forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:47:19

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Prady selektywne a tiki nerwowe
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Prady selektywne a tiki nerwowe  (Przeczytany 138712 razy)
toan
Go

Email
Odp: Prady selektywne a tiki nerwowe
« Odpowiedz #80 : 2008-11-29, 18:26:44 »

A moze by tak dorzucic do aparatu do PS tomograf,aparat do RTG ,USG itd.,no bo sami wiecie...na takie badania trzeba jeździć ,no i niektore takie badania są drogie,a jak bedziemy je mieli w domu(aparaty) ,to można w każdej chwili jak coś "piknie" w organizmie "strzelić" se np. rezonans .
Co o tym sondzicie?

Gorąco popieram, szczególnie, że nigdy nie korzystałem z tych urzadzeń i nigdy nie były mi potrzebne, ale jak kosztowałby taki "PSgeneratortron" jak paczka zapałek, to pewnie bym sobie kupił i nawet się przegeneratorował nawet bez potrzeby. Bo jak się ma, to trzeba korzystać nawet jak nie trzeba. Laughing .

PS
I żeby jeszcze ten "PSgeneratortron" miał matrycę - tak z 15 mega pixeli, bo będę strzelał okładki do gazet i solidny wyświetlacz, aby nawigacja satelitarna była widoczna, a do tego jeszcze z Aple tego i-phone też.
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #81 : 2008-11-29, 18:29:55 »

...Sama w gabinecie z lekarzem optymalnym z tego korzystałam...

No to niezle musielisci sie RAZEM "popiescic"  Shocked Cool Razz
Napisz czy mialas "ekstaze" zwana ........  Razz Razz Razz

A co na to powie Kangur i szanowny "MALZOWINEK" Shocked Cool Razz

toan
Go

Email
« Odpowiedz #82 : 2008-11-29, 18:41:50 »

Przypuszczam, że admin wprowadza nas w błąd.

Majka,
za takie coś powinnaś wylecieć natychmiast z tego Forum, więc się zastanów dobrze, co piszesz!
Gdybyś znała Instrukcję Medyczną do "Pentapulsa", to byś wiedziała, że w domu to urządzenie jest przydatne raz na kilka lat, ale ponieważ trafiłaś tam gdzie nie trzeba..., to masz PS-owy młyn w głowie. Kup sobie co tam chcesz do prądów PS, czy SP, ale nie namawiaj innych do robienia sobie sita z wegetatywnego układu nerwowego bez potrzeby. SC -to nie jest tabletka na katar, ani antykoncepcyjna... Własne zdrowie - TO NIE JEST ZABAWA
Cudze tym bardziej!
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #83 : 2008-11-29, 18:52:19 »

TO NIE JEST ZABAWA

Pojawi sie jakiś "zwykły egzystencjonalny ból" i dawaj prądy,zaboli palec u nogi,dawaj prądy-jednym słowem masakra.
Ludzie sobie sprawy nie zdają z działania takich prądów.
Bez odpowiedniej wiedzy medycznej można sobie jedynie narobic szkody.
Osobiście bałabym sie sama w taki sposób eksperymentować.
^ToM^
Go

Email
« Odpowiedz #84 : 2008-11-29, 22:20:48 »

Tak, oczywiście, że rozjaśniłeś. Dr Kwaśniewski niczego nie wymyślił. Miał w swoich wojskowych sanatoriach do dyspozycji stare aparaty, na których wykonywano różne zabiegi na pacjentach. Sam tak pisał w "diecie optymalnej". Te aparaty, wykorzystał jako generatory prądów selektywnych. Dzisiaj są to selektroniki. Sama w gabinecie z lekarzem optymalnym z tego korzystałam. Przypuszczam, że admin wprowadza nas w błąd. Sprawdzam, czy selektroniki są dobre, bo mam zamiar kupić i użwać jako generatora prądów PS na sobie. Czy mółbyś udostępnić, ewentualnie sprzedać swój aparat? Mieszkam na Śląsku, więc nie byłoby problemu z dostawą.

Ano wymyslil, gdybys wiedziala jak doszlo do tego ze powstaly urzadzenia do generacji pradow selektywnych, to bys nie dyskutowala;)  Dr Kwasniewski korzystal z generatorow starego typu, w ktorych mozna bylo niezaleznie nastawiac czestotliwosc, amplitude oraz wypelnienie pradu. One byly wymyslone do elektroterapii - DIADYNAMIKI i inne złomy.
Musial droga analizy i experymentu wlasnie WYMYSLEC jaki to ma byc dokladnie prad, gdyz mozna bylo na nim ustawic kazdy prad jaki bys sobie wymyslila. Watpie abys chciala miec taki aparat. Jak wiadomo powszechnie prady PS maja f=11Hz a S-y maja 3,3Hz. W czasach, w ktorych dr Kwasniewski opracowywal prady, nie bylo aparatow, ktore od razu po wlaczeniu daja wymagane parametry. Trzeba bylo to wszystko ustawiac recznie. Dopiero pozniej z pewna firma na jego zamowienie opacowala aparat, ktory mozna powiedziec ze jest prototypem dzisiejszych urzadzen. Gdzie wlaczasz i od razu masz S lub PS, bez zadnych dodatkowych ustawien.
Co do wypozyczenia to z tym jest problem, bo zyjemy w chorym kraju. Po pierwsze jest to jak pisalem samorobka. Gdyby doszlo do jakiegos wypadku z jego udzialem (a jako rozsadny czlowiek musze zalozyc taka ewentualnosc) to ja bym byl odpowiedzialny sila rzeczy. Z tej samej przyczyny sprzedaz jest niemozliwa, bo on nie ma zadnego atestu ani wymaganych procedur dopuszczenia do obrotu. Po drugie, aparaty z tego co wiem produkuje jakas firma w kraju i mozna je bez problemu dostac. Widzialem tez kilka razy na pazzegro.
Pozdrawiam
tomek
kangur
Go

Email
« Odpowiedz #85 : 2008-11-29, 22:24:39 »

Gdybyś znała Instrukcję Medyczną do "Pentapulsa", to byś wiedziała, że w domu to urządzenie jest przydatne raz na kilka lat, ale ponieważ trafiłaś tam gdzie nie trzeba...,

No widzisz Majka. Jakbys trafila do mnie to z instrukcji obslugi Pentapulsa  zacytowalbym Ci tak :

Prady sellektywnw, w zaleznosci od rodzjau pradu i pobszaru, na ktory sa aplikowane wplywaja bezposrednio na:
-   miesnie prazkowe,
-   miesnie gladkie narzadow wewnetrznych,
-   na naczynia krwionosne i chlonne,
-   na nerwy obwodowe,
-   centralny uklad nerwowy,
-   uklad wegetatywny.
Prady selektywne stosowane na centralny uklad nerwowy (CUN) wplywaja ogolnie na caly organizm. W przypadku stosowania ich na tkanki obwodowe dzialanie ich jest ograniczone glownie do obszaru przeplywu pradu.......
Dla uzyskania oczekiwanych efektow leczniczych nalezy na ogol przeprowadzic 10 zabiegow trwajacych po 30 minut lub 15 zabiegow trwajacych po 20 minut. Poprawa z reguly jest widoczna juz po kilku pierwszych zabiegach.
30 - letnie doswiadzcenia autora oparte na wynikach leczenia kilkudziesieciu tysiecy chorych wskazuja, ze dla uzyskania trwalych skutkow terapeutycznych podana liczba zabiegow zwykle jest wystarczajaca. Czasem u chorujacych od wielu lat, zachodzi potrzeba zwiekszenia ich liczby.

Przedawkowanie pradami typu PS mozna odwrocic pradami typu S i odwrotnie.

Pozostala do wyjasnienia jeszcze sprawa ustalenia jak sa generowane prady w Selektroniku. Analogowo czy cyfrowo? Czy ktos ma kontakt z konstruktorem tego aparatu?
Jesli sa generowane cyfrowo, to czy na wyjsciu zastosowano filtr do usuniecia harmonicznych?
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #86 : 2008-11-29, 23:16:04 »

Na chlopski rozum, to wlasnie nalezaloby zrobic badania, ktore wykaza jaki jest powod tych tikow. Czy to uszkodzenie tkanki nerwowej czy jest to tylko jakies zaburzenie psychonerwowe. Nie wiem, udaj sie wpierw do dobrego neurlologa i byc moze nawet psychiatry - jakos nie zakumalem ile maluch ma lat. Lekarz moze zapisac jakies badania(tomografie czy inny mmr)

Na chłopski rozum powiadasz? To ja Ci mówie,że na chłopski rozum,to....błędnie prawisz....
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #87 : 2008-11-30, 06:25:24 »

Duuuużo o prądach z Instrukcji PENTAPULSA:
   http://jedzoptymalnie.pl/prady.html
sewero
Go

Email
« Odpowiedz #88 : 2008-11-30, 09:33:44 »

TO NIE JEST ZABAWA

Pojawi sie jakiś "zwykły egzystencjonalny ból" i dawaj prądy,zaboli palec u nogi,dawaj prądy-jednym słowem masakra.
Ludzie sobie sprawy nie zdają z działania takich prądów.
Bez odpowiedniej wiedzy medycznej można sobie jedynie narobic szkody.
Osobiście bałabym sie sama w taki sposób eksperymentować.

Ja osobiscie tez boje sie sama stosowac prady. Gdy bylismy kiedys z mezem w jednej z arkadii to podczas brania pradow wypalono mojemu mezowi dziure na plecach( prady byly na pluca). straszny bol.
Wyobrazcie sobie ze aparat podlanczal bardzo dobry renomowany pracownik arkadii. NIe bede pisalam nazwiskami. Ale skoro ktos taki po wielu szkoleniach i z dzienna praktyka mogl do czegos takiego doprowadzic to co dopiero laik, ktory uczy sie z instrukcji obslugi.
Poki co stosujemy DO z kalkulatorem w reku i mamy nadzieje ze bedzie dobrze.
kangur
Go

Email
« Odpowiedz #89 : 2008-11-30, 10:30:11 »

Ja osobiscie tez boje sie sama stosowac prady. Gdy bylismy kiedys z mezem w jednej z arkadii to podczas brania pradow wypalono mojemu mezowi dziure na plecach( prady byly na pluca). straszny bol.
Wyobrazcie sobie ze aparat podlanczal bardzo dobry renomowany pracownik arkadii. NIe bede pisalam nazwiskami. Ale skoro ktos taki po wielu szkoleniach i z dzienna praktyka mogl do czegos takiego doprowadzic to co dopiero laik, ktory uczy sie z instrukcji obslugi.
Poki co stosujemy DO z kalkulatorem w reku i mamy nadzieje ze bedzie dobrze.

Jakby sam sobie aplikowal te prady, to z prwnascia dziury by nie wypalil. Po prostu wylaczylby aparat.
toan
Go

Email
« Odpowiedz #90 : 2008-11-30, 12:26:36 »

Jeśli odczuwa się potrzebę zabawy zdrowiem... to najlepiej własnym Very Happy
sewero
Go

Email
« Odpowiedz #91 : 2008-11-30, 17:20:01 »

A co myslicie o osteopatii na tiki?? MOze ma ktos wiadomosci na ten temat?
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #92 : 2008-11-30, 17:43:49 »

http://opty.org/plus-aparaty/131-selektoplus-fl
Takie sprzedają. Nie wiem czy dobre.
Majka
Go

Email
« Odpowiedz #93 : 2008-11-30, 19:00:43 »

Dziękuję wszystkim za dyskusję. Tom masz rację, propozycji kupna, czy sprzedaży twojego aparatu nie było. Jakikolwiek zabieg jest ryzykowny. Przydarzy się np zawał w trakcie zabiegu i winą obarcza się prądy. Admin się zdenerwował. Przepraszam. Myślę, jednak, że prądy selekcyjne nie są aż taką wielka filozofią. Sami wiecie i ja również o nich wiecej niz obsługa , która mnie "traktowała". Przyłożenie elektrod i podłączenie, wybranie odpowiednich parametrów prądu,  przy sprawnym aparacie też nie jest żadną umiejętnością wymagającą głębokich studiów. Przy zakupie aparatu jest instrukcja obsługi. Jasne jak słońce, że nie można być całkiem zielonym. Przydałby się jednak lekarz, chociaż na początku. Ja mam kłopoty ze spaniem. Raz prądy pomogły to może i za drugim razem też by pomogły. Przemówił argument, że prądy potrzebne są raz, dwa razy do roku. Można sobie pozwolić na komfort obsługi, zwłaszcza, że jest usługa, która przyjeżdża na życzenie do domu.
W tej chwili przyszło mi do głowy pewne pytanie. Czy w każdym przypadku można podać prądy. Co jak ktoś ma rozrusznik serca, padaczkę. Ale to chyba gdzieś pisze.
sewero
Go

Email
« Odpowiedz #94 : 2008-11-30, 19:07:14 »

Dziękuję wszystkim za dyskusję. Tom masz rację, propozycji kupna, czy sprzedaży twojego aparatu nie było. Jakikolwiek zabieg jest ryzykowny. Przydarzy się np zawał w trakcie zabiegu i winą obarcza się prądy. Admin się zdenerwował. Przepraszam. Myślę, jednak, że prądy selekcyjne nie są aż taką wielka filozofią. Sami wiecie i ja również o nich wiecej niz obsługa , która mnie "traktowała". Przyłożenie elektrod i podłączenie, wybranie odpowiednich parametrów prądu,  przy sprawnym aparacie też nie jest żadną umiejętnością wymagającą głębokich studiów. Przy zakupie aparatu jest instrukcja obsługi. Jasne jak słońce, że nie można być całkiem zielonym. Przydałby się jednak lekarz, chociaż na początku. Ja mam kłopoty ze spaniem. Raz prądy pomogły to może i za drugim razem też by pomogły. Przemówił argument, że prądy potrzebne są raz, dwa razy do roku. Można sobie pozwolić na komfort obsługi, zwłaszcza, że jest usługa, która przyjeżdża na życzenie do domu.
W tej chwili przyszło mi do głowy pewne pytanie. Czy w każdym przypadku można podać prądy. Co jak ktoś ma rozrusznik serca, padaczkę. Ale to chyba gdzieś pisze.

W Arkadiach w ktorych bylam ludziom z rozrusznikiem pradow nie dawali. Tak samo ludziom ktorzy mieli juz maja raka.
^ToM^
Go

Email
« Odpowiedz #95 : 2008-11-30, 20:38:38 »

Na chlopski rozum, to wlasnie nalezaloby zrobic badania, ktore wykaza jaki jest powod tych tikow. Czy to uszkodzenie tkanki nerwowej czy jest to tylko jakies zaburzenie psychonerwowe. Nie wiem, udaj sie wpierw do dobrego neurlologa i byc moze nawet psychiatry - jakos nie zakumalem ile maluch ma lat. Lekarz moze zapisac jakies badania(tomografie czy inny mmr)

Na chłopski rozum powiadasz? To ja Ci mówie,że na chłopski rozum,to....błędnie prawisz....

no tak, nastepna mądrala. skoro blednie prawie, a sama nic do dyskusji i do problemu mojego Przedmowcy nie wnosisz to nie wiem po co wogole zabierasz glos.
jak uwazasz ze to co napisalem jest zle/bledne napisz gdzie i sama zabłyśnij. ludziska beda mieli pozytek:)
pozdrawiam
tomek
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #96 : 2008-11-30, 20:41:23 »

Miałam kiedys takiego kolege (przyjeżdzał na wakacje),który otwierał co jakiś czas buzie-tik .
Potem mu mineło.Duzo dzieci ma tiki nerwowe.Tak na prawde,to dzieciom te tiki w niczym nie przeszkadzają,to raczej rodzice robia z tego wielkie halo,wciąz zwracajac dziecku uwage  ,w ten sposób jeszcze bardziej je nasilając.
Dac dziecku spokój,nie wałkować tematu,zając dziecko-gdy dziecko jest w ruchu tików nie ma (najprawdopodobniej).
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #97 : 2008-11-30, 20:42:26 »

no tak, nastepna mądrala. skoro blednie prawie, a sama nic do dyskusji i do problemu mojego Przedmowcy nie wnosisz to nie wiem po co wogole zabierasz glos.
jak uwazasz ze to co napisalem jest zle/bledne napisz gdzie i sama zabłyśnij. ludziska beda mieli pozytek:)
pozdrawiam
tomek

O widzisz ! Pisaliśmy w tym samym czasie .
^ToM^
Go

Email
« Odpowiedz #98 : 2008-11-30, 20:49:26 »

http://opty.org/plus-aparaty/131-selektoplus-fl
Takie sprzedają. Nie wiem czy dobre.

Nie wiem jak SELEKTOPLUS, ale na 100% moge polecic http://opty.org/plus-aparaty/130-sanoplus , ktory jest najbardziej zblizony do pierwowzoru i jest analogowy i kosztuje tylko 690PLN. Tamten wydaje sie miec dla domowych zastosowan za duzo "bajerow", ktore niepotrzebnie zwiekszaja cene.
Poza tym znam Janusza i moge polecic z reka na sercu jego aparaty.
Szczerze mowiac, myslalem ze dawno przestal sie tym zajmowac, a tu ....niespodzianka:)
Tak wiec zrodlo wzglednie tanich i sprawdzonych aparatow do pradow dalej jest!
Pozdrawiam
tomek
sewero
Go

Email
« Odpowiedz #99 : 2008-11-30, 20:50:51 »

Miałam kiedys takiego kolege (przyjeżdzał na wakacje),który otwierał co jakiś czas buzie-tik .
Potem mu mineło.Duzo dzieci ma tiki nerwowe.Tak na prawde,to dzieciom te tiki w niczym nie przeszkadzają,to raczej rodzice robia z tego wielkie halo,wciąz zwracajac dziecku uwage  ,w ten sposób jeszcze bardziej je nasilając.
Dac dziecku spokój,nie wałkować tematu,zając dziecko-gdy dziecko jest w ruchu tików nie ma (najprawdopodobniej).

Wiem ze powinno sie nie reagowac na tiki i nie reaguje. Syn sam sie przejmuje bo tiki ciagle sie zmieniaja. Teraz rzuca glowa i to mu juz przeszkadza. Boli go szyja i plecy. Caly dzien staramy sie by mial jakies zajecie. Jak tylko siadzie spokojnie i np oglada Bolka i Lolka na dobranoc to sie zaczyna. W szkole to samo jak pisze rysuje liczy to nic. Jak pani cos tlumaczy nie moze sie powstrzymac. Wiem ze tiki przechodza ale skoro mu to przeszkadza to chcemy mu jakos pomoc. Ktos poradzil mi osteopate ale nigdy nie bylam u takiego lekarza i nie wiem co o tym myslec.
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 18 zapytaniami.