......potrzeba inspiracji, jesem gotow!!!
Zapisane
waga
Gość


Email
Odp: Omlet a'la Sørup
« Odpowiedz #3 : 2008-11-21, 21:41:04 »

adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo   Smile, oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie....
Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga.
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Omlet a'la Sørup
« Odpowiedz #4 : 2008-11-21, 22:30:27 »

adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo   Smile, oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie....
Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga.
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Omlet a'la Sørup
« Odpowiedz #5 : 2008-11-21, 22:39:05 »

adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo   Smile, oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie....
Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga.


Wszystkie moje omlety sa bez maki i bez cukrow. Baza omletow sa zoltka ze smietana, albo zoltka bez smietany ( jezeli ktos rotuje ).
Stosuje dwie zasady:
1. dla optymalnych jedzacych dwa razy dziennie, czyli wiecej bialka i tluszczu na sniadanie ( 8 godz miedzy posilkami)
2. dla optymalnych jedzacych trzy razy dziennie, mniej bialka i tluszczu aby bylo miejsce na inne posilki.

Podaj Waga co lubisz, i jak jesz a zrobimy omlet, ze hohoho..wagowy!!!
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.